VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (17:51)


„Ingyen levezetni a szülést? Na, még mit nem!” – élet a hálapénz betiltása után

Bár az eddigi rendszer tarthatatlan volt, a hálapénzt felszámoló törvénymódosítás egyelőre némi káoszt hozott az állami kórházak szülészeteire. A kismamák hetekkel a szülés előtt sem tudják, hogy fogadott orvosuk, vagy az intézményben éppen ügyeletben lévő, számukra vadidegen orvos kíséri-e majd a szülésüket.


Jogi atombomba robbant Dániában. Szigorú migrációs politikája miatt hurcolják meg Inger Stojberg volt bevándorlásügyi minisztert, aki továbbra is kiáll a „gyermekmenyasszonyok” megmentése mellett

Nagy visszhangot keltett például a nemzetközi sajtóban az a 2016-os döntés, hogy a menedékkérőktől elvehették a tízezer dán koronánál – körülbelül 485 ezer forintnál – értékesebb tárgyaikat, valamint ezt meghaladó készpénzüket, hogy hozzájáruljanak dániai ellátásuk költségeihez. A menedékkérelmek száma a 2016-os, harmincezer fős csúcsról 2019-re 2700 főre esett vissza.


Kitiltják a társkereső oldalakról a Capitolium ostromlóit

A platformok üzemeltetői a felhasználók adatlapjaira feltöltött képeket vizsgálják át.


Varga Judit megunta és harcot hirdetett a közösségi oldalak cenzúrája ellen

Az „árnyék tiltás” vagy „shadowban” azt jelenti, hogy a social media szolgáltatók titokban, politikai céllal úgy korlátozzák a felhasználói profilunk láthatóságát, elérését, hogy arról mi ne tudjunk. (...) Ezért összehívtam a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülését (és a héten egyeztetek a Gazdasági Versenyhivatal elnökével a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok szankcionálási lehetőségeiről).


Halálos fenyegetéseket kap a Parler vezérigazgatója és családja

A Parler jogi csapata által pénteken benyújtott bírósági beadványból kiderül, hogy a vállalat vezérigazgatója, John Matze és családja jelenleg azért bujkálnak, mert halálos fenyegetéseket kapnak, és személyes adataik szivárogtak ki.

Egy amerikai keresztény újságíró szerint Trump-sapkás antifások támadták meg a Capitoliumot

Rengeteg interjút készített olyan emberekkel, akik szemtanúi voltak az eseményeknek, így pontos képet kaphatott a két héttel ezelőtti eseményekről.

20 megtekintés
MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok