VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (15:41)


Soros a helyreállítási alap helyett örökkötvényt ajánl A milliárdos spekuláns így hidalná át a lengyel-magyar vétót

Orbán Viktor azon aggódik, hogy az új jogállami rend visszafogja a személyével, illetve a politikájával összefonódó korrupciót” – fogalmaz a spekulán, hozzátéve, szerinte a magyar kormányfő „annyira odavan, hogy együttműködési megállapodást kötött Varsóval, ily módon magával rántva a lengyeleket is”. Soros szerint ugyanakkor könnyen ki lehet kerülni ezt az akadályt:

csak be kell vetni az úgynevezett kibővített együttműködést.


Liberális szómágia

David szerint azok az aktivisták, akik iszlamofóbiát kiáltanak minden egyes alkalommal, amikor a hatóságok fel akarnak lépni a szélsőségesség ellen, aláássák az Egyesült Királyság azon törekvéseit, hogy megvédjék az embereket az iszlamista terrorizmustól. Ironikus módon egyébként a volt belügyér maga is muszlim, de úgy látja, az iszlamizmus „ideológiai vírusa” ellen nem elég hatásos „fertőtlenítőszer” az olyan kifejezések használata, mint a „vallási indíttatású terrorizmus”.


A relativizálás kettős arca, avagy Jupiter és a kisökör

A szentegyházi származású Demeter Szilárd, jelenleg – többek között – a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója és miniszteri biztos olyan publicisztikát írt az Origón, mely miatt sokan felhördültek. Tény, hogy a magyar és az európai mainstream nyilvánosság egyik tabutémájához nyúlt akkor, amikor Európát Soros György gázkamrájának, Sorost pedig liberális Führernek nevezte. Az nem kérdés, hogy Demeter Szilárd erősen fogalmazott, amúgy is természete, hogy a szokványosnál sokkal élesebben fogalmaz megszólalásaiban, de azért nem olyan ördögtől való ez a két hasonlat – formáját tekintve (a tartalmára még visszatérek!). Szóval, lehet-e ma nácizni, szélsőjobboldalizni valakit?


Elbutíthat a COVID-fertőzés

Ezernyi gyógyult koronavírus-beteg produkál a demenciához hasonló tüneteket, az orvosok pedig még azt sem tudják, visszafordítható-e a jellemzően idegrendszeri károsodás. Statisztika, személyes beszámolók és egy szakértő segít értelmezni a helyzetet.


„Mindig vádold a másikat azzal, amit te követsz el”

Mondjuk nem tudom, belenézett-e Donáth Anna az ominózus szlovén adó műsorába, de én megtettem, és amikor megtettem, akkor épp egy forró leszbikus csók csattant el a tévécsatorna „Boldog szinglik” című legújabb sorozatában. Egyelőre tehát aggodalomra semmi ok, dübörög ott az LMBT-propaganda, ahogy kell –

nem úgy tűnik, hogy mostantól a Kormányzati Tájékoztatási Központ oktatóműsorokban bombázná a derék szlovénokat a suttogó NER-propaganda olyan közveszélyes üzeneteivel, mint „az apa férfi, az anya
4 megtekintés
MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek