top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:54) 2022.09.13.Azaz Izraelben nincs többé vészhelyzet! Nincs korona veszély! Vagyis senkinek se kell a vax! (S egy hozzászólás: "Van egy friss Twitter-felmérés, amely szerint mindössze 5% izraeli mondja továbbra is, hogy a c19 vax isteni!")


Belekergetik az embereket kilátástalan helyzetekbe, majd pedig válaszul kilátásba helyezik, hogy amennyiben, ha valaki szeméttel fűt, azt börtönre ítélhetik. Egyébiránt, hogyha már itt tartunk, nem mehetünk el szó nélkül azon tény mellett, hogy a cementgyárakban gumival fűtenek. Tehát gumival semmiképp nem tilos fűteni. A börtönnel fenyegetődzőknek egyébként azt üzenem, hogy ideje lenne új börtönöket építeni, ugyanis már most nagyon sokan műanyag flakonokkal, hungarocellel és jellegénél fogva hasonló szeméttel fűtenek. Nem jó, nem helyes szeméttel fűteni, de ki gondolja azt, hogy jó kedvében fűt valaki szeméttel?


Mario Radić, a jobboldali ellenzéki Haza Mozgalom (DP) alelnöke szerint „az ukrajnai háborúval kapcsolatosan lehet vitázni (...), de az ember a sajátjaiért küzd”.


Koppenhága megállapodást készül kötni arról, hogy menedékkérőit átszállítják Ruandába még az akták megvizsgálása előtt.


A lengyel miniszterelnök közölte, „a szolidaritás mértéke a V4 Csoporton belül nem olyan alacsony, mint ahogy azt egyesek gondolják”.


Lengyelország és Magyarország támadásával az olasz baloldal a legsürgősebb uniós problémákról tereli el a figyelmet Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek elnöke szerint, aki első számú politikai vetélytársával, Enrico Lettával, a Demokrata Párt főtitkárával vitázott a Corriere della Sera internetes televíziós csatornáján hétfőn.


Alexander Hodakovszkij szokatlanul őszinte bejegyzésben arról beszélt: Putyinék hanyagul készítették elő az Ukrajna elleni támadást.


A harkivi helyi TEC–5 kombinált hő- és villamos erőmű az egyik legnagyobb erőmű Ukrajnában.


A The Sun brit lap arról írt, hogy az orosz lakosság nemhogy a szankciók, de a globális áremelkedés hatásait sem érzékeli. Sőt, mi több, az év elejéhez viszonyítva több mint tízszázalékos árcsökkenést tapasztalhatnak az orosz fogyasztók, ami az élelmiszerárakat illeti. Szemben a brit árakkal, amelyek több mint tíz százalékkal emelkedtek. Az energiaárak tekintetében, Nagy-Britanniával összehasonlítva, ahol közel nyolcvanszázalékos emelkedés volt tapasztalható, Oroszországban „csak” tízszázalékos volt a növekedés.


Az orosz szállítások visszafogása miatt kieső mennyiség nagyjából 10 százalékát pótolhatja.


Az Arrow 3 elfogórakétákat úgy tervezték, hogy a légkörön túlra repüljenek.


A jelenleg begyűrűző energiaválság ellenére Németország kitart az atomenergia 2022 év végi kivezetése mellett, mindazonáltal az ország három megmaradt atomerőművéből kettő jövő tavaszig készenlétben áll az áramellátás biztosítására – jelentette be Robert Habeck (Zöldek) szövetségi gazdasági és éghajlatvédelmi miniszter. Tájékoztat a Berlini Gyors.


Nem nyugszik a német egyház: a laikusok orruknál fogva vezetik a püspököket, és el akarják fogadtatni a női papságot, a cölibátus eltörlését és további LMBTQ-törekvéseket. Jön a végleges szakadás?


A belügyminiszter rendelete szeptember 15-én lép hatályba.A Globális Kilépés második lépése a családi kézben lévő élelmiszerboltok és piacok felkutatása és támogatása, amennyire csak lehetséges. Próbáljon Magyarországon termesztett termékeket vásárolni (készpénzzel), hogy támogassa a környéken élő mezőgazdasági és piaci közösségeket. Ha a városban él, tájékozódjon arról, milyen friss termékeket termesztenek az országban. Vevőként rendkívül fontos, hogy támogassa a gazdákat, a mezőgazdasági közösséget és a helyi termelői piacokat azáltal, hogy pénzét olyan termékekre költi, amelyek elősegítik a helyi gazdaság fellendítését. A helyben, vagy legalábbis az Ön országában vagy régiójában tenyésztett friss termékek kiválasztásával hozzájárul a gazdálkodók üzleti életben tartásához, ami elősegíti a helyi közösségek és kisvállalkozások további virágzását.894 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page