top of page

Olaszországban kötelezővé tennék az iskolai genderpropagandát

Olaszországban büntetnék azokat a szülőket, akik nem engednék el gyermekeiket az iskolákban tartott genderprogramokra. Egy új törvényjavaslat értelmében még az is bűncselekmény lehet, ha valaki a hagyományos családmodell mellett érvel. A törvénytervezet ellen Rómában tüntettek. Az olasz fővárosból Jánosi Dalma tudósított.

A festői szépségű Piazza del Popolo újra nagyszabású tűntetés színhelyévé vált, amelyet a családok védelme érdekében hirdettek meg. A homofóbia és transzfóbia elleni törvénytervezet ellen demonstrálnak családvédő civil egyesületek katolikus mozgalmak, illetve az olasz jobbközép politikusai.

Az olasz parlamentben 2013-óta vitáznak az LMBTQ személyek egyre szélesebb jogokhoz juttatásáért. A liberális baloldali Demokrata Pártnak egyelőre az azonos neműek házasságának jogerőre emelését sikerült elfogadtatnia. Már ez ellen is nagyszabású tiltakozásokat szerveztek. A gender ideológia kötelező oktatásáról és a homoszexuális párok örökbe fogadásának engedélyezéséről azonban idáig nem született döntés.

(…)

Amennyiben a javaslatot megszavazzák, az új törvény alapján megbüntethetik azokat a szülőket, akik visszautasítják genderideológia iskolai oktatását, és nem engedik meg, hogy gyermekeik részt vegyenek a homoszexualitás iskolai népszerűsítésén.

A törvénytervezetet benyújtók azt is büntethetővé szeretnék tenni, ha valaki szerint egy gyermeknek egy anyára és egy apára van szükségük, nem pedig két apára vagy két anyára.

 

11 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page