top of page

Mindennapi szemezgetésünk – frissítve (17:10) 2022.10.23.

Helyszín: budai Vár, Szent György tér. Időpont: 2022. október 23., 10-től 18 óráig Jelen lesznek: dr. Csókay András, Drábik János, Kondor Katalin, Varga Domokos György, Fuksz Sándor, Dévai Nagy Kamilla, Ertsey Attila, Patrubány Miklós, dr. Pócs Alfréd, dr. Tamasi József, Bene Gábor, Gaudi-Nagy Tamás, Gyetvay György Gergely, Novák Előd, dr. Horkovics-Kováts János, dr. Turcsányi Zsolt, Ambrus Károly, Balla József, Kovács Emese, Botka István, Szemző Gábor, Sinkovits-Vitay Andrés, Füstös Zoltán, Vesztergám Miklós, Vukics Ferenc és még sokan mások. Drábik János felhívása:

Október 21-én tartotta bemutatkozó sajtótájékoztatóját a Budaházy Bizottság az Igazságtételért a budapesti Polgári Mulatóban. (...) E cél érdekében alakult meg nemrég, Kondor Katalin kezdeményezésére, a Budaházy Bizottság az Igazságtételért, nemzeti elkötelezettségű, tekintélyes közéleti személyekből és megbecsült hivatást gyakorlók által, akik, felismerve a drákói ítélet mélységes igazságtalanságát és nemzeti érdekeket sértő, káros jellegét, rövidesen eljárnak az illetékeseknél a kegyelmi döntés mielőbbi meghozatala érdekében.


„1956 nem csak Budapestről szól” – üzente Orbán azoknak, akik kritikával illették, amiért Zalaegerszegen mond beszédet. Összefoglalónk a kormányfő beszédéről.


Mindszenty szerint ’56 szabadságharc volt, de nem forradalom Mindszenty szabadságharcnak tartotta, de nem forradalomnak 1956-ot, amelyet már az adott események között is definiált. Ehhez a véleményéhez később is ragaszkodott, ami fontos politikai aktus szerintem, a nemzet számára megfelelő keretbe akarta helyezni az eseményeket, amellyel irányt, teret is akart adni, illetve ki akarta jelölni ezzel a maga politikai pozícióját, amelyben – ahogyan említette – pártok felett helyezkedett el. A keret leginkább egy fegyveres szabadságharc volt, amelyben önmagát szabadította fel a nemzet, saját erejéből, lerázva ezzel a szovjet megszállást, a kommunista rendszert is. A cél a nemzeti függetlenség megszerzése volt, egy olyan tabula rasa állapot elérése, amelyben ismét a nemzet saját maga dönthet majd a sorsáról, megszálló csapatok nélkül. Ehhez szabadságharc kellett, nem forradalom. Miért szabadságharc és nem forradalom? A forradalom Mindszenty politikai krédója szerint nem pozitív fogalom, olyan valami, ami destruktív lázadás leginkább, és erre nem eszmetörténeti narratíva szerint jött rá, hanem sokkal inkább gyakorlati alapon. Mindszenty elvetette a forradalmat és a forradalmi rendszereket, a forradalmi módszereket is. A forradalom szerinte az állam és társadalom törvényes/alkotmányos rendjének erőszakos felforgatását jelentette, amelyet bizonyítottnak vélt a gyakorlatban is, hiszen a XX. században minden magyarországi forradalmi rendszernek a rabja, üldözöttje volt, így az 1918-as népköztársaságnak, 1919-es proletárdiktatúrának, a nyilas munkaállamnak, az 1946 utáni köztársaságnak, illetve folytatólagosan a kommunista diktatúra népköztársaságának is.


’56 alkalmából beszólt ismét az amerikai nagykövet: a jobboldal megunta és darabokra szedte "Amikor a bátor magyarok 1956-ban fellázadtak az elnyomás és az igazságtalanság ellen, szabadságot és szuverenitást követeltek. Hősiességük méltán ad okot hatalmas büszkeségre, és töretlenül inspirálja világszerte mindazokat, akik az elnyomás ellen szállnak harcba és a szabadságukért küzdenek." – David Pressman amerikai nagykövet csúnya hibát követett el ezzel az üzenetével. Amerika és a Nyugat hagyta lemészárolni a magyarokat, fejüket elfordították, miközben folyt a magyarok vére... Ennek ellenére Pressmann az ’56-osokra emlékezik. Vagy a történelmet nem ismeri, vagy provokál. Szerintünk az utóbbi. Az USA gyáva módon cserben hagyta Magyarországot, az ’56-os hősöket. Jobb lett volna most is csendben maradni. Csak Elvis Presley tett 1956-ért. Pressmann jobb, ha csendben marad, ajánlották neki: Ne vedd a szádra '56-ot!!!


Walensky 2022. szeptember 22-én kapta meg a frissített "kétértékű emlékeztetőt". 2021-ben kijelentette: "A beoltott emberek nem hordozzák a vírust, és nem betegszenek meg".


Miközben a kovász "fenyegetéséről" szóló általános diskurzus összeomlott, és a nyugati országok többsége felhagyott a kötelezettségek és korlátozások bevezetésére irányuló kísérleteivel, Ázsia számos részén folytatódik a rémhírterjesztés. Úgy tűnik, hogy a Disney teljes mértékben kihasználja a Japánban zajló folyamatos médiafelhajtást, és arra használja fel, hogy saját politikai indíttatású kötelezettségeit érvényesítse.A világ nagyrészt túllépett a Covidon - kivéve Kínát, ahol a városokat még mindig lezárják egyik napról a másikra.


Melonit is szétszedik a Twitteren, amiért Ukrajna támogatására tett ígéretet Nem volt jó belépő Giorgia Melonitól. Az olaszok sem akarják az adójukkal támogatni Zelenszkijéket. Meloni hivatalos Twitter-fiókjának követői elítélték Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt támogató bejegyzését. Olaszország első női miniszterelnöke Zelenszkij gratulációjára azzal válaszolt, hogy Olaszország mindig Ukrajna oldalán fog állni. "Tisztelt Miniszterelnök asszony, kérem, ne sértődjön meg... De az olaszok 70 százalékának más a véleménye" – kommentálta az egyik hozzászóló.

Legózhat az EU a szankciókkal, de Európa legnagyobb atomerőművét már nem hozhatja játékba Putyin döntése értelmében jogilag is elveszíteni látszik Ukrajna a Zaporizzsjai Atomerőművet, a Nyugat keze pedig mintha meg lenne kötve. Ez Európa legnagyobb atomerőműve, amely hat, egyenként 1 GW-os, szovjet tervezésű VVER-1000-es blokkból áll. Bár az erőmű március óta orosz katonai ellenőrzés alatt áll, jogi értelemben mindeddig az ukrán Energoatomnak volt alárendelve. Szeptember elején az erőmű utolsó két üzemelő blokkja (az ötös és a hatos) a rendszeres találatok és a külső áramellátás meghibásodása miatt úgynevezett hideg leállásba került. Akkoriban a régió polgári-katonai közigazgatása biztosítékot adott arra, hogy biztonsági okokból nem kapcsolják be az erőművet a harcok megszűnéséig. Október elején ugyanis az orosz elnök aláírta a Zaporizzsjai Atomerőmű orosz fennhatóság alá helyezésének feltételeit meghatározó rendeletet. A közzétett dokumentum szerint az orosz állam lesz a Zaporizzsjei Atomerőmű tulajdonosa, és erre a célra a kormány egy új szövetségi állami vállalatot (Zaporizzsjai NPP) fog létrehozni. (…) Az oroszok ráadásul azzal is tisztában lehetnek, hogy ha a nyugati országok úgy döntenek, hogy szankciókat vezetnek be az erőmű kapcsán, a korlátozások valószínűleg „célzottak és a lehető legpontosabbak” lesznek, hogy ne károsítsák a nyugati országokban (köztük Magyarországon) folyó projekteket, amelyeket nem lehet azonnal pótolni. Nem beszélve arról, hogy a Roszatom különösen az urándúsítási szolgáltatások (mintegy 40 százalék) és az uránkitermelés (mintegy 15 százalék) világpiacának vezetője. A nyugati országok a jelentős szankciók bevezetésével megronthatnák a kapcsolatokat azokkal a szövetségesekkel és partnerekkel is, ahol a Roszatom atomerőműveket épít (mint például: India, Törökország, vagy Egyiptom).


„Remélem, Putyin meggondolja magát az orosz birodalmi elképzelését illetően” Benjamin Netanjahu izraeli ellenzéki vezető pénteken azt mondta, reméli, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök „meggondolja magát” terjeszkedési törekvéseivel kapcsolatban, és elárulta, hogy fontolóra venné fegyverek szállítását Ukrajnának, ha a november 1-jei izraeli választások után visszatérne a hatalomba. A megjegyzések úgy tűnt, hogy eltérést jelentenek a volt miniszterelnök régóta hangoztatott álláspontjától, miszerint Izraelnek semlegesnek kellene maradnia Oroszország ukrajnai invázióját illetően…


Prigozsin eddig látványosan kerülte a nyilvánosságot, de most kilépett az árnyékból.


Az iráni külügyminisztérium felszólította az iráni állampolgárokat, hogy azonnal hagyják el Ukrajnát.

Ukrajna, meg amit nem akartunk A világ lakóinak többsége civil. S elege van a sok „bölcs” látnok és hatalommániás, magát mindenki felett állónak gondoló bürokratából. Mi várható volt, mi hátra volt még, elkövetkezett. A provokációk nyíltan is elkezdődtek. Hogy milyen ügyben? „Természetesen” az ukrajnai háborúsággal kapcsolatban, s ellenünk, magyarok ellen. Aligha lehetett kétséges, hogy be fog következni, s be is következett. A „művelt Nyugat” ugyanis elkezdte gyártatni a provokációs cselekedeteket Magyarország ellen. Turul-szobor ledöntése a munkácsi vár környezetéből – semmi kifogás, semmi felháborodás az EU részéről, nyilván számukra ez természetes. Bizonyos provokátorok, például egy ukrán parlamenti képviselő végtelenül trágár és aljas, valamint nyomdafestéket nem tűrő kijelentése azért, mert tiltakozni mertünk a szobordöntés miatt. (…) Tisztelt Urak a világ élén! A fenti sorok, a feltett kérdések Önöknek szólnak. Mi nem politikai, okoskodó szakértői blablákat szeretnénk hallani, hanem választ várunk azokra a kérdésekre, melyek manapság a világ valódi kérdései. Melyekre Önök rendre elfelejtenek hitelt érdemlően válaszolni. Közben roppant demokratikusan, hogy senki sem tudjon róla, vakcinákkal kereskednek, gyógyszergyárakkal mutyiznak…


„Ez jó hír mindenkinek, aki aggódik a kiadásai miatt, valamint a vállalkozások és a kereskedelem számára is” – fogalmazott a német kancellár.


Több támogatást és szolidaritást követeltek a kormánytól az energiaválság miatt tüntetők több német városban szombaton.


Hszi Csin-ping megerősítheti hatalmát, immár harmadik ciklusát kezdte meg.


Ez, a videóval együtt, arra utal, hogy tisztogatás van


A súlyos sérülések ellenére az író életben maradt.


Legalább 15 négy év alatti gyermeket utaltak be egy klinikához az elmúlt két évben ilyen célból – olvasható a portál cikkében.


Népszámlálós kérdőiv – az idióták megint alkottak (a la pszeudouridine – "amit lehet, elszúrnak" a jelszó) A szereplők szabadon variálhatóak, eddig ilyen eseteket láttam, hallottam – beszéltem egy kérdezőbiztossal is, ha ő ilyen szitukban lesz, a rendszer őt sem engedi majd tovább: 4. Fokozzuk a helyzetet: Az El Caminon barangoló, meg a rebellis szülei puszta aggodalomból kitöltik a gyerekeikre is a kérdőívet – ők sem tudnak mindent jól, beírkálnak pár dolgot, ami viszont nem egyezik meg azzal, amiket a lakótárs kitöltött. (Amúgy ne mondd, hogy az adatok nem lesznek a kóddal az adott személy(ekhez) kötve, nem lehetsz ennyire hülye, hogy ezt tényleg elhiszed, vagy ha igen, akkor menj el a következő génterápiás oltásodért.) Na szóval, ott fog állni a hatóság, akinek lesz az El Caminon bolyongóról meg a másik figuráról is két kódszámmal kétféle, nem azonos tartalmú adathalmaza.

765 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK