top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.04.02.

A német állampolgárságra pályázó embereknek mostantól a zsidó életre, Izraelre és a nácikra vonatkozó kérdéseket kell megválaszolniuk.


Óriási volt a buli Berlinben, éjfél előtt visszaszámolt a tömeg a Brandenburgi kapunál.
Egy magas rangú parancsnok is az áldozatok között van, a nagykövet szerint Teherán kemény választ fog adni.


A Gallup felmérése szerint a republikánus szavazók többsége azonban még most is kitart a zsidó állam mellett.


Tim Walberg michigani képviselő úgy véli, hogy Washingtonnak nem kellene pénzt pazarolnia a gázai vagy ukrajnai civileknek szánt humanitárius segélyekre, ehelyett inkább Izrael és Kijev háborús erőfeszítéseinek támogatására kellene összpontosítania, hogy gyors győzelmeket érjen el.


Több milliárd dollár értékű katonai támogatást kap a zsidó állam.


Felfüggesztették a Taurus rakéták gyártását, amelyek miatt Kijev nyomást gyakorol Berlinre, hogy adja át azokat az Oroszország elleni bevetésre – közölte az európai fegyvergyártó MBDA németországi részlegének vezetője. A rakétákból eddig mintegy 600 darabot gyártottak le egy bajorországi üzemben, de a cég nem tud többet gyártani belőlük, mert nincs hatályos szerződése a német hatóságokkal – mondta Thomas Gottschild az Augsburger Allgemeine című lapnak adott szombati interjújában.


Dől a pénz a csehekhez, és egyre-másra teremt nekik új piacokat a háború.


Második aranykorukat élik az atombunkerek.
Oroszország legalább 2,3 billió rubelhez jutott azóta eltelt csaknem két év alatt, hogy életbe lépett az elnöki rendelet a földgáz rubelért történő értékesítéséből a barátságtalan országoknak – derül ki a RIA Novosztyi számításaiból, amelyek az Eurostat és az ENSZ Comtrade platformjának adatain alapulnak.


Csehország kormánya példátlan arcátlansággal állítja titkosszolgálatát kampányérdekek szolgálatába. Kohán Mátyás írása.


Ugyanabban az országban születtek, de míg a gazdag oligarchák gyerekei az elit részét képezik, addig számukra te csak “hús” vagy és ágyútöltelék! VILAG HELYZETE


Örményország a kapcsolatai elmélyítésére törekszik az Egyesült Államokkal és az Európai Unióval - közölte Ararat Mirzoján örmény külügyminiszter a Todo Noticias argentin hírportálon vasárnap megjelent interjújában.


Az urnáknál többek között a legnagyobb török városok vezető tisztségeiért is megmérkőztek. A kormánypárt fő kihívójának, a Köztársasági Néppártnak (CHP) sikerült megtartania a polgármesteri székeket Isztambulban és Ankarában – az ország gazdasági erőközpontjában, illetve fővárosában. Erdogan arra törekedett, hogy visszaszerezze a kulcsfontosságú városokat.


Egy liberális amerikai magazin publicistája szerint Bidennek nagyobb problémát jelent a migráció ellen küzdő texasi kormányzó, mint Donald Trump.Egyházi szertartás megzavarása miatt eljárás indult azon palesztinpárti aktivisták ellen, akik tüntetéssel akadályozták a Szent Patrik-székesegyházban tartott húsvéti vigíliát szombaton késő este – közölte New York rendőrsége vasárnap.
Az új skót törvény lesújtana a népszerű írónőre. A Skóciában élő Rowling arra figyelmeztetett, hogy a baloldali-szeparatista Skót Nemzeti Párt kormányának új, gyűlöletbűnözésről és közrendről szóló törvénye fojtogató hatással lesz a szólásszabadságra, és megfogadta, hogy továbbra is kitart azon meggyőződése mellett, hogy a férfiak nem válhatnak nővé. A szólásszabadság és a meggyőződés szabadsága véget ér Skóciában, ha a biológiai nem pontos leírását bűncselekménynek minősítik.” Jelenleg az országon kívül vagyok, de ha az itt leírtak az új törvény értelmében bűncselekménynek minősülnek, alig várom, hogy letartóztassanak, amikor visszatérek a skót felvilágosodás szülőhelyére” – írta a közösségi médiában.


A felperes apa szerint a lánya nem kompetens egy ilyen súlyú döntés áttekintésére és meghozatalára.


Ebből a doku filmből megtudhatjuk hogy konkrétan kik szabotálták a hidroxiklorokin alkalmazását és elterjedését az USA-ban és a világ nagy részén. Nevek, dátumok és egymást cáfoló nyilatkozatok, a világtörténelem eddigi legnagyobb globális átverésének háttérinfói


Az EU legfőbb ügyészei átvették az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen ellen folyó korrupciós vizsgálatot – jelentette hétfőn a Politico a belgiumi Liege-i ügyészségtől származó meg nem nevezett forrásra hivatkozva.


Egy dokufilm, ami mindig eltűnik és sehol sem lehet megtalálni.


Fekete Ildikó kiállítását tekintette meg a Nobel-díjas tudós. (nu, elég vicces egy hír a kovidos főcsalók díszpéldányáról)


 1 027 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK