top of page

Mindennapi szemezgetésünk (10:52) 2023.03.13.Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke az alábbi írásbeli kérdést nyújtotta be Varga Juditnak. 43 és fél év szabadságvesztést osztottak ki az ún. Budaházy-perben, noha egyetlen ember sérült csak meg az ítélet szerint. Gyilkosságért sem szoktak ennyit adni, sőt az 1956 utáni megtorlások vezéralakja, Biszku Béla egyetlen napot sem kellett előzetes letartóztatásban sem töltsön, élvezhette kommunista luxusnyugdíját 2016-os haláláig, ahogy a 2006-os állam- és rendőrterror felelősei sem lettek felelősségre vonva. Budaházy György és társai ráadásul épp a 2006-os terrorral szemben kezdtek el cselekedni; ők nem terroristák, hanem antiterroristák! Mégis aránytalan mértékű meghurcolást és büntetést szenvednek immáron másfél évtizede. Mikor adnak kegyelmet e hazafiaknak?


Thunberg posztja 2018-ból származik.


Azok a politikusok, akik a színfalak mögött kapcsolatban állnak fegyverkereskedőkkel, kábítószer-kereskedőkkel, titkos szervezetekkel stb., hatalom- és nyereségvágyukkal többet ártanak az embereknek, mint az összes terrorista együttvéve, akikről a fősodratú média beszél. Ebben a nemzetekhez szóló beszédben a Kla.TV alapítója - Ivo Sasek - új tényeket közöl a témában, és olyan demokratikus világszintű döntések meghozatalára szólít fel, amelyekre még soha nem volt példa. Ennek a felhívásnak minden otthonba el kell jutnia!


Összegzésként az újságíró megjegyezte, hogy a Wall Street és a Fehér Ház "nagy főnökei" a globális konfliktusokat pénzkereseti lehetőségnek tekintik, és ezek felfújása negatívan érinti az egész világot. A kiadvány arról számolt be, hogy 2023-ban az Egyesült Államok 842 milliárd dollárt tervez a védelemre.


Cristian Marchiș szerint a székely szabadság napja nem egy irredenta rendezvény, nem kísérlet Románia egységének megosztására.


Míg más tagállamokban többnyire növekedett, Romániában jelentősen visszaesett az utóbbi években az Európai Unióba vetett bizalom – mutatott rá az erdélyi Krónika.ro hírportál, amely az Európai Parlament (EP) legutóbbi, kilencedik Eurobarométer felmérésének Romániára vonatkozó adatait ismertette vasárnap.


Megdicsérte Magyarországot Herbert Kickl, az osztrák FPÖ vezetője.


„A magyar miniszterelnök fogalmazott úgy, hogy »Magyarország az első«. Joe Bidennek is így kellene viszonyulnia az Egyesült Államokhoz” – húzta alá Shea Bradley-Farrell.


Több mint egy éve tart a háború, és a színfalak mögött egyre nagyobbak a nézeteltérések Washington és Kijev között a háborús célokat illetően.


Folyik a csata Zelenszkij döntéséről, miszerint Bahmutot az utolsó emberig tartani kell.


A híres brit szakmai lap is foglalkozik az európai tagállamok várható háborús fáradtságával.


Az ukrán vezető szerint Petr Pavel támogatása kulcsfontosságú Ukrajna számára.


A politikus azonban továbbra sem hajlandó korrigálni a szavait, nem nyilatkozik az ügyben.


Dmitro Kuleba szerint „ez logisztikai és technikai szempontból is nagyon nehéz feladat”.


Sőt, megtiltották más országoknak is a svájci gyártmányú fegyverek átadását.


A jelentések szerint rakétahordozó egyelőre nincs köztük.


(nu, van mitől... ez ma Amerika)


A parlament csütörtökön szavazhat róla, bár Emmanuel Macron pénteken nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a kormány életbe lépteti az alkotmány 49.3-as cikkét, amely alapján nem bocsátja parlamenti végszavazásra a reformot.


A Foreign Affairs cikke arra a megállapításra jutott még, hogy a NATO azért is támogatja kitartóan Ukrajnát, mert tagjainak többségét értékek és érdekek egyaránt összekötik.


Az amerikai kormány nem készül költségvetési forrásból kisegíteni a csődbe ment Silicon Valley Bankot (SVB), de igyekszik biztosítani a betétesek pénzét, közölte az amerikai pénzügyminiszter vasárnap.


Az Egyesült Államok bankrendszeri válsággal néz szembe, ha Joe Biden kormányának nem sikerül megmentenie a Szilícium-völgyi Bankot (SVB) – állítja az Axios amerikai online kiadása.


A párbeszéd ismételt elutasítása azt bizonyítja, hogy az ellenzék "anarchiára és a megválasztott kormány megbuktatására" törekszik – mondta az izraeli miniszterelnök.


A The Spectator cikke szerint a 100 000 fős Södertälje városában tavaly annyi embert lőttek agyon, mint egész Londonban.


"Amikor a bandák uralják az utcákat, hamarosan a politikát is birtokolni akarják" – írja egy svéd újságíró a brit Spectator magazinban.


Az új rendelkezés természetesen a magukat nem binárisnak valló személyekre is vonatkozik.


Az egyik legismertebb keresztény motivációs tréner 2019 után ismét hazánkban tartott előadást.


Nemcsak olyan számítógépek léteznek, melyek úgy írnak, mint egy ember, de olyan emberek is, akik „számítógépszerűen” hoznak létre szöveget. A Kiotói Egyetemen például önkénteseket kértek arra, hogy a legnépszerűbb japán költői műfajról, a haikuról döntsék el: ember vagy gép írta-e őket. A haikuk fele valódi költők, a másik fele mesterséges intelligencia műve volt, utóbbiak felét viszont minőség alapján válogatták ki valódi költők. Az önkéntesek végül azokra a haikukra voksoltak, melyeket mesterséges intelligencia írt, de élő költő ellenőrzött. (...) Ezt a titokzatos elemet, a költészet élményvalóságát nem tudja a mesterséges intelligencia még imitálni sem.


Az OECD által vizsgált minden egyes országban nőtt az antidepresszánsok használata. Németországban az antidepresszánsok használata mindössze négy év alatt 46%-kal nőtt. Spanyolországban és Portugáliában ugyanebben az időszakban mintegy 20%-kal emelkedett. Izland vezette a csomagot az általános használatban, körülbelül minden tizedik ember napi antidepresszánst szed - de ez a szám alábecsülheti a tényleges felhasználási arányt, mivel ez a számítás nem korlátozódik csak a felnőttekre.


Legyen igazság és nyerje egy olyan orvos ezt a díjat (a Közép-Magyarországi régióban van versenyben), aki ebben az átkozott időszakban mindvégig tartotta magát az orvosi esküjéhez és mindent (IS) megtett az emberi élet védelmében! Mindezt minden támadás és hátráltatás ellenére, csak azért, hogy a lehető legtöbb esetben segíthessen. … a lehetőségei szerint és sokszor azon is túl …

 

Szabadság, hadd nézzünk szemedbe! I-II. Meghívó920 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page