VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (15:01)


Törvénytervezet: nem nevezhetnének el Trumpról szövetségi intézményt

Olyan törvénytervezetet készül benyújtani Joaquin Castro texasi képviselő, ami megakadályozza, hogy bármilyen szövetségi intézmény épületét vagy tulajdonát Donald Trumpról nevezzenek el. A tervezet megszerkesztője szerint Trump olyan lázadást szított, amiben a legszentebb szövetségi intézményt támadták meg, így szerinte Trump soha nem válhat a jövő konföderációs szimbólumává – írja a Twitteren Joaquin Castro.


Nem rendez több bajnokságot Trump pályáján a PGA

A bedminster-i Trump National golfpályát megfosztották az Egyesült Államok 2022-es PGA bajnokságának rendezési jogától.


Trump pária lett, a demokraták megágyaztak a káosznak – Reagan tanácsadója a Mandinernek

Mi Trump felelőssége a capitoliumi káoszért – és mi a Demokrata Párté? Kell félteni az amerikai demokráciát? Ronald Reagan egykori beszédíróját, tanácsadóját, Clark S. Judge-ot kérdeztük arról, hogy milyen a Trump-ciklus megítélése és mit várnak a demokrata uralomtól a washingtoni konzervatív körökben. Interjúnk!


Soros mellett az IMF is beférkőzött a Jobbikba

A hazánkat évekig pénzügyi gyámság alatt tartó Nemzetközi Valutaalap (IMF) egyik embere már 2018-ban megfordult a Jobbik belső köreiben – tudtuk meg Volner Jánostól. A hazánk szuverenitását nagyban csorbító IMF-hitelt Gyurcsány Ferenc kormányzásakor vette fel Magyarország.


A mai nappal viszont egy újabb szintet lépett a Twitter...

... amely egyik napról a másikra közel 200 követőmtől fosztott meg, szintén mindenféle előzetes indok vagy magyarázat nélkül. Miközben a tech-óriások folyamatosan arról papolnak, hogy mennyire fontos nekik a sokszínűség, addig az elmúlt hetek, hónapok példái azt mutatják, hogy korántsem ilyen megértőek a vélemények sokszínűségét illetően.


A Twitterek évszázada jön

Legyünk realisták, induljunk ki a legrosszabb forgatókönyvből. Ha mégsem ez következne be, szívesen osztozunk a tévedés boldogságában.


A New York Times Orbánnal példálózik a hazugság művészetéről szóló cikkében

A cikkíró szerint a magyaroknál mostanság nagy keletje van azoknak a hazugságoknak, amelyek nem egyszerűen meghamisítják a számokat, hanem új valóságot kreálnak. A demagóg Orbán megtalálta Sorost, az emberbarát pénzembert, a magyar származású zsidót, miszerint ő az a sötét figura, aki a háttérből igyekszik aláásni az ország szuverenitását, bevándorlókkal akarja felváltani az ország lakosságát és megsemmisítené a hagyományos értékeket.


Cinikus elméletek: a szélsőbalos akadémiai paranoia és az újbalos aktivizmus látlelete

A világ nem egy nagy Észak-Korea, viszont épp akkor lesz azzá, ha a kritikai elméletek felszabadító receptjét követjük. Akkor ugyanis abszolút hatalomra fog szert tenni a politikai korrektség, a nyelv- és viselkedésrendőrség, mely annak a gondolatnak jegyében, hogy nincs magánélet, a személyes egyben politikai is, életünk minden mozzanatát monitorozni, ellenőrizni kívánja, nem engedélyezve az eltérést a progresszív agendától, nem tolerálva az emberi esendőséget.

25 megtekintés
MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek