top of page

Kimentették a brazil elnököt a fővárosból, a tüntetők elfoglalták a kongresszus épületét
Eredeti cím:

Polgárháborús hangulat Brazíliában, a nép nem fogadja el a csalással választott elnököt: Evakuálták a brazil elnököt a fővárosból, a tüntetők elfoglalták a kongresszus épületét


A brazilok nem tűrik, hogy egy bűnöző vezesse őket egy elcsalt választás segítségével


Jair Bolsonaro volt brazil elnök támogatói, akik tavaly év vége óta tüntetnek a választási eredmények ellen, elfoglalták a kongresszus épületét a brazil fővárosban – jelentette a helyi média, a rendőrség pedig könnygázzal és kábító gránátokkal oszlatta őket. Helyi csatornák szerint a hivatalban lévő elnököt evakuálták a városból.

A kongresszus és a legfelsőbb bíróság épületébe is betörtek Bolsonaro támogatói, a tüntetés könnyen forradalomba csaphat át.

“Radikális Bolsonaro támogatók behatoltak a Nemzeti Kongresszusba, miután összecsaptak a katonai rendőrséggel a brazíliai minisztériumok előtti sétányon, a botokkal és kövekkel felfegyverkezett tüntetőkkel” – olvasható a G1 brazil lapon.


Brazilok milliói szállták meg Brazília fővárosát, hogy tiltakozzanak az ellopott választások ellen, és megrohamozták a Nemzeti Kongresszust. A rendőrség könnygázt használ, de fegyvertűzről is beszámoltak.

A jelentések több milliósra teszik a tüntetők számát a brazil fővárosban.

A tiltakozók megrohamozták a Legfelsőbb Bíróságot is, amely főként a kommunista puccsért és a választási csalások tagadásáért felelős.


Bolsonaro híveinek egy része elutasította Lula győzelmének elismerését, azzal a váddal, hogy az októberi elnökválasztást elcsalták. Azóta folyamatosak a tüntetések.


(...)

 


451 megtekintés

Kommentare


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page