top of page

Kovidzárlat után klímazárlat: a „15 perces város” elképzelése az Oxfordshire Megyei Tanács terveiben

Eredeti cikk:

Schiller Mária küldeményeA Tanács azt állítja, hogy "visszaélések áldozata", holott új politikájuk a nyilvánosság beleegyezése nélküli klímazárlatok érvényesítésére irányul.


"Képzeljék el, ha a hatalomőrült politikusaiknak annyira tetszene a kovid-lezárás, hogy a végtelenségig folytatni akarnák. Ezt fogják kipróbálni a brit Oxfordshire-ben" – áll a Watts Up With That cikkében.

A cikk az Oxfordshire Megyei Tanács terveiről szól, amely szerint 2024-ben kipróbálnák a klímazárlatokat a "15 perces város" koncepcióval, amely szorosan kapcsolódik a fenntarthatósági és éghajlati célokhoz.


A Watts Up With That cikk vírusként terjedt el. Válaszul – számolt be a Vision News – Oxford város és a megyei tanács a helyi médiához sietett, azt állítva, hogy most ők a visszaélések "áldozatai", miután nyilvánosságra kerültek a kommunista stílusú disztópikus városra vonatkozó terveik.Oxford 15 perces szomszédságai


Október 24-én az Oxford Mail arról számolt be, hogy a megyei tanács egyik utazási vezetője szerint az útlezárások megakadályoznák, hogy az autósok többsége áthaladjon Oxford belvárosán, és a várost hat "15 perces szomszédságra" osztják majd fel.

A tanácsos pedig ragaszkodott ahhoz, hogy a vitatott terv megvalósul, akár tetszik az embereknek, akár nem.

Duncan Enright, az Oxfordshire Megyei Tanács utazási és fejlesztési stratégiáért felelős kabinettagja a The Sunday Timesnak adott interjúban magyarázta a hatóság forgalomszűrő javaslatait. Azt mondta, hogy

a szűrők Oxfordot "15 perces várossá" változtatnák, ahol a helyi szolgáltatások egy kis gyalogos körzetben lennének. Egy nappal korábban a The Times arról számolt be, hogy Oxford városát hat körzetre osztják, és az autósokat megbüntetik, ha túl gyakran hagyják el a környéküket.

A The Times azt állította, hogy a Tanács "visszavág" a dugókkal teli forgalom ellen, "szigorú szabályokkal arra vonatkozóan, hogy az autósok milyen gyakran hajthatnak ki a környékükön kívülre". Azonban csak a The Times állítja, hogy ennek a dugók elleni küzdelemről van szó, és furcsa, hogy a The Times hogyan állította, hogy ez lenne a Tanács lépésének célja, amikor ez egyértelműen egy globális menetrend része. A Vision News egy november 30-án megjelent cikkben bővebben kifejtette, amely így kezdődött:

Oxfordshire Megyei Tanács tegnap jóváhagyta azokat a terveket, amelyek szerint a lakosokat hat zóna egyikébe zárják, hogy "megmentsék a bolygót" a globális felmelegedéstől. A "15 perces város" program legújabb állomása az, hogy elektronikus kapukat helyeznek el a városba vezető és onnan kivezető kulcsfontosságú utakon, és a lakosokat a saját környékükre zárják.

Az új rendszer szerint, ha a lakosok el akarják hagyni a zónájukat, engedélyt kell kérniük a tanácstól, amely eldönti, hogy ki méltó a szabadságra és ki nem.

Az új rendszer szerint a lakosok évente legfeljebb 100 napra hagyhatják el a zónájukat, de ahhoz, hogy ezt egyáltalán megkapják, minden lakosnak regisztrálnia kell autója adatait a tanácsnál, amely aztán intelligens kamerák segítségével követi majd mozgását a városban.


(fordítás: a www.DeepL.com/Translator /free version/ segítségével)

 


957 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page