top of page

Mindennapi szemezgetésünk (14:31) 2022.12.03.Kedden az adóhatóság (Revenue NSW) bejelentette, hogy mintegy 33 000 bírságot törölt, ami körülbelül a fele a rendőrség által a 2020-as és 2021-es pandémiás korlátozások során a közegészségügyi rendeletek megszegéséért kiadott összes bírságnak. A bírságokat azt követően vonták vissza, hogy a kormány ügyvédei kedden elismerték, hogy a Redfern Jogi Központ által indított két próbaperben nem nyújtottak kellő tájékoztatást a jogsértésről, szabálysértésről, így a bírságok kiszabása jogszerűtlen.


“Önök figyelmen kívül hagyják a tudományt! Önök milliárdokat költenek a vakcinára, és arra kényszerítik az embereket, hogy beadják maguknak… a vakcina miatt a természetes immunitás elnyomottá válik.”


Kreml: Nem lesz béke, amíg a Nyugat fegyverekkel pumpálja Ukrajnát. Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken telefonon közölte Olaf Scholz német kancellárral, hogy a német és nyugati irányvonal Ukrajnával kapcsolatban „romboló hatású”, és felszólította Berlint, hogy gondolja át a megközelítését.


A Hetek tájékoztatást kért a német ügyészségtől azzal kapcsolatban, hogy végül is hány nő tett panaszt amiatt hogy bedrogozták, lezárult-e a nyomozás az ügyben, és megtalálták-e a felelősöket. A berlini ügyészség válaszában azt írta, hogy lezártuk a tíz ügyet két héttel ezelőtt, mert nem találtunk az áldozatok vérében vagy vizeletében kábítószert”.


A kilencedik szankciós csomag után lesz tizedik és tizenegyedik, így nekünk folyamatosan küzdenünk kell, hogy az alapvető értékünket megvédjük – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth rádióban.


A szakértő szerint – Oroszországhoz hasonlóan – egy nyugat-európai ország sincs felkészülve egy tömegháborúra.


Bár az amerikai elnök azt nyilatkozta, bizonyos feltételekkel hajlandó leülni tárgyalni Vlagyimir Putyinnal, a Fehér Ház ezt másképp látja.


Nem sikerült botrány nélkül megünnepelnie Írország ötvenéves EU-tagságát az Európai Bizottság elnökének.


„Még mindig megdöbbenek azon, hogy egyesek megeszik az állateledelt, mások pedig gyertyafénynél vagy a radiátoron melegítik az ételt” – idézi a lap a cardiffi élelmiszerprogram vezetőjét Mark Steedet. „Megbízható forrásokból tudunk erről. Az emberek sírva meséltek nekünk erről – nem szabadna ennek így lennie” – tette hozzá a szociális munkás.


A csökkenő szélsebesség Európában az áram- és gázárakat emeli, kiemelve a kontinens energiarendszerének fokozott sebezhetőségét - számolt be a Wall Street Journal.


A héten felröppent a hír, hogy második hete nem kapnak a vidéki, családi tulajdonban lévő kis benzinkutak üzemanyagot a Moltól, és több helyen üzemanyaghiány is kialakult. Utánajártunk, hogy mi várható a közeljövőben.


A Twitter belső levelezését Elon Musk egy újságírónak, Matt Taibinak adta át, aki azt saját csatornáján tette nyilvánossá a közösségi oldalon, ami a közösségi médiumok történetében példa nélküli módon részletesen megmutatja a médium működését. Az olvashatóvá tett belső levelek között több szól arról a döntési folyamatról, ami 2020 októberében, az elnökválasztási kampány utolsó hónapjában oda vezetett, hogy

a Twitter letiltotta az amerikai elnök fiának, Hunter Biden laptopjáról szóló, New York Post-információkra vonatkozó tartalmakat.


Nyilvánosságra hozták a közösségimédia-óriás tartalomtörlési gyakorlatáról szóló belső levelezést.


Letette az orosz állampolgársági esküt, és megkapta új személyi igazolványát Edward Snowden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) lehallgatási programját leleplező, Oroszországba menekült amerikai informatikus – jelentette ki a férfi ügyvédje, Anatolij Kucserena pénteken a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek.


A VAR korábbi hibákat-bűnöket büntet, sokszor olyanokat is, amikről nem is tudtunk. Nagy kérdés, vajon meddig mehetünk vissza? Akár a kezdő sípszótól újrakezdhetjük, ha kiderül, a játékvezető szabálytalanul fütyült? És miért csak a fociban? Vegyük csak elő a történelmet, nézzük meg videobíróval a trianoni békét, talán látszik a képernyőn, hány magyar is élt ott, amit a korabeli VAR-szobából más országokhoz csatoltak? De vissza lehetne rendelni Gavrilo Principet, mert jogosulatlanul tartózkodott pisztollyal a kezében a szarajevói utcasarkon.


Az idősebb generációhoz tartozók több mint 70 százaléka elmondása szerint keresztény, az ausztrál fiataloknak viszont csak a 38 százaléka tartja magát hívőnek. A keresztény közösségek látogatása is rendkívül alacsonynak mondható, mindössze a megkérdezettek 34 százaléka megy havonta egyszer gyülekezetbe, 47 százalékuk soha nem vesz részt személyesen istentiszteleten.


Politikai botrány van kibontakozóban Izraelben, miután a leköszönő miniszterelnök, Jaír Lapid arra szólította fel a helyi hatóságokat, önkormányzatokat, intézményeket, hogy ne működjenek együtt oktatásügyi kérdésekben az új kormányzattal. Benjamin Netanjahu leendő kormányfő szerint elődje nyílt lázadást szít.701 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK