top of page

Mindennapi szemezgetésünk (09:49) 2023.03.15.Az ügy Roger Marshall republikánus szenátor szerint azért is aggasztó, mert 1,1 millió amerikai halt bele a koronavírusba, amely „létrehozásában a kormány is részese lehetett”. „Amit eddig találtam, az a kettős számlázásra, az állami pénzeszközök esetleges ellopására utaló bizonyíték. Ez azért is különösen aggasztó, mert a pénzekkel veszélyes kórokozók és kockázatos kutatások finanszírozását támogatták” fogalmazott a CBS News amerikai hírcsatornának Diane Cutler, korábbi szövetségi nyomozó, akinek két évtizedes tapasztalata van a fehérgalléros bűnözés és az egészségügyi csalások elleni küzdelemben.


Mivel a maszkokról, a lezárásokról és a COVID vakcinákról is lehull a lepel, most a természetes immunitáson a sor az évekig tartó tagadása és cenzúrája után. A fősodratú média igyekszik úgy viselkedni, mintha egy szenzációs új felfedezést mutatna be, pedig sokan mindvégig tudtuk a természetes immunitás hatékonyságát. A Lancet publikációja.


A helyzetet súlyosbítja, hogy több embercsempész csoport néhány kilométerre a déli határunktól kvázi „miniállamokat” hozott létre, melyek gyakran saját fegyveres csoportokkal rendelkeznek – olvasható Tárik Meszár és Párducz Árpád elemzésében a Migrációkutató Intézet oldalán.


Az Egyesült Államok hadseregének európai parancsnoksága közleményében leírta, hogy az ütközés előtti percekben a két Szu-27-es gép közül az egyik üzemanyagot eresztett a drónra, majd közvetlen elé vágott. A pilóta nélküli amerikai légi jármű helyi idő szerint este 6 óra 3 perckor zuhant a Fekete-tengerbe. Az orosz védelmi minisztérium kedden azt közölte, hogy a vadászgépei nem kerültek érintkezésbe az amerikai katonai drónnal, amely aznap a Fekete-tengerbe zuhant. A moszkvai tárca elismerte, hogy két vadászgépe feltartóztatott egy amerikai drónt a Fekete-tenger felett, de azt állította, hogy nem nyitottak rá tüzet, és nem kerültek érintkezésbe vele. „Egy heves manőver következtében az MQ-9 típusú drón szabadesésbe kezdett, veszített magasságából, és a vízfelszínnek ütközött” – közölte az orosz védelmi minisztérium, amely szerint az orosz harci gépek nem ütköztek a drónnal, és nem ők okozták a zuhanását.


Az MQ-9 Reaper, amit az orosz gép vagy tudatosan, parancsra vagy »Maverick program« keretében ma leszedett, 32 millió dollárjába került az amerikai adófizetőknek.


Az orosz gép nem vette fel a kapcsolatot az észt légiforgalmi irányítással.


A német kormány a 100 milliárd eurós haderőfejlesztési extra büdzséből eddig semmit nem áldozott arra, hogy a romjaiban heverő Bundeswehrt gatyába rázza.


Az áldozat ismerte a gyilkosait, akik több késszúrással végeztek vele. Beismerő vallomást tett az a két, 12 és 13 éves német diáklány, akik több késszúrással meggyilkolták szintén 12 éves társukat, Luisét az észak-rajna-vesztfáliai Freudenbergben szombaton – közölték a hatóságok kedden. „Még 40 év szolgálat után is van, amitől eláll az ember szava” – mondta az esetről Jürgen Süs, a koblenzi rendőrség helyettes vezetője.


A szervezetet két német antifa építette ki, 2015 óta rendszeresen terveztek meg, készítettek elő és hajtottak végre brutális támadásokat vélt vagy valós politikai ellenfeleik ellen.


Kísérti a pénzpiacokat a 2008-as válság emléke. Joseph Gentile a Lehman-csőd előtt egy évvel hagyta ott a befektetési bankot és folytatta karrierjét, adminisztratív igazgatóként a múlt héten összeomlott Silicon Valley Banknál (SVB). Az ügy amiatt is érdekes, hogy számos pénzügyi elemző nevezi az SVB ügyét „Lehman 2.0-nak”, utalva a 2008-as pénzügyi válságot elindító bank összeomlására.


Az amerikai bankszektort a múlt héten kezdődött bankcsődök sorozata rázta meg, amelyek továbbra is befolyásolják a hazai és a globális piacokat. A közgazdászok a bukások megfékezésére tett erőfeszítések ellenére végzetes és borús jövőt jósolnak. A következőket kell tudni.


Ennek értelmében 2030-ig Magyarországnak is csökkentenie kell az üvegházhatású gázok kibocsátását.


A fiatal környezetvédelmi aktivista mindig azt állította, hogy ő maga írja a közösségi média posztjait.


Az orosz külügyminiszter szerint „a Nyugat hibrid háborújának egyik célja Oroszország démonizálása”.


A tárgyaláson szóba került az is, hogy Washington egyre nagyobb nyomást gyakorol az EU-ra, hogy valamilyen módon lépjen fel Kínával szemben – írták. Az Origo szerint mind Orbán Viktor, mind Emmanuel Macron azon az állásponton van, hogy nem lehet megszakítani az ázsiai nagyhatalommal való gazdasági kapcsolatokat.


Dollármilliókat fizetett Bidennek és embereinek a Pennsylvaniai Egyetem épp akkor, amikor hirtelen megháromszorozódtak az intézmény Kínából érkező támogatásai.


Kínában a világon az egyik legalacsonyabb a nyugdíjkorhatár: a férfiak 60 éves korukban, a gyárakban dolgozó nők pedig 50 évesen hagyhatják el a munkaerőpiacot, ez most azonban megváltozhat.


A kormány továbbra is kiáll a határon túli magyarokért – hangsúlyozta a külügyminiszter.


Erről Szijjártó Péter magyar külügyminiszter beszélt egy izraeli televíziónak adott interjúban.


Ezt vitatta meg Bernard-Henri Lévy francia filozófus és Natan Saranszkij korábbi Szochnut elnök a Tablet Magazin és az Ukrajnai Zsidó Konföderáció közös rendezvényén.


Miközben az USA segélye szabadon ömlik a palesztinoknak, a palesztin terroristák feljogosítva érzik magukat, hogy izraelieket gyilkoljanak.


Az iraki központú Iszlám Fatva Tanács (IFC) megvizsgálta a Hamasz Gázai övezeti tevékenységét, és megállapították, hogy a Korán “törvényeit megszegték”.


Utóbbi ellen lépett fel a prefektus, aki a belügyminisztérium idén januárban hozott döntésének tett eleget. A tárca érvénytelennek nyilvánította a baloldali polgármesterek vezette önkormányzatok gyakorlatát, miszerint két férfi vagy két nő gyermeke esetén mindkettőt szülőnek nyilvánították.


Bedő Imre, közgazdász, A Férfiak Klubjának alapítója arról beszélt, hogy milyen problémákkal állnak szembe a családok ebben a megváltozott világban, hogyan érdemes a közelgő kihívásokkal szembe nézni és miben látja a megoldást, akár a háborúban, vagy az ideológiai harcokkal kapcsolatban.


Most akkor az jön, hogy tehetségtelen, szolgalelkű és román? Mire számít? A szokásosra. Hogy azt fogják mondani, amit maga is fölsorolt. De az azokat minősíti, akik mondják, és én attól ugyanolyan nyugodtan fogok aludni. Nem én írtam azt, hogy „Szeretném, hogyha szeretnének”. Egy írói munkásság megítélése szubjektív, de azért vannak kérlelhetetlen tények: egy három évtizedes alkotói és szervezői pálya, huszonnégy kötet, tíz színpadi mű, huszonegy irodalmi díj és ösztöndíj, köztük állami és nemzetközi díjak, az erdélyi és az összmagyar irodalmi intézményrendszer kiépítésében és a tehetségkutatásban kifejtett tevékenység, ami ugyebár a nemzetszolgálat kategóriájába tartozik, és még sorolhatnám. Ez a pálya két országban és a nemzetközi porondon zajlott, nem kevés magyar és nagyon sok román kormány regnálása alatt ívelt, azaz még annak alapos gyanúja is fölvetődhet, hogy akad egy-egy elismerés és lehetőség, amit a tehetségemmel vívtam ki. Ja, és nyugodtan lehet románozni is, mert bármilyen kötött versformában tudok írni románul is. Ahogy szoktam tréfásan mondogatni: az ellenség nyelvét ismerni kell.


 

Szabadság, hadd nézzünk szemedbe! I-II. Meghívó936 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK