top of page

Háború Ukrajnában – Zelenszkij: a katonai komisszárok törvénytelen módszereket is alkalmaznak a toborzások során
A stúdióban Vukics Ferenc, katonai szakértő és Csizmadia Tamás, jogász, elemző volt a vendégünk. Az adás második felében pedig kapcsoltuk Kusai Sándor volt pekingi nagykövetet.A tartalomból:


  • Az USA szerint a következő hónapok kritikusak lesznek Ukrajna számára, ezért a kormányzat sürgeti a további segélyek megszavazását Kijevnek. A Képviselőház republikánus elnöke bírálta a vezetést, amiért hiányoznak a világosan megfogalmazott célok az Ukrajnára vonatkozó politikában, de John Kirby, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője azt válaszolta, hogy a cél világos: Ukrajna győzelme.

  • Közben Volodimir Zelenszkij elismerte, hogy a katonai komisszárok törvénytelen módszereket is alkalmaznak a toborzások során. Az ukrán parlament továbbra is azon dolgozik, hogy a hadkötelezettséget kiterjesszék, akár lejjebb vigyék a korhatárt.

  • Az orosz atomfegyvereket az amerikai határ közelébe kellene telepíteni, javasolta egy orosz képviselő válaszul Washington terveire. Tegnap beszámoltunk róla, hogy az Egyesült Államok 15 év után először nukleáris fegyverek elhelyezését tervezi az Egyesült Királyságban. Az orosz védelmi bizottság elnökhelyettese szerint Moszkvának meg kéne fontolnia, hogy saját atomarzenálját az USÁ-hoz közeli baráti országokba küldje, például Kubába, Venezuelába, Nicaraguába. 

142 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page