top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.03.13.

Ezen a linken olvashatjátok el az Orvosi Hetilap 1869. évi kiadását, ennek a 30. száma a Mellékletében “védhimlőoltási ügy” kezeléséről írnak. Mi volt ez az “ügy”? A beoltott csecsemők meghaltak, megrokkantak, terjesztették a betegséget, felnőttek is elkapták tőlük, az oltottak közt megbetegedések és járványok voltak, szemben azzal, hogy az oltatlanokat nem érték ilyen dolgok. Az, hogy kialakult ez a gyermekek egészségére ártalmas káros hagyomány abból is látható, hogy Európában Ausztriában, Cipruson, Hollandiában, Dániában, Észtországban, Görögországban, Finnországban, Norvégiában, Izlandon, Írországban, Lichtensteinben, Litvániában, Luxemburgban, Portugáliában, Romániában, Spanyolországban, Svájcban, az Egyesült Királyságban és Svédországban egyetlen kötelező oltás sincsen. ANGELIKA MIHALIK


Egészen különös folyamat vette kezdetét hétfőn este Brüsszelben – erről a Politico cikkéből értesülhetett a nyilvánosság. Az Európai Parlament (EP) jogi szakbizottsága ugyanis zárt ajtók mögött úgy döntött, hogy beperli az Európai Bizottságot (EB).


Ukrajna három védelmi vonalat tervez építeni összesen kétezer kilométer hosszan - közölte hétfőn Volodimir Zelenszkij ukrajnai elnök a Telegram-oldalán.


Az orosz hadsereg az éjszaka folyamán hét régióban legalább 25 ellenséges célpontot fogott el, de legalább egy ukrán drón kedden kora reggel lezuhant egy olajipari létesítményre a nyugati Orjol városában. Több további UAV célzott meg egy finomítót Nyizsnyij Novgorod külvárosában.


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bohócnak, brutálisnak és vesztesnek tűnik, amikor Ferenc pápát támadja, amiért az tárgyalásos békét sürget Oroszországgal – mondta Nicolas Maduro venezuelai elnök egy hétfői televíziós műsorban.


A szuperhatalom katonái is megjelentek az orosz-ukrán háborúban.


A NATO nem szándékozik csapatokat küldeni Ukrajnába, és Emmanuel Macron francia elnöknek konzultálnia kellene a szövetség tagjaival ilyen kérdésekben – mondta Jens Stoltenberg, a szervezet főtitkára a Reutersnek.


Összesen 300 ezer NATO-katona áll magas fokú készenlétben a Lengyelországba történő áttelepítésre – közölte Karol Dymanowski, a lengyel fegyveres erők vezérkari főnökének helyettese. Megjegyezte, hogy nem “a háború kezdete után, hanem még előtte” fognak lengyel területen állomásozni.


Az adatok magukért beszéltek: az európai fegyverimport 2019 és 2023 között megduplázódott az előző négy évhez képest.


A törvényhozók arra kérik a szenátusi elnököt, hogy indítson vizsgálatot a hadiipari szereplők ellen, ugyanis nagy az esélye, hogy Ukrajna kapcsán háborús nyerészkedést folytatnak. Az ötlet az 1941-es Truman-bizottság munkáján alapul – akkor dollármilliárdokat mentett meg a vizsgálat.


Ezekkel az óriás hajókkal hozzák a Gázai övezetbe a humanitárius szállítmányokat – és Izraelnek a fegyverzetet végre! Egy ilyen amerikai anyahajóban 12 tank, 12 páncélautó és 300 katona fér el.
"Az Amerikai Egyesült Államok nem lehet bűnrészes a gyermekek tömeges lemészárlásában" – mondta Sanders vasárnap. Bernie Sanders szenátor ismét követelte, hogy a Fehér Ház hagyjon fel a feltétel nélküli katonai segélyek küldésével Izraelnek, a gázai háborút "példátlan válságnak" nevezve.
A BBC brit közszolgálati médiatársaság keddi beszámolója szerint izraeli katonák bántalmazták az egyik gázai palesztin kórház személyzetét. Az izraeli hadsereg tagadta az értesülést, David Cameron brit külügyminiszter ugyanakkor az ügy sürgős kivizsgálását követelte.
Kitört a botrány a francia-palesztin ügyvédnő indulása miatt. (nu, már megint: a fordított fajgyűlölet)
A három terrorista menekültként élt Olaszországban 2017 óta.


Belgium budapesti nagykövetségének képviselője felszólalásában rá is kérdezett, hogy mit gondol erről a magyar kormány, de az sajnos bojkottálta a konferenciát, egyedüli pártként a Mi Hazánk vett részt a több mint százfős rendezvényen, így a török nagykövet asszony, Gülsen Karanis Eksioglu minket ültetett az első sor közepére, mely nemcsak megtisztelő volt, de növekvő felelősségünket is mutatta.


Bayer Zsolt a Hír TV Bayer Show című műsorában esett nekem: szerinte lumpenproli, gazember vagyok, aki még soha semmi maradandót nem hoztam létre. A dühe érthető, hiszen lelepleztem, hogy a hozzá köthető Nagy-Magyarország Parkban lassan egy éve indiai vendégmunkások laknak, tavaly szeptemberben pedig szintén én hoztam nyilvánosságra, hogy a Bayer Zsolt felesége által vezetett Országos Vérellátó Szolgálat összesen 18,2 milliárd forintért vásárolt PCR-teszteket, amelyek egy részét egyszerűen kukába dobták. Itt a válaszom Bayer Zsolt támadására...
A csatolt fényképet Szolnokon, az MVM ügyfélszolgálatán készítettem 2024. március 11-én. A Fidesz-kormány itt is "jól megvédte" a készpénzhasználatot, ehelyett diszkriminálják az állampolgárokat - írja a képet beküldő olvasónk.
A Győri Járási Ügyészség vádat emelt három férfival szemben, akik hamis védettségi igazolvánnyal akarták megtartani a munkájukat. A vádirati tényállás szerint a vádlottak 2021 októberében mentő-gépkocsivezetőként, illetve mentőtechnikusként dolgoztak egy Győr-Moson-Sopron vármegyei kisvárosban. Ebben az időben a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként az ő munkakörükben dolgozóknak kötelező volt a védőoltás felvétele. A vádlottak nem szerették volna a védőoltást felvenni, ugyanakkor a munkájukat sem szerették volna elveszíteni. Ezért az egyik vádlott egy ismeretlen személyt felbujtott, aki egy egészségügyi szolgálató rendszerén keresztül olyan, az oltás felvételéről szóló valótlan adatokat töltött fel, mely alapján hamis védettségi igazolványok kerültek kiállításra a vádlottak részére.


Az észak-dakotai Bismarck szövetségi kerületi bírósága hétfőn úgy döntött, hogy a Biden-kormányzat nem kényszerítheti a vallásos munkaadókat és egészségügyi szolgáltatókat, hogy finanszírozzák a dolgozóik nemátalakító műtéteit. Shannon Royce, a CEA elnöke hétfői nyilatkozatában kiemelte, hogy végtelenül hálásak, amiért többé nem kell tagjaiknak a hitük gyakorlása miatt fenyegető hatalmas költségektől tartaniuk. A peres eljárás 2021 októberében indult, amikor keresztény munkáltatókat „gender tranzíciós” eljárások finanszírozására köteleztek, mondván a munkavállalók egészségbiztosítási fedezetét biztosítani szükséges.


Amerikának nyilvánvalóan nagy gondot okoz, hogy az egyik rivális országa létrehozhat egy világszerte elismert közösségi média-alkalmazást. Elvégre az USA egészen a közelmúltig kéz a kézben vezette a közösségi média világát, és nem volt vita, a Facebook, a Twitter és a többi mind amerikai termék, amelyek megváltoztatták a világot. A gondolat, hogy Kína létrehozta a következő generációs közösségi média alkalmazást, csapás az amerikai egóra, egy "Szputnyik" pillanat, amely a Szovjetunió hidegháborús korszakbeli teljesítményéhez hasonló sokkot jelent az amerikai rendszer számára.


Állítólag öngyilkos lett a férfi.


Emmanuel Macron francia elnök szerint az új törvény lehetővé teszi majd, hogy a halálos betegséggel küzdő, elviselhetetlen fizikai vagy pszichés fájdalmat szenvedő felnőttek bevegyenek egy halálos pirulát.


“Elkötelezettek vagyunk a semlegesség mellett” – mondta Slowik a Tagesspiegelnek adott interjújában. Egy nemzetközi sporteseményen, ahol a világ minden tájáról érkeznek vendégek, a rendőrség teljesen pártatlan kell legyen – tette hozzá.


Egy fiatalember kereste fel a Bors szerkesztőségét. Nevét, telefonszámát, elérhetőségét is megadta, dokumentált formában. Írásba adta, ha bárki kételkedik állításában, kiáll a nyilvánosság elé és akár egy perben bizonyítja, hogy igazat mond. Bizonyítékokat is hozott...1 009 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page