VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (20:20) 2021.07.28.Pénzes Ottó: Nem gyerek-, hanem pedagóguscentrikus iskolát akartam létrehozni

Három évvel ezelőtt, egyik napról a másikra jelentősen megnőtt iskolánkban azoknak a tanulóknak a száma, akiket úgy szoktam nevezni, hogy nem az élet napos oldalára születtek, tehát a nehéz sorsú gyermekeké. A Mátészalkán található Gyermekvédelmi Központ “gyermekei” is kívétel nélkül a mi iskolánkban tanulnak. Így az „elit iskola”-ként ismert Képes Géza Általános Iskola hirtelen egy igen komoly kihívással szembesült. Jelenleg az 550 tanulónkból nagyjából 150 cigány, nehéz sorsú, nevelőszülős, gyermekvárosi gyerek. Megoldani nem tudjuk a helyzetet, az meghalad minket, de kezeljük.


Letagadta a Madách Színház igazgatója, de bizonyíték van rá: LMBTQ-gyerekmusical bemutatójára készülnek

Megpróbálta letagadni Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója, hogy a színház egy LMBTQ-Hamupipőkét akar bemutatni. Andrew Lloyd Webber gyerekmusicaljében a Herceg meleg, és egy másik férfiba szerelmes. Az Origo azonban megszerezte a Madách Színház hivatalos üzleti tervét, amely egyértelműen bizonyítja, Szirtes Tamás nem mond igazat, a musicalt 2023-ban akarja műsorra tűzni.


Nem készített tortát a nemátalakító műtétjüket ünneplő transzembereknek, most járhat a bíróságra

A pék szerint a nemét senki sem tudja megváltoztatni, éppen ezért nem hajlandó azt ünnepelni, ha valaki úgy gondolja, hogy mégis képes erre. „Egy nyilvános vállalkozásról beszélünk, ahol arra tanítják a közösséget, hogy az identitásod, a lényed olyasvalami, ami tárgyilagosan meghatározható” – fakadt ki a transznőt védő ügyvéd, John McHugh.


Nagy idők tanúi Bemutatkoztak az "ŐSÖK és HŐSÖK" Az ŐSÖK és HŐSÖK című történelmi ismeretterjesztő kisfilmsorozat a magyar történelem nevezetes eseményeit, korszakainak katonáit úgy teszi közismertebbé, hogy egyben civil életüket is bemutatja, párhuzamba állítva a hősök szerepvállalását mindennapjaikkal. A Patrióták YouTube-csatornájára elsőként az 1956-os Pesti Srácokról szóló rész került fel.