top of page

Elkerülhetetlen a kijevi rezsim katonai veresége és Ukrajna területének felosztása
– egy amerikai katonai szakértő szerint (mutatjuk térképen)

Ilyen előrejelzést adott egy ismert amerikai katonai szakértő, az Egyesült Államok védelmi miniszterének volt tanácsadója, Douglas McGregor. Véleményét Spanyolország egyik legnépszerűbb lapjának, az El Mundónak adott interjújában osztotta meg. Kijelentette, hogy az orosz hadsereg kis erőkkel képes volt megtenni azt, ami meglepetést okozott a Nyugat számára, ugyanis sikerült a front teljes hosszában támadást végrehajtania.

„Az orosz erők olyat tettek, amire mi Nyugaton nem számítottunk. Hosszú, 800-1280 km-es fronton támadtak, egyenként körülbelül 700 fős zászlóalj-taktikai csoportokkal. Ezeket az alakulatokat arra utasították, hogy kerüljék el a járulékos károkat és veszteségeket a civil lakosság körében, az ukrán szárazföldi erők felderítő drónokhoz kapcsolódó tüzérségi azonosítása, elkülönítése és megsemmisítése során”

– idézi a PolitNavigator a szakértőt.


Azt is megjegyezte, hogy ezt az egész folyamatot támogatták az orosz légi, szárazföldi és tengeri erők rakétatámadásai, amelyek megsemmisítették az ukrán parancsnokságot és irányítást.

„Ez a megközelítés lelassította a hadművelet ütemét, de nem tette lehetővé az ukránok számára, hogy ellentámadást indítsanak. Ugyanakkor az ukrán erők kénytelenek voltak lakott területekre visszavonulni, a Donbass délkeleti részén épült erődítményeikbe. A konfliktus kezdeti szakaszától mindig Moszkva volt a kezdeményező, ami elkerülhetetlen vereségre ítélte Kijevet”

– mondta McGregor.


Előrejelzései szerint a különleges hadművelet második szakaszának eredményeként a donbászi ukrán csapatok elbuknak, az Ukrajna rendelkezésére álló összes hadműveleti erőt megsemmisítik. McGregor szerint az oroszok beveszik Odesszát és kiterjesztik ellenőrzésüket Ukrajna nyugati részére is.


(...)Illusztráció lemur59.ru


 
828 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page