top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:12) 2023.04.25.A szigeteken rövid időn belül öt halálos áldozata lett az Indiából érkezett vírusnak, ahol valóságos mészárlást rendezett már. A brit lap cikke szerint

a legfertőzöttebb államokban már vissza is vezették az arcmaszk kötelező viselését, hogy megfékezzék a gyors terjedést. A vírus először februárban érkezhetett meg a brit szigetekre, azóta az északkeleti régión kívül már mindenhonnan jelentettek megbetegedéseket, összesen 139-et, öten pedig bele is haltak a vírusba. Az UKHSA tisztviselői kijelentették, hogy az online variánskövetők által Arcturusnak elnevezett változat az Egyesült Királyságban a „legversenyképesebb” Covid-törzsek közé tartozik. A kormányzati egészségügyi ügynökség tisztviselői arra számítanak, hogy az elkövetkező hetekben dominánssá válik. (nu, tisztelt Olvasó, kezdődne az újabb kovidcirkusz és gigabiznisz, légy résen!)


Carlson lélegzetelállítóan bátor április 19-i monológja megszegte a televíziózás két legnagyobb szabályát: Tucker elmondta az igazságot arról, hogy a kapzsi gyógyszeripari hirdetők hogyan irányítják a televíziós hírek tartalmát, és megdorgálta az alázatos híradósokat, amiért olyan oltásokat népszerűsítettek, amelyekről tudták, hogy halálosak és értéktelenek. Sok éven át Tucker volt az ország legnagyobb, átlagosan 3,5 milliós nézettségű műsora, ami tízszerese a CNN-nek. A Fox épp most mutatta be a Big Pharma félelmetes hatalmát. (nu, ez is olyan hír, amiről, lám, Fimmy Sobak tudott, a főáramú nagyágyúk semmit)


A lap szerint Trumpról azonban már egészen mást gondolt a Fox News távozó műsorvezetője.


A távozás okát nem hozták nyilvánosságra. "Ma reggel értesített az ügynököm, hogy a CNN megszüntette a szerződésem. Meg vagyok döbbenve” – írta hétfőn Lemon a Twitteren. „Tizenhét év után a CNN-nél úgy véltem a vezetésben lesz annyi tisztesség, hogy közvetlenül szól nekem. Nem kaptam semmi arra utaló jelzést, hogy nem folytathatom szeretett munkámat a csatornánál” – tette hozzá.


Ukrajna kapcsán azonnali békét akarnak, Ausztria semlegességét is megőriznék, és az osztrákok valódinak tűnő problémáival, például a lakhatási válsággal foglalkoznak: így törtek fel a kommunisták.


Április 22-én boldoggá avatták Henri Planchat atyát és négy szerzetest, akiket az 1871-es Párizs Kommün alatt öltek meg.A miniszter lemondta a látogatását.


Közben lemondta a látogatását. A harmadik videón látni a minisztert ahol kiszáll Párizsban a vonatból és az egyik szolga bemondja a telefonon, hogy a miniszter végül nem utazik Lyonba.


Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanácsa azt nyilatkozta a lapnak, számos pert indítottak már a román csendőrség bírságai és túlkapásai miatt, és mindegyiket megnyerték.


Kárpátalján mindennapossá váltak a katonai gyászszertartások, minden egyes nappal nő az áldozatok száma. A háborúban eddig elhunytak közül tizennyolc magyar származású áldozatról vannak információk – olvasható a Kárpáti Igaz Szó cikkében.


Az orosz diplomácia vezetője beszélt arról is, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) végleg az Egyesült Államok – egyebek között katonai – célkitűzései elérésének eszközévé vált.


Oroszország jobban szeretné, ha az ENSZ székhelyét egy semlegesebb helyre, például Genfbe vagy Bécsbe helyeznék át – mondta hétfőn a TASZSZ hírügynökségnek Pjotr Iljcsev, az orosz külügyminisztérium nemzetközi szervezetekért felelős osztályának igazgatója.


Az Európai Unió és Japán nem támogatta a G7-országok által javasolt amerikai elképzelést az Oroszországba irányuló export teljes betiltásáról – jelentette a Financial Times című napilap forrásokra hivatkozva. A két forrás szerint az ötletet Washington a meglévő rendszerrel szembeni “növekvő elégedetlenség” közepette terjesztette elő, amely “tele van kiskapukkal”.


Az Oroszország és Ukrajna között zajló konfliktus elkerülhető lett volna, ha Németország nem próbálja késleltetni Kijev NATO-tagságát – állítja Piotr Wawrzyk lengyel külügyminiszter-helyettes.


A fegyvernyugvásról 72 órára állapodtak meg a szudáni konfliktus szemben álló felei.


Egy másik görög uniós törvényhozó, Maria Spyraki is része az új vizsgálatnak.


India lakossága jelenleg 1 425 775 850 fő, ezzel első alkalommal laknak többen a dél-ázsiai országban, mint Kínában. Mióta az ENSZ 1950-ben elkezdte a Föld népességének nyilvántartását, ez az első eset, hogy Kína elveszítette az első helyet. A kínai népességcsökkenés előzménye, hogy évtizedeken át szigorú törvényekkel igyekeztek korlátozni a születésszámot, a többi között az 1980-as években egyre korlátozták a családonként vállalható gyerekek számát, a további gyerekek vállalását bírsággal sújtották. Kezdetben a törvényekkel hatékonyan tartották kontroll alatt a népesség alakulását, ám a szigorú szabályozás saját sikerének áldozata lett, és mára az ország a gyorsan elöregedő társadalom okozta súlyos problémákkal küzd.


Székely János szerint a Szentatya tudhat valamit a nagyon nehéz, küzdelmes magyar történelemről.


Szövetségre kell lépnie nemcsak a katolikus egyházfőnek és hazánknak, de minden hívő vagy kereső embernek, minden életigenlő európai polgárnak.


Ahogy arról korábban írtunk, korábban már tizenkét érsek is elutasította a canterburyi érsek vezetőségét, miután döntés született arról, hogy a templomokban megáldják az azonos nemű párokat is. Egy másik anglikán szervezet, amely több mint 60 millió hívőt képvisel, most szintén úgy döntött, hogy kiáll a döntéssel szemben.


A nyugati civilizáció gazdagságát inkább magunkévá kell tenni, mintsem félredobni - véli Klavan.


„A játékszabályokat átírjuk, a sakktáblát felborítjuk” – mondta a végzős gimnazista. (nu, a magyar Gréta; az irányzékukat vesztett, istentelen csodavárók megváltópótléka)


A zenész úgy látja, egyre inkább beigazolódik korábbi előérzete, hogy egy olyasfajta pártállami rendszer áll vissza, amit ő már ’90 előtt megélt. (nu, azért ne felejtsük el, hogy addig minden jó volt neki, "igazi demokrácia", amíg a szocikkal lepaktált 5%-os, szadeszos szürkeállomány mozgathatta az egész országot; hát akkor már egy kétharmados diktatúrának csak több köze van a demokráciához, a népfenség elvéhez, nemde?)


A diktatúrában ezt is lehet...


A könnygáz is előkerült.


Kína eszméletlen módon felgyorsítaná a vonatokat, a mérnökei ugyanis azon munkálkodnak, hogy megvalósítsák azt a nagyra törő álmot, hogy akár 1000 kilométer per órás sebességgel közlekedhessenek a szerelvények – írta meg a Világgazdaság. A lap arról is tájékoztatott, hogy az elképzelés szerint az egész vonat egy alacsony légnyomású, vákuumos csőben haladna, valamint a szerelvény a föld felett egy mágneses szupravezetőn mozogna. Az utóbbi életnagyságú változatát már megépítették, és a tesztüzemét sikeresen befejezték.


Nagyon vicces


A kidobó első dolga volt, hogy a küszöb előtt két méterrel elkérje a személyi igazolványokat, amelyek alapján hamar feltűnt neki, hogy akkor én még nem töltöttem be a 18. életévemet, bár csak hetek választottak el a bűvös számtól. Semmilyen kérlelésre nem lágyult meg a szíve, csak annyit mondott: „találkozunk két hónap múlva”. Így hát messziről integetve a bárszékeknek tovább álltunk egy moziba. Most pedig így, több mint egy évtized elteltével arról olvasok híreket, hogy ugyanebben a városban Drag Queen Show-k keretében – ahol alulöltözött nőnek sminkelt férfiak lejtenek erotikus táncot – tárt karokkal várják a kisgyermekeket.


Rejtélyes körülmények közt elpusztult állatok ügyében nyomoznak a hatóságok Texasban, hat megcsonkított szarvasmarha tetemét találták meg a közelmúltban az állam több részén.


“Nagyon tisztelt elnökasszony, hölgyeim és uraim! Ez az egész a gyerekeket érintette elsőként. Még mielőtt 2020-ban Németország az első Lockdownba lett küldve, be lettek zárva az iskolák és az óvodák. Ez 2020 március 16-án volt. Ezen a napon kezdődött a totalitárius gyermekellenesség uralma. A következmények a gyermekekre és fiatalokra nézve most elolvashatók ebben a jelentésben. Viszont már a jelentés címe is egy hazugság. A cím: A korona egészségügyi kihatásai a gyermekekre és a fiatalokra. Ez nem így van! Ez nem a korona volt, hanem a totalitárius koronaintézkedések voltak! Önök károsították a gyermekeinket ilyen súlyosan. (...) Már 2020 közepén több mint 40 tanulmány volt világszerte, melyek azt mutatták, hogy a gyermekek a vírust csak ritkán adják tovább. Már ekkor nagy előrejelzési pontossággal figyelmeztettek szülői kezdeményezések, tudósok és gyermekorvosok az iskolák és óvodák bezárásának pszichés következményeire. Önök mindegyiküket megrágalmazták, hogy koronatagadók, sokuk a tudományos elismerésével és a társadalmi kiközösítésével fizetett ezért. Ez egy szégyen. Ezzel szemben az előző kormány udvaribolondját, Böhmermannt, aki a gyermekeket patkányokhoz hasonlította és kiszolgálta a kormány narratíváját azzal, hogy a gyermekek a nagyszüleikre halált hoznak, Grimme-díjjal tüntették ki. Ezt undorítónak tartom.1 147 megtekintés

Hozzászólások


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page