top of page

Egy magyar EP-képviselő is részt vehetett egy tiltott brüsszeli orgián. Szájer József nyilatkozata

(...) A lapok szerint péntek este egy bár első emeletén tartottak gang bang bulit. A rendezvényen helyi lapok információi szerint 25-en vettek részt, főként férfiak. A felvételek alapján valószínűsíthető, hogy az orgia helyszíne a Le Detour nevű melegbár volt, ami egyébként 30 méterre van a brüsszeli városházától.

A HLN szerkesztőségének külön is megerősítették, hogy a rendezvény egy szexparti volt, amin ráadásul

részt vett az Európai Parlament egyik magyar képviselője is, aki ezután lemondott.

A rendőrök drogot is találtak a helyszínen – írta az eseményt felderítő lap, a DH NET. A partin a cikk szerint több diplomata és egy európai parlamenti képviselő is jelen volt. A résztvevőket bevitték kihallgatásra, az EP-képviselőt azonban mentelmi jogára hivatkozva nem. Az egyik képviselő állítólag az ereszen keresztül megpróbált elmenekülni, azonban elfogta egy másik rendőri alakulat – írta a DH NET.


Az eseményt a járványszabályok megszegőire vadászó átlagos rendőri alakulat buktatta le; a bulit rendőrség azért oszlatta fel, mert megszervezése ellentmond a Belgiumban életben lévő járványügyi intézkedésekkel. Belgiumban múlt hónapban rendeltek el szigorú kijárási korlátozást a koronavírus második hulláma miatt: ennek értelmében égy főnél több ember nem tartózkodhat egyszerre egy összejövetelen – emlékeztet a Politico.

Érdekesség, hogy a partinak helyet adó klub egy utcában van a helyi rendőrőrssel, így a hatóságoknak nem volt igazán nehéz dolga rajta ütni az eseményen.
Szájer József közleményben nyilatkozott arról, hogy ő is jelen volt azon a múlt pénteki brüsszeli házibulin, amelyen a rendőrség rajta ütött.


„A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam. A rendőrségi igazoltatás után jeleztem, hogy képviselő vagyok, mert igazolvány nem volt nálam, a rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítettek, majd hazavittek. Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról, hogy ki és miképp helyezte el, nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem. Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom”.


Szájer József helyes döntést hozott, amikor lemondott Európai Parlamenti képviselői tisztségéről. Az egyedüli helyes döntést hozta meg. Döntését tudomásul vesszük, mint ahogy tudomásul vesszük azt is, hogy bocsánatot kért családjától, a politikai közösségétől és a választóktól.

 

122 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page