VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (16:30)


Dobrev Klára hamis információt közölt – lengyel újságíró a Mandinernek

Sajnos nemzetközi szinten sok álhír és hamisság terjed Lengyelországról, amelyet politikusok terjesztenek. A legnagyobb, mondhatni gigantikus hazugság az „LMBT-mentes zónák” ügye nálunk, hiszen ezekről a „zónákról” az európai miniszterek, képviselők és újságírók még mindig úgy beszélnek, mintha léteznének. Mindeközben kevesen tudják, hogy ez Bart Staszewski LMBTQ-aktivista provokációja, aki fiktív táblákat fúrt fel „LMBTQ-mentes zóna” felirattal Lengyelország különböző városainak határában, majd fényképeket készített, és feltöltötte azokat internetre. Bár az egész hamisítvány, több nemzetközi közösség mégis a lengyel homofóbia bizonyítékaként mutogatja.


Kiengedték Gődényt a rendőrségről

Rémhírterjesztés gyanúja miatt hallgatták ki.


Fico: Szlovákiának gratulálnia kellene Magyarországnak és Lengyelországnak

Fico hangsúlyozta: ha ebbe a Lengyelország és Magyarország, valamint az unió többi része közötti vitába Soros György is belépett, kétségtelenül a migráció lehetett az oka, ugyanis Soros a világ összes migránsát behozná az Európai Unióba.


Az amerikai Legfelsőbb Bíróság elutasította Texas állam keresetét

A bíróság szerint Texasnak nincs kereshetőségi joga az ügyben, mert nem tudta jogilag megalapozni ahhoz fűződő érdekét, hogy egy másik tagállamban miként folytatják le a választást.


Bővülhet a szocialista börtönválogatott kerete


Biden győzelme után függetlenné válna Texas

Az Egyesült Államoktól való elszakadásról rendezne népszavazást Texas egyik republikánus képviselője.


Róna Péter: Orbán az új Talleyrand

Történelmi sikernek nevezte, egyenesen Talleyrand-nak, a francia minisztertanács egykori elnökének az 1800-as évek eleji politikai győzelméhez hasonlította Róna Péter közgazdász azt, amit Orbán Viktor elért az Európai Unióval szemben. Véleménye szerint az Unió Orbán tevékenysége nyomán értékközösségből érdekközösségé vált. Amit a britek nem tudtak elérni, azt megcsinálta Orbán.


Újabb vétók az EU-ban: Hollandia és Bulgária sem akar bővítést

Az áldozatok Észak-Macedónia és Albánia.


Román köszönetözön a Magyar Nemzetnek

Szinte az összes román hírportál, lap kiemelt helyen és nagy teret szentelve számolt be arról, hogy a Magyar Nemzet véleménycikkben állt ki a fekete szó használata miatt rasszizmussal vádolt Sebastian Colțescu játékvezető mellett.