top of page

Mindennapi szemezgetésünk (14:33) 2022.09.03.
Közel a katasztrófa: az Egyesült Államok beléphet a háborúba Az Egyesült Államok egy lépésre van attól, hogy az ukrajnai konfliktus részesévé váljon. Ezt Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes nyilatkozta – írja a Lenta. Moszkva jelenleg aggodalommal figyeli, ahogy Washington egyre jobban belekeveredik az ukrán válságba. Ez a tendencia veszélyes, többször is figyelmeztettük az Egyesült Államokat az esetleges következményekre – tette hozzá a diplomata. Figyelmeztetjük az Egyesült Államokat, hogy fejezze be a fegyverexportot, beleértve az egyre nagyobb hatótávolságú és pusztító rendszerek szállítását. Ha ezt nem teszik meg, akkor számolniuk kell a következményekkel – fejezte be Rjabkov. A FOREIGN AFFAIRS MAGAZIN KORÁBBAN ARRA FIGYELMEZTETETT, HOGY A NATO UKRAJNA TERÜLETÉN VALÓ MEGJELENÉSE NUKLEÁRIS HÁBORÚ KIROBBANÁSÁHOZ VEZETHET. A kiadvány kifejtette, hogy a NATO katonai állományának megsemmisülése esetén a szövetség kénytelen lesz reagálni, és ez az eszkaláció a legrosszabb esetben egy teljes körű háborúhoz vezethet atomfegyverek (minden bizonnyal taktikai) bevetésével.


Ukrán áramot venne Németország Ukrajna árammal segítene Németországnak függetlenedni az orosz energiától - közölte Denisz Smihal ukrán kormányfő a dpa német hírügynökségnek nyilatkozva. Urajna jelenleg Moldovába, Romániába, Szlovákiába és Lengyelországba exportál áramot, de készek terjeszkedni Németország felé, miután az atomerőműveknek köszönhetően elegendő elektromosságot termelnek.

Akár 30-50 százalékkal is emelkedhet az alapvető élelmiszerek ára az árstop kivezetése után Raskó György agrárközgazdász úgy látja: október 1-től megszűnnek az élelmiszerekre vonatkozó árstopok, amelyek felpörgették az inflációt. A Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke eközben a nemzetközi gázárak csökkenésére számít. (…) Az ársapkák betöltötték a szerepüket, de mivel az energiaválság még tart, és az árak egyre emelkednek, előbb-utóbb ki kell vezetni őket. (…)

A repülőnél gyorsabb és olcsóbb vonatot építenek Kanadában A FluxJet először Calgary és Edmonton között közlekedik majd, a 300 kilométeres utat 45 perc alatt teheti meg. Elektromos, 1000 kilométer/órás sebességre képes vonatot tesztel egy kanadai vállalat – írja a CNN. A tervek szerint az újszerű járműre, a FluxJetre olcsóbb jegyet lehetne váltani, mint a jelenlegi repülőjáratokra. A torontói székhelyű TransPod egyelőre saját városában tesztel egy csökkentett üzemmódban működő, egytonnás prototípust. A cég által repülő-vonat hibridnek nevezett jármű hasonló Elon Musk Hyperloopjához, hiszen a FluxJet is egy zárt vákuumcsőben közlekedne a jövőben a nagyvárosok között.


Meccs közben halt meg egy magyar focista A Monori SE a hivatalos Facebook-oldalán közölte, hogy az együttes játékosa, Magócsi Zoltán pénteken meccs közben meghalt. A focista a CSHC SE elleni mérkőzésen lett rosszul és a gyors orvosi beavatkozás ellenére sem tudták megmenteni az életét. Magócsi a monori együttes utánpótlásánál kezdte karrierjét, és az NB III-as csapattal ért el szép sikereket. Később az öregfiúk csapatát erősítette, majd az idei évtől az old boys együttest. Magócsi Zoltán 52 éves volt.

Az agyonoltott Ausztráliában a túlhalálozás jelentősen megnőtt. Ez azonban nem tulajdonítható a Covid-19-nek. Ellenben a kísérleti vakcináknak? Az Ausztrál Statisztikai Hivatal most tette közzé legfrissebb halálozási statisztikáit, amelyek körülbelül három hónapos késésben vannak a valós időhöz képest. Ijesztő képet fest a közegészségügyi intézkedések hatásáról: 2021 októbere óta mintegy 15 000 többlethalálozás történt (a piros színnel árnyékolt terület a korábbi felső határokat meghaladó többlethalálozást jelzi). 2021 júliusában – amikor még nem volt jelentős többlethalálozás – az egészségügyi miniszterek összehangolt erőfeszítést tettek, hogy "oltassanak be" mindenkit, aki pedig nem oltatta be magát, azt úgy kezeljék, mintha a "varsói gettóban" lenne.


822 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page