VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Választási csalások: könyvtárnyi esetről beszéltek, Sorost is emlegették Trump jogászai

A Demokrata Párt tömeges választási csalást szervezett az Egyesült Államokban Trump jogászcsapata szerint, amelynek vezetői egy órán át ismertették bizonyítékaikat csütörtökön. Rudy Giulianiék szerint, ha az érvénytelen szavazatokat valóban érvénytelenítik, akkor Donald Trump nyerte a választásokat.

Majd’ egy órás sajtótájékoztatót tartott csütörtökön Donald Trump amerikai elnök jogászcsapatának vezetője, Rudy Giuliani, aki egyben New York-i egykori legendás polgármestere; és Sidney Powell, aki tíz évig volt szövetségi ügyész, majd magasrangú személyiségek ügyvédje.

Giulianiék a republikánusok választási csalásokra vonatkozó bizonyítékait ismertették államonként, majd a Dominion és a Smartmatic végek USA-szerte használt választási szoftvereinek manipulációs lehetőségeiről értekeztek.

A lényeg, hogy Giulianiék szerint Donald Trump elsöprő győzelemmel nyerte a választást, és nagy valószínűséggel kétszer annyi érvénytelen szavazatra bukkantak, mint amennyi szükséges lenne Trump győzelméhez. A jogász általánosságban is beszélt a feltételezett csalásokról és konkrét eseteket is ismertetett, hangsúlyozva, hogy számos pert indítanak és rengeteg eskü alatt tett vallomásuk van minderről.

A csalások központja – tette hozzá a demokraták által vezetett városok voltak, mint Philadelphia – ahol a csalások irataival meg lehetne tölteni egy könyvtárat –, s Detroit. Az ilyen városokban ugyanis – emlékeztetett Giuliani – a demokraták irányítják a választások lebonyolításáért felelős választási bizottságokat, valamint az igazságszolgáltatást is, így minden a rendelkezésükre áll.

(...)

Pennsylvania

Pennsylvaniában a két nagyváros, Pittsburgh, Philadelphia volt a csalások központja – mondta Giuliani. A tagállamban kettős mércét alkalmaztak a szavazókkal szemben, a rosszul kitöltött, de Trumpra leadott szavazatokat ugyanis a törvénynek megfelelően érvénytelennek nyilvánították, ám ha azokon Biden neve szerepelt, felhívták az érintettet, és törvényellenesen engedélyezték, hogy kijavítsa a szavazólapot. Ezt hívják „vote curing”-nak.

Pittsburghben Giulianiék szerint 15 ezer esetben történt meg, hogy valaki elment szavazni, de kiderült, hogy már „szavazott”. A jogász feltette a kérdést: vajon ennyi embernek rossz a memóriája arrafelé? Ami valójában történhetett, az az, hogy előre kiírtak egy csomó szavazatot olyanokra, akik nem regisztráltak. Ha mégis megjelent szavazáskor, adtak neki egy „átmeneti szavazólapot” („provisional ballott”).

Ezek a csalások valószínűsítő körülményei, a valódi bizonyítékokat pedig a tanúskodók fogják szolgáltatni – ígéri Giuliani.

Hozzátette: Philadelphiában hatvan megfigyelőt nem engedtek elég közel a számláláshoz, sőt kifejezetten távol tartották tőle őket saját bevallásuk szerint, lökdösték és inszinuálták, fizikailag bántalmazták őket. Ha nem mondanak igazat, hamis tanúzásért elítélhetik őket. Márpedig ezek az emberek Giuliani szerint eskü alatt vallották, hogy nem engedték őket végezni a megfigyelői munkájukat. Gyakran – tette hozzá Trump jogásza – még a demokrata megfigyelőket sem engedték oda, félve, hogy vannak becsületes demokraták is.