top of page

Mindennapi szemezgetésünk (17:32) 2022.06.26.


Lukasenka kijelentette, hogy Fehéroroszország aggódik a szomszédai – Litvánia és Lengyelország – „agresszív”, „konfrontációs” és „visszataszító” politikája miatt.


Csaknem 100 ezres tüntető tömeg vonult az utcákra Brüsszelben, megbénítva a várost, hogy tiltakozzon a megélhetési költségek drasztikus emelkedése ellen, amelynek okát egyre többen Brüsszel Ukrajnával kapcsolatos, oroszellenes kül- és gazdaságpolitikájában látják. "Állítsátok meg a NATO-t!" – skandálta a tömeg, amely a szakszervezetek szervezésében és mindennapi életük védelmében vonult az utcára. (Elég sokára kapcsoltak... De jobb később, mint soha...)


A megbeszélésen Izrael, Szaúd-Arábia, Katar, Egyiptom, az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein és Jordánia képviselői vettek részt.


A németországi G7-csúcstalálkozó vasárnapi kezdete előtt bejelentett újabb szankció indoklása szerint az arany Oroszország legjövedelmezőbb exportcikke az energiahordozók után. A Downing Street tájékoztatása szerint Oroszország tavaly 12,6 milliárd font (5900 milliárd forint) értékben exportált aranyat. London a világ egyik legnagyobb aranyforgalmazó piaca, így az orosz aranyexportra kirótt brit tilalom hatalmas hatással lesz Oroszország exportbevételeire – hangsúlyozta a Downing Street illetékese.


Mint ahogy egy előző cikkünkben mi is beszámoltunk róla, Kövér László házelnök arról tájékoztatta a Demokratikus Koalíció képviselőit, hogy csökkenteni fogja a képviselői tiszteletdíjukat, amiért több szavazáson nem vettek részt. A történteket Hont András sem tudta szó nélkül hagyni, Facebook-posztban reagált a hírre:

„Eddig és ne tovább! Kövér László távolmaradás miatt büntette meg a DK-sokat. Állítsák meg a házelnököt, még a végén megjelennek!” – olvasható a bejegyzésben.


A Vadhajtások hírportál leközölt egy képet Varsóból, ami a Pride-on készült. A jeles fotó lényege: “Ukrajna buzi….” A békéért, Ukrajnáért, a győzelemért, és a diszkrimináció felszámolásáért együtt vonult fel szombaton Varsóban a lengyel, és a háború elől Lengyelországba menekült ukrán LMBT-közösség.


Az abortusz szabályozása visszatér az államokhoz, az aktivista bírói gyakorlat csatát vesztett, de a kemény ideológiai harc folytatódik.


A vizes VB-n Anita Alvarez szinkronúszó a medence aljára süllyedt, elájult és nem kapott levegőt, miután befejezte a gyakorlatát szerda este. A víz alá merült Andrea Fuentes az edzője észrevette ezt és jelzett a Merkely Béla kovid-hős és oltógép által vezetett egészségügyi szolgálatnak, akik azonban az edző elmondása szerint csak bután bámultak rá vissza, és nem cselekedtek semmit. Ezért az edző maga ugrott tanítványa után és húzta ki a vízből őt, ezzel megmentve a sportoló életét. Lehetnék cinikus is, de szerintem azok az egészségügyi szervek, amelyek részt vettek a kovid-átverésben, erkölcsileg és morálisan olyan mértékben megsemmisültek, hogy gyakorlatilag ma már szarra sem alkalmasak. Esetleg még megkérdezhetik valakitől, hogy be van-e oltva, vagy ijesztgethetik az embereket az oltással kapcsolatosan, esetleg eltáncolhatják munkaidőben a Jeruzsálemát. Droidok nem ugranak parancs nélkül, ha tragédia van, akkor sem. És már megint Merkelyvel vannak a problémák. (hírismétlés)


617 megtekintés

Kommentarer


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK