top of page

Mindennapi szemezgetésünk (09:26) 2022.10.11.

Kohán Mátyás: Eszkaláció vagy tárgyalás? Döntés előtt vagyunk Tegye fel a kezét, aki garanciát vállal arra, hogy Darja Dugina meggyilkolásában egy nyugati kisujj sem volt benne. Hogy az Északi Áramlatokat még csak véletlenül sem egy nyugati haditengerészet csőgörénye, tengeralattjárója, helikoptere vagy sellőlánya rongálta meg. Hogy a katonai szövetségünk tagjai nem nyújtottak segédkezet a krími híd felrobbantásához. Hogy minden olyan esetben, amikor senkinek nem ártó civil infrastruktúra, civil orosz ember sérült ebben a háborúban anélkül, hogy az Ukrajnának egy jottányit is használt volna, mi, a kollektív Nyugat egy egészen picit sem voltunk bűnrészesek. Nem? Senki? Akkor nem lehet, hogy itt valami borzasztóan el van baltázva? (...) Ha a Nyugat egy picit is benne volt a civil infrastruktúra elleni támadásban az elmúlt hónapokban, akkor azt a rakétazáport, ami Ukrajnára hullott, bizony magának köszönheti. Mi csináltunk ebből a katonai konfliktusból gazdasági háborút, és bizony a mi sarunk is, hogy Putyin nekiment az ukrán civil infrastruktúrának. Várható volt, hogy az elmúlt napok és hetek fejleményeinek orosz stratégiaváltás lesz a vége.


Dominanciájukat kihasználva az energia- és élelmiszerszektorban szereplő globális vállalatok egy oligopolisztikus piacot működtetve sorba jelentenek be rekordszintű profitokat.


A nép, az istenadta nép nem lehet egy háború nyertese, még hogyha egyes állambeli feladatokat ellátó politikusok olyan nagyon is szeretnék ezt elhitetni a nagy sokasággal. Nyertes legfeljebb csak néhány ember lehet...


A román védelmi miniszter szerint a háborúnak csak béketárgyalások vethetnek véget, amelyeket Ukrajna helyett a "világ országainak, az Egyesült Államoknak, a NATO-nak" kell lefolytatniuk Oroszországgal.


A két kis videórészletből az mégis egyértelműen kiderül, hogy az amerikai birodalom stratégiai érdekeivel teljesen egybevág a gázvezetékek működésképtelenné tétele. (...) Hiszen azért lássuk be van valami tragikomikusan abszurd abban, hogy Európa két vezető hatalma, Oroszország és Németország csak szigorúan titkos tárgyalásokon képes egymással egyáltalán már érintkezni is, kölcsönös előnyökön nyugvó stratégiai együttműködésük esélye pedig egyszer és mindekorra szertefoszlani látszik. És mindez csak azért következik be, mert egy „távoli” világbirodalom nagyon is „közeli”, egészen rövid távú érdekei ezt diktálják.


„A jólétünket biztosító ipari rendszerek megmentése a tét” – fogalmazott drámaian a német Vegyipari Szövetség ügyvezetője.


Igor Konasenkov altábornagy közölte: minden kijelölt létesítményt eltaláltak.


Figyelmeztette Kijevet Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy amennyiben az ukrán hatóságok továbbra is „terrortámadásokat” intéznek az Orosz Föderáció területén, úgy Moszkva keményen le fog csapni. Ha a terrortámadások tovább folytatódnak, Oroszország válasza épp olyan kemény és olyan mértékű lesz, mint az Orosz Föderációra leselkedő veszély. Ebben ne legyen senkinek kétsége.”


Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a közösségi oldalán felszólította a nemzetközi média képviselőit, hogy ne azt írják a tudósításaikban, hogy a támadások válaszreakció a Krími híd elleni ukrán merényletre. „Ezt a hülyeséget, hogy Putyint provokálták, abba kell hagyni!” – írta Kuleba.


Az Egyesült Államok tovább keményít, ijesztő spirálban a háború.


Roman Szvitan úgy véli, még több koporsó megy majd az Orosz Föderációba az új támadássorozat után.


A fő célpontok az infrastrukturális objektumok.


Az intézkedést az energetikai létesítmények ellen hétfőn végrehajtott nagyszabású orosz rakétatámadás miatt kellett meghozni.


Valószínűsíthető, hogy a második világháború óta a legsúlyosabb helyzet fog kialakulni Európában, mivel olyan mennyiségű és olyan arányú energia hiányzik a rendszerből, ami megoldhatatlan feladat elé fogja állítani Európa szinte valamennyi országát. Fizikai hiány lesz gázból is és a villamos energiából is, mivel a gáz a villamosenergia-termelést is nagyban befolyásolja. Ebből adódóan fel kell készülni a rendszeres áramszünetek áthidalására.


A zöld politikák megnyomorították Európát, a háború csak rátett egy lapáttal - írja Emmet Penney a Spectator World oldalán.


Az élelmiszerek ára 35,2 százalékkal emelkedett, ezen belül például a kenyér 76,2 százalékkal drágult.


Eduardo Porter szerint elkényelmesedtek a liberális politikusok.


Orbán Viktor magyar miniszterelnök, aki ezt többször is elutasította, tájékoztatta Vučićot a kérésről. Vučić egy televíziós beszédében azt mondta, hogy az Egyesült Államok és Nagy-Britannia azt kérte, hogy nyomulhasson be Szerbia területére, és arra törekedett, hogy a jugoszláv hadsereget két fronton, Koszovóban és Magyarországon ossza meg. "Clinton és a britek arra kérték [Orbánt], hogy északról támadja meg Szerbiát, hogy kiterjeszthessék erőinket Koszovóból és Metóhiából a Vajdaságra" – magyarázta. Orbán, akinek akkoriban egy éve volt első hivatali ciklusa, elutasította, és az akkori német kancellár, Gerhard Schröder segítségével ellenállt "a Fehér Ház nyomásának".


Szaúd-Arábia egy kis nemzet, de még a nagyok sem rúghatnak bele büntetlenül. Robert C. Castel jegyzete.


Néhány hónappal ezelőtt Ausztráliában a világ egyik legagresszívabb programja volt a Covid-oltások lakosságra való rákényszerítése. Most Ausztrália lényegében megszüntette az 50 év alatti egészséges felnőttek Covid-oltási programját, és betiltotta a 30 év alattiak oltását, kivéve, ha súlyos krónikus betegségben szenvednek. Ezzel a változtatással Ausztrália csatlakozik Dániához, amely az 50 év alatti felnőttekre korlátozza a védőoltási programot. A múlt héten Norvégia még tovább ment, és kijelentette, hogy 65 év alattiaknak nem szabad további oltásokat kapniuk, kivéve, ha fennáll a súlyos betegség kialakulásának kockázata...


A gyógyszerjogra specializálódott dr. Brigitte Röhrig ügyvédnő ma azt írta, hogy a Moderna géninjekció (Spikevax) feltételes engedélyét normál engedéllyé alakították. A „feltételes jóváhagyás” kijelentést eltávolították az EMA weboldaláról.


Nileborg Krisztián Európa-bajnoki aranyéremmel koronázta meg 15 hónapja tartó veretlenségi szériáját a Montesilvanóban tartott junior ökölvívó tornán. A kamasz sportoló egy interjúban kijelentette, hogy a példaképe Jézus Krisztus.


Nem nyugodtak le a kedélyek a budapesti szemétszállítóknál, komolyabb fizetésemelést akarnak. „Kiszúrták a szemünket ezzel az alkalmi támogatással, de ez nem igazi béremelés. Láttuk, hogy öntötte el a mocsok Budapestet, ezért hagytuk most abba a sztrájkot, becsületből, nem azért, mert marhára egyetértenénk ezzel a megegyezéssel. De ha a cégvezetés ezt csinálja, január­ban újrakezdjük.”
Auguszus 20-án pokolgépes merénylet végzett Alekszandr Dugin filozófus lányával, Darja Duginával. Orosz értesülések szerint valójában a Putyin elnök ideológusának tartott Alekszandr Dugin volt a fő célpont. De vajon miért jelent veszélyt a globális világra az a filozófus, akit a gondolatai miatt akarnak likvidálni? Erről is írt Szakács Árpád Alekszandr Dugin magyarul megjelent új könyvének előszavában, ami a napokban került a könyvesboltokba Eurázsiai küldetés címmel. (...) 2016. május 19-én még érvényben volt Orbán elvárt tiltása, ezért Dugin nem léphetett be az EU területére. (...) Ma már mindenki számára teljesen világos, hogy mi következik. A Great Reset transzhumán globális ideológiája csap össze a tradicionális alapokra építkező, az embert középpontba helyező eurázsianizmus erőivel.A Fekete István Szabadegyetem következő előadója: Vukics Ferenc, a Magyarok Országos Gyűlése főszervezője950 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page