top of page

Mindennapi szemezgetésünk (13:13) 09.07.A Die Presse vendégszerzői szerint az orosz hadsereg „inkább egy hordára emlékeztet, semmint korszerű fegyveres erőre”.

„Ha a NATO felkínálná az orbáni Magyarországot Moszkvának, a magyar vezető kutyaszorítóba kerülne: választania kellene Moszkva és a katonai szervezet között” – olvasható a berlini Global Ideas Center virtuális nonprofit munkatársainak Die Pressében megjelent írásában.

„Az orosz elnök két éve úgyis ultimátumban követelte, hogy az Észak-Atlanti Szövetség váljon meg az 1997 után csatlakozott országoktól, így be kellene dobni, hogy Magyarország lépjen ki a szervezetből” – fogalmazott az összeállításban az agytröszt igazgatója, az intézet The Globalist című lapjának felelős szerkesztője.


A cikk szerint az, hogy 2024 júliusában Magyarország veszi át az elnökséget, az önmagában is aggodalomra ad okot.


Van-e különbség Novák Katalin és a kormány háborúval kapcsolatos álláspontja között? Milyen a kapcsolata David Pressmannel? Lesz-e jobboldali fordulat Európában? Évadindító nagyinterjúnk a házelnökkel!

Kövér László az exkluzív interjúban többek között kifejti:

· Svédország NATO-csatlakozását biztonságpolitikai szempontból elhibázott lépésnek tartja;

· a magyar parlament döntése nem függ a törökökétől, egy szuverén ország szuverén parlamentje dönt;

· az EU-s pénzekért vívott csörte valójában egy hibrid háború, amit a brüsszeli globalisták folytatnak a szuverenitását védő Magyarország és Lengyelország ellen;

· a magyar kormány többet tett az uniós forrásokért, mint amit az ő ízlése diktált volna;

· örülne, ha a Fidesz visszatérhetne abba az Európai Néppártba, amelyhez a belépéskor csatlakozott;

· jobboldali fordulat nem lesz mindaddig, amíg az Európai Néppárt és annak meghatározó tagpártjai – a CDU–CSU – nem fordulnak legalább 90 fokot visszafelé;

· abnormálisnak tartja, hogy az USA a nagykövetén keresztül napi szinten rugdosson bele egy szövetségesébe;

· bízik benne, hogy előbb-utóbb ismét változás történik a washingtoni adminisztrációban, és a dolgok visszazökkennek a normális kerékvágásba.


Az orosz nyersolajszállítások az augusztus 27-ig tartó héten átlagosan napi 880 000 hordóval (bpd) emelkedtek, ami napi 3,4 millió hordót jelent, derül ki a Bloomberg által összeállított tanker-követő adatokból. Ez a szám a jelentések szerint nyolc hete a legmagasabb.


Brazília nehéz nyersolajat termel, és nincs elég finomító az országban a kőolajtermékek és a gázolaj előállításához, ezért a benzint és a gázolajat importálni kell.


Az USA 175 millió dollár értékű katonai segítséget nyújt Ukrajnának, többek között szegényített uránt tartalmazó lövedékeket – közölte a Pentagon közleményében.

“A mai napon a védelmi minisztérium további biztonsági támogatást jelentett be Ukrajna kritikus biztonsági és védelmi szükségleteinek kielégítésére. Ez a bejelentés a Biden-kormányzat 46. olyan részlet, amelyet a tárca készleteiből 2021 augusztusa óta Ukrajnának biztosítanak.


Ki ne tapasztalta volna, hogy gyermeke számára megszűnik a világ, ha mobiltelefon kerül a kezébe? A nagy tartalomszolgáltatók különféle trükkökkel erősítik a függőséget, Brüsszel megkongatta a vészharangot, és törvényi szabályozással próbál fellépni a kór ellen. Vannak még kételyek.

Sok országnak csak most esik le, hogy stílusosak maradjunk, a tantusz. (A fiatalabbak kedvéért: a tantusz a nyilvános telefonállomások használatához vásárolható zseton volt az 1970-es évekig, innen a „leesett a tantusz” kifejezésünk is.) Az Európai Unióban keresik a fogást a nagy közösségimédia-platformokon – a Meta tulajdonában lévő Facebookon és Instagramon, a TikTokon és más hasonló, népszerű megoldásokon – a túlzott és mentális egészségre veszélyes használatuk visszaszorítására. Nem csak az EU ismerte fel a veszélyeket: Kína például a nyolc év alatti gyermekek számára napi 40 percben akarja korlátozni a képernyő előtt töltött időt. Az Egyesült Államok Utah államában valóságos digitális kijárási tilalmat vezettek be a kiskorúak számára, csak szülői beleegyezéssel használhatják a közösségi médiát.

Leginkább talán a TikTok van a célkeresztben.


Tedros, a WHO bűnbanda vezetője ezt mondta egy 2023. szeptember 6-ai sajtókonferencián:

“A kórházba való beutalások és a halálozások számának növekedése azt mutatja, hogy a kovid itt van, itt marad, és továbbra is szükségünk van eszközökre a leküzdéséhez.”

Azt hittem, a génszuri pont erre volt kitalálva. Hogy a kovidot leküzdje. Ja, hogy nem sikerült? De nem ám! Hiszen akkor nem lehetne eladni a mutánsokra adaptált génszurikat. Az “ellenséget életben kell tartani”, ha megmentőt akarnak játszani. Az “áldozatot” pedig félelemben, ha továbbra is uralkodni akarnak felette.

Biró Éva

695 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page