top of page

Mindennapi szemezgetésünk (09:30) 06.12.Ezek után nem kell csodálkozni a média vakcina propagandáján. Nyilván a többivel is ez történik. Ma csináltam a fotót a weblapjukról.


Első nyilvános nyilatkozataiban azóta, hogy pénteken nyilvánosságra hozták a 37 vádpontot tartalmazó, minősített kormányzati titkokkal való visszaéléssel kapcsolatos vádiratot, Trump a Georgia állambeli Columbusban a republikánus párti küldöttek és vendégek tömegének azt mondta, hogy az ellene felhozott vádak “politikai bérgyilkosság”. Trump az elnökválasztásról: Akkor is versenybe szállok, ha elítélnek

A volt elnök szerint gengszterek üldözik.


Az ukrán elnök nehezen fogadja el, ha nem ítélik el Oroszországot bizonyítékok hiányában.


Oroszország, amely a NATO keleti terjeszkedését komoly biztonsági fenyegetésnek tekinti, Kijevnek az Egyesült Államok vezette katonai szövetséghez való csatlakozásra irányuló törekvését emelte ki az egyik fő okaként annak, hogy több mint egy évvel ezelőtt katonai műveletet indított Ukrajnában.


A világ lakosságának többsége támogatja Oroszország ukrajnai különleges műveletét, az Egyesült Államok ezzel szemben elvesztette hitelét – mondta vasárnap az ismert amerikai újságíró és Pulitzer-díjas Seymour Hersh.


A Baza nevű orosz Telegram-csatorna arról ír, hogy a Krím félszigeten vasárnap fontos vasútvonalnál robbantottak. Az oldal szerint közvetlenül egy vonat előtt történt a robbanás, ám a mozdonyvezetőnek sikerült fékeznie. A mozdony ablakai ugyan betörtek a robbanás ereje miatt, de a vezető nem sérült meg. Az információk szerint a detonáció a Dzsankoj és Kercs közötti vasútvonalon történt, a félszigeten lévő Kirovi járásban. A vasúti közlekedés lebénult.


Ferenc pápa nem nyugszik bele a háborúba, az általa indított misszió béketervvé változott – mondta el Matteo Zuppi bíboros, a Ferenc pápa indította békekezdeményezés megbízottja egy nyilvános sajtóbeszélgetésen Bolognában vasárnap este.


“Ma nincsenek előfeltételei a megegyezésnek. Sőt, ma még törékeny alap sincs bármilyen tárgyalás kiépítéséhez. Azt látjuk: először is, hogy a rezsim nem hajlandó, másodszor, nem áll készen, harmadszor, az irányítói nem engedik meg neki [a tárgyalások lefolytatását]” – mondta Peszkov a Moszkva. Kreml. Putyin című műsornak adott interjúban, amelynek egy részletét Pavel Zarubin újságíró tette közzé Telegram-csatornáján.


Egy, a Wall Street Journalnak adott interjúból derült ki, hogy Alex Soros örökli édesapja tetemes vagyonát. A lapnak Alex azt nyilatkozta, hogy családja 25 milliárd dolláros birodalma a jövőben a szavazati- és az abortuszjogok támogatását is növelni fogja. A 37 éves fiatalember azt is elárulta, hogy nem hagy fel azzal, hogy támogassa az amerikai baloldali politikusokat. Majd azt is kijelentette, hogy „sokkal politikusabb”, mint az édesapja. Alex elmondta, hogy aggasztja, hogy Donald Trump visszatér a Fehér Házba. Ez arra utal, hogy a Soros-szervezetnek jelentős pénzügyi szerepe lehet majd a 2024-es elnökválasztási versenyben. „Bármennyire is szeretném kivonni a pénzt a politikából, amíg a másik oldal ezt teszi, nekünk is ezt kell tennünk” – magyarázta az örökös. (nu, plafonszakadás)


Egy dologban azonban biztosak lehetünk: a mesterséges intelligencia segíti a zárt társadalmakat, és halálos fenyegetést jelent a nyitott társadalmakra. Ez azért van így, mert a mesterséges intelligencia különösen jó abban, hogy olyan ellenőrzési eszközöket állítson elő, amelyek segítenek a zárt társadalmaknak abban, hogy megfigyeljék az alattvalóikat. (nu, még egy plafonszakadás)


A mesterséges intelligencia megjelenésével és robbanásszerű terjedésével minden bizonnyal egy új, minden korábbinál több lehetőséget és veszélyt hordozó technológia forradalom küszöbére érkeztünk – jelentette ki Gyurcsány Ferenc. (nu)


„Talán a sors különös humora, hogy a Habsburg-könyv előszavát éppen egy kuruc írta” – vezette fel a miniszterelnök gondolatait Orbán Balázs.


A Blokád áttörte a hazugság falát – a rendező a legjobb film díjának átvétele után reagált lapunknak. (nu, miért nem mindegy, hogyan fogalmazunk: mihez képest akarnak mást hazudni? hozzánk képest?)


Az előzetes viták és tiltakozások ellenére óriási, száz fős küldöttséggel képviselteti magát az iszlamista Muszlim Testvériség nevű szervezethez közel álló FEMYSO szervezet a nagyszabású, kétnapos rendezvényen. Strasbourgban, az Európai Parlament szervezésében rendezik meg az Európai Ifjúsági Rendezvényt (EYE), melynek keretében többezer fiatalnak adódik rá lehetősége, hogy találkozzon a döntéshozókkal, írja oldalán az EP, hozzátéve, hogy a rendezvény egyedülálló lehetőséget kínál a 16 és 30 év közötti fiatalok számára. Az idén immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő eseményre június 9-én és 10-én kerül sor az elzászi nagyvárosban, az EYE programja intézményekkel, nemzetközi szervezetekkel, a civil társadalommal, ifjúsági szervezetekkel és magukkal a résztvevőkkel közösen létrehozott tevékenységeket kínál.


A pedagógus azt mondta a muszlimoknak, ha így folytatják, akkor nem lehetnek kanadaiak és nem tartozhatnak az országhoz.


(Pride-hét)


Csak erős idegzetűeknek!


Az életfogytiglanra ítélt P. László ügyvédje szerint az általuk beszerzett igazságügyi szakvélemények között legalább öt olyan van, amely külön-külön is indokolná a perújítást. (nu, persze, hogy nehezen viseli, ha ártatlan; talán még emlékszik a Tisztelt Olvasó arra, hogyan próbálták már Budaházyékra is rákenni a gyalázatot; alább egy kis részlet az Abó és Robó c. nagyregényből)

Bármennyire próbáltam is kívül maradni a Teréz körúti robbantás hatókörén, nem jártam szerencsével. A nyomozó hatóság ugyanis elkövette azt az éktelen nagy szamárságot, hogy Budaházyék – vagyis ahogy Abó nevezte őket: a szabadságharcosok – köreiben kereste a két rendőr felrobbantóját. Ezen pedig szemem fénye – alighanem a Nemzeti Jogvédő Szolgálat néhány lelkes aktivistájának hatására – úgy felháborodott, hogy berontott kis szobámba, s odanyomott az orrom elé egy kitűzőt.

– Ezt pedig mostantól felteszed!

Megnéztem, mi van rajta.

Egy ismerős arc, kissé idealizált kivitelben: távolba néző, vonzó tekintet, piros-fehér történelmi magyar zászló társaságában.

Alul és felül félkörben felirat.

Szabadságot Budaházynak!

Szabadságot a politikai foglyoknak!

– Én aztán biztos nem! – feleltem, s nem is nyúltam érte.

– De Papa! Muszáj! – váltott át rögtön kérlelésre.

– Miért lenne muszáj? – vontam meg a vállam.

– A szabadságharcosokra akarják rákenni a Teréz körúti gyilkosságot! Muszáj tiltakozni egy ilyen egetverő szemétség ellen! Olyan szégyenfolt kerülne a szabadságharcosokra, hogy soha többé nem lehetne lemosni róluk.

– És te ugyan honnan tudhatod, hogy mégis nem ők csinálták-e? Bosszúból, mert Budaházyt és a társait a rendőrök elkapták, a bíróság meg sittre vágta. Van benne logika, nem?

– Egyáltalán nincs!

– És miért nincs? Neked is megjárta a fejed, hogy Robóval kellene megbüntetni a bírót. Rosszul emlékszem?

Úgy meredt rám, mint aki nem hisz a fülének.

– De Papa! Mindjárt szégyellni fogom, hogy a papám vagy. Komolyan mondom! Ennyire még nem mehetett el az eszed! Ha téged mint szabadságharcost a terrorizmus hamis vádjával vágnának sittre, el tudod képzelni, hogy terrorcselekményre buzdítsd a társaidat? Vagy el tudod képzelni, hogy ilyen hülye társaid legyenek? Felrobbantanak két rendőrt, hogy te aztán az életben ki ne szabadulhass? Hogy véletlenül se kaphass kegyelmet? Na ne, Papa! Ennyire buta azért nem lehetsz!

Jobb híján nagyokat hümmögtem. Szemem fényének ugyanis nagyon igaza volt. Csakugyan teljesen logikátlannak és elképzelhetetlennek tűnt, hogy a szabadságharcosoknak bármi közük legyen a véres merénylethez.981 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK