top of page

Háború Ukrajnában: össztűz alatt Tucker Carlson a Putyin-interjú miatt
Amerikában felháborodást okozott Tucker Carlson, amiért interjút készített Putyinnal. A stúdióban Vukics Ferenc, katonai szakértő és Stier Gábor, a Moszkvatér.com főszerkesztője. Műsorvezető: Yann Caspar.A tartalomból: 


  • Felmentette Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a fegyveres erők főparancsnokát tisztségéből. Valerij Zaluzsnij helyére Olekszandr Szirszkij vezérezredest, a szárazföldi erők parancsnokát nevezte ki.

  • Eli David izraeli kutató azt írta a közösségi oldalán: „Felháborodást látok Tucker Carlson kapcsán, amiért interjút készített Putyinnal. Hol van a felháborodás, amikor a CNN és a BBC interjút készít a Hamász vezetőivel?”

  • Akár kémkedéssel is megvádolhatják az Egyesült Államokban Tucker Carlsont az orosz elnökkel készített interjúja miatt - jelentette a Newsweek.

  • Leközölte a sajtó a Putyin-interjú teljes leiratát, Tucker Carlson pedig a saját közösségi oldalán osztotta meg a felvételt. A több órás beszélgetést február 6-án este rögzítették. Az orosz elnök az ukrajnai háború okairól azt mondta: 2008-ig szoros együttműködés volt Ukrajna és Oroszország között. 2008-ban, a bukaresti csúcstalálkozón azonban Ukrajna előtt megnyíltak a NATO kapui. Putyin leszögezte: nem így állapodtunk meg.

  • Amióta megalakult a Robert Fico vezette legújabb kormánykoalíció, Szlovákia nem szállít fegyvereket Ukrajnába. Az ukrajnai háború elől több millióan menekültek el, a többi közt Szlovákia irányába. Északi szomszédunk helyzetét azonban nehezíti a migránsáradat is. Molnár Péter kollégánk annak járt utána, hogy hogyan érintik a hétköznapok emberét ezek a kihívások.

  • Antony Blinken amerikai külügyminiszter csütörtökön elhagyta a Közel-Keletet. A négy országot érintő közel-keleti utazás befejezéseként – a konfliktus kirobbanása óta az ötödik alkalommal a térségben – Blinken visszatért Washingtonba. Netanjahu izraeli miniszterelnök elutasította a Hamasz válaszát a tűzszüneti javaslatra, mert az az izraeli hadsereg kivonását szabta feltételül a Gázai övezetből.

359 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page