VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (16:50)


A Facebook letiltotta Novák Előd közel 140 ezres oldalát a felhasználók hírvonaláról

A választásokat eldöntő Facebook cenzúragépezete ismét lecsapott a Mi Hazánk Mozgalomra: indoklás és értesítés nélkül, sunyin letiltotta a párt alelnökének már közel 140 ezer követővel rendelkező oldalát...


Vidékre menekülnek a londoniak

A St. Pancras pályaudvart ellepő tömegről Nigel Farage posztolt videót közösségi oldalán, melyhez azt írta: „gratulálok a miniszterelnöknek és szakértőinek. 1939 óta önök okozták London első »kiürítését«”.


Pokol Béla: Politikai elemzés. Fideszes mélyállam vagy inkább alternatív elitépítés?

Mivel e témában a facebook bejegyzéseimben tavaly írtam erről, így hadd jelezzem, hogy ezt a hatalommegosztás és a mélyállam összekeverésének látom. Önmagában ugyanis, ha a hatalommegosztással szétszakított társadalmi szektorok választással pozícióba kerülő vezérkarait szakítják ki egy hosszabb ciklussal a mindenkori többségi kormány alól (vagy eleve önálló korporációként hagyják működni, mint az MTA-t), akkor az csak a hatalmi ágak szétválasztását jelenti. Mélyállam ezzel szemben az, ha e szektorok tartós állományi felső vezetése szilárdul meg egy önálló politikai aktorrá, és ezek aztán a közösen osztott politikai értékek/érdekek alapján egyesülnek egy mélyállammá.


Cukorhegyi bedurvult: értesítés nélkül totálisan lekorlátozták a PS Facebook-oldalát

Ezúttal már értesítésre sem méltattak bennünket, egyszerűen csak lekorlátozták 110 ezer követővel bíró hivatalos közösségi oldalunkat. Ez azt jelenti, hogy bejegyzéseink még a régi törzsolvasóink falán sem jelennek meg, hiába követik, kedvelik az oldalt évek óta. Mivel egyelőre ki még nem lőtték minket, ezért ha ránk keres valaki, még láthatja a tartalmainkat. Kérjük tegyék ezt addig is, amíg sikerül rendeznünk a “vitát” Cukorhegyiékkel, akik abban biztosak lehetnek, hogy ezt már nem hagyjuk annyiban.


Manfred Weber megsértette a magyar népet címmel interjút közölt Orbán Viktor miniszterelnökkel a Welt am Sonntag című konzervatív vasárnapi német lap

Az EP „azt gondolja, hogy nagyobb a legitimitása, mint a nemzeti parlamenteké”, ami „teljes tévedés”. A testület ebből a szerepfelfogásból kiindulva előállt egy utólagos kiegészítéssel, amelynek célja a nyomásgyakorlás volt. „Ezért kényszerültünk a vétó bevetésére”


Down-szindrómás édesapjának köszönheti az egyetemista, hogy az orvosira jár

Sader Issa és Down-szindrómás édesapjának története bejárta a világsajtót. Nem csoda, hiszen a fiatal egyetemista rendkívüli módon szereti és büszke az apjára, így amilyen fórumon csak tudja, hirdeti és terjeszti, hogy a Down-szindrómás emberek éppen olyan életet élnek, mint bárki más.

18 megtekintés
MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek