top of page

Hajdu Zoltán: EGYETLEN EGY – Hangos elmélkedés – 80. Ágoston mennyei városa
Ha a látható és kézzel fogható anyagi világunkról kijelenthetjük, hogy felfedeztük, akkor szellemi világunk, önmagunk felfedezése még várat magára. Pedig ez az egyedi feladat lehet életünk legnagyobb szellemi kalandja...


80. Ágoston mennyei városa


A De civitate Dei-ben mindenhol ugyanazok az isteni törvények uralkodnak, amelyek által a város a keresztények számára egyetlen hazaként is felfogható. Mai felfogásunkban a menynek városa, országa, hazája az, ahol az Egy háza népe él, nemre, nemzetre, nyelvre és bőrszínre való megkülönböztetés nélkül, és nincs köze sem a római birodalomhoz, sem bármilyen más hatalmi birodalomhoz.


Előadó: Valkó Olga

 

Kapcsolódó írásunk:

Hajdu Zoltán – a Szilaj Csikón is megjelent hangos elmélkedéseiből (EGYETLEN EGY) is építkezve – szó szerint hiánypótló könyvet alkotott. A fülszöveg alább olvasható kulcsszavai, a tartalom lényegre törő, beszédes címei, a hátsó borítón található rövid értékelések már önmagukban is sejteni engedik, hogy fontos mű született. Megrendelni, érdeklődni a hazoltan33@gmail.com címen lehet. A könyv 308 oldal, 3600 Ft-ba kerül (áfával). A remélt bemutatóról – író–olvasó találkozóról – tájékoztatni fogjuk tisztelt Olvasóinkat.

77 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page