top of page

Czigány Edit: Ecce homo
Az emberiség ész nélkül szaporodik. Éretlen, felelőtlen, traumás, fóbiás, fertőző, amorális, pedofil, pederaszta, elgyötört, paranoiás állat. (Bocsánat, állatok!)

Bátran és céltalanul örökíti tovább az elmebajt.

Nem az a baj, hogy sokan vagyunk, hanem hogy őrültek vagyunk.

A szerencsétlen, elgyötört szülő saját, elrontott, megoldatlan, boldogtalan életét torolja meg a kölykein. Az ember egész felnőtt élete azzal telik, hogy kiheveri a gyerekkorát.

Nem találok mentséget.

Ezért kár szaporodni. Kár növelni az Univerzum fájdalmát.

Vagy csak az lenne a probléma, hogy egyre többen vagyunk, és ez önmagában stresszes, degeneratív faktor? Ettől vagyunk debilek?

Hát akkor, talán le kéne állni a szaporodással.

Az állatvilágban ismert jelenség az önmérgezés, önkorlátozás.

Ha túl sokan vannak az adott élőhelyen, a mellékvese toxint termel és kihal a populáció. Vagy a stressz miatt leáll a szexuális inger, nem szaporodnak. Vagy öngyilkos módon menetelnek a tengerbe. Vagy, fordítva, a partra úsznak megdögleni. (Szarvasok, patkányok, lemmingek, bálnák.)

Talán ezt jelentik az emberiség jelenlegi helyzetében a szexuális zavarok, a nemzőképesség problémái? Végre itt az önkorrekció?

 

Ellenőrizhetetlen, hogy régen (és ma is) mennyi lehetett és lehet a szülői önkény, abortusz, gyermek-gyilkosság, gyermek-kereskedelem, családon belüli erőszak, nők megcsonkítása stb. Csak sejteni lehet, hogy óriási méretű.

És akkor nem említettük a törzsi háborúkat, rabszolga-kereskedelmet, bűnözést, hajtóvadászatot, máglyahalált, kereszthalált, koncentrációs tábort, Gulágokat.


 

Mik vogymuk?

Íme! Tükör által – (nem is olyan!) – homályosan.


 

Csak reménykedni lehet a Végtelen Intelligencia kegyelmében.2006. március 22.25 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page