VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (19:55)


Mind beledöglünk a férfiak és nők versenyeztetésébe!

Látni kell: száz évvel ezelőttig a nyugati világ nagy része még hagyományos, önellátó környezetben élt. Nem a felhalmozás, hanem a túlélés volt a tét. A versenyző férfiak is az együttműködés útjának keresésében voltak érdekeltek. Egymással és a nőkkel is! A társadalom ősi érdeke éppen a közösségek tagjai közötti versengés csillapítása volt. Együtt kellett a sűrűn jövő nehéz időket átélni, az állandó és mindenkire kiterjedő versengés olyan feszültségeket vitt volna a rendszerbe, amelyek rengeteg társadalmi erő elvesztését hozták volna. A kaláka, a közös kukoricafosztás, a földek határainak kőbe vésése, a hagyományok, a kulturális szabályok, a civilizációs tiltások, sőt a vallás is ezt a közösségen belüli versengést voltak hivatva csökkenteni. De a város és az iparosítás, majd a technológiai forradalom mindent megváltoztatott.


Leginkább az antiszemitizmusról szólt a francia szépségverseny

April Benayoum a bemutatkozásában megemlítette, hogy ő maga is változatos családi háttérrel, nemzetközi felmenőkkel rendelkezik, édesanyja szerb-horvát, édesapja olasz-izraeli származású, ezért különösen érdeklődik más kultúrák iránt. Vallomását követően a Twitter-oldalakat elárasztották az antiszemita és idegengyűlölő megjegyzések, többen az izraeli származású fiatal nő részvételének bojkottálására szólítottak fel.


Trump ismét keresetet nyújtott be az elnökválasztás eredményének megfordítására

Rudy Giuliani, Trump ügyvédje közleményben jelentette be vasárnap: követelik a legfelsőbb bíróságtól, hogy változtassa meg azokat az ítéleteket, amelyekben egy pennsylvaniai bíróság értelmezte a tagállami levélszavazás szabályait. Az elnök szerint a pennsylvaniai levélszavazatok szabálytalanok voltak, így nem szabadna figyelembe venni azokat.


A lengyel város lakói nem akarnak szivárvány színű padokat, a szurkolók a helyi futballklub színeivel festik le azokat

Kielcében is tombol a homoszexuális-lobbi. A legújabb őrület szerint mindent szivárványosra akarnak festeni, pl. a városban található padokat.

15 megtekintés
MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok