top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:40) 2023.03.20.Az orosz elnök szerint a kapcsolatok minősége túltesz a hidegháború korának politikai-katonai szövetségein, nincs „bennük vezető és vezetett, nincsenek megkötések vagy tiltott témák”.


A korábbi orosz elnök szerint szörnyű következményei lesznek a Nemzetközi Büntetőbíróság döntésének.


Az orosz elnök egy interjúban elmondta, 2014-ben még nem volt ilyen fegyverük, most azonban már van, csak nem használják.


Bogár László: Bankcsőd A globális pénzhatalmi rendszer urai a jelek szerint a lufiban lévő gigantikus tömegű „levegőpénz” lassú és ellenőrzött „szétterítésének” stratégiáját folytatják... Az ezredfordulón a részvény volt soron, a technológiai papírok, vagyis az elektronikai és informatikai részvények egeket ostromló száguldása, ez volt a „dotcom bubble” vagyis a pont.com-lufi. Aztán 2007 és 2009 között az ingatlanlufi, majd 2010 és 2022 között újra a részvény következett. A trükk lényege nagyon könnyen átlátható, ám érdekes módon a balekok milliói minden egyes alkalommal bekapják a horgot, pontosabban a horgon levő csalit... A globális pénzhatalmi rendszer urai a jelek szerint a lufiban lévő gigantikus tömegű „levegőpénz” lassú és ellenőrzött „szétterítésének” stratégiáját folytatják, de a világháborús, gerjesztett káosz nem kedvez a „finom szabályozásnak”, és a kezelhetetlenül komplex rendszer bármelyik pillanatban kicsúszhat az ellenőrzésük alól. A 2007–2009-es globális „csinált" válság azt is megmutatta, hogy a pusztítás pillanatok alatt Európát is elérheti, s legyengült földrészünk számára ez végzetes lehet.


Amit most látunk, az az, hogy a gyenge láncszemek kezdenek elszakadni. Az új pénzek végtelen utánpótlása és a hatalmas állami kiadások gazdasági porhordót teremtettek – figyelmeztetett a közgazdász.


A második legnagyobb svájci bank átvétele a legjelentősebb bankfúzió Európában a 2008-as pénzügyi válság óta.


Lengyelország franciaországi nagykövete ijesztő fejtegetésbe kezdett.


Barátságos hangot ütött meg a lengyel miniszterelnök.


A lap szerint például nem kellene ezentúl adatokat megosztani hazánkkal.


A légi személyzet esetében 24 százalékkal nőtt a rák kockázata a civil lakossághoz képest.


Az invázió megdöntött egy brutális diktátort, de 20 évig tartó instabilitást idézett elő Irakban, és rontotta Amerika tekintélyét a világban.


“A nemzetközi lobbizás, a Big Pharma által a politikában és az igazságszolgáltatásban elkövetett sok mocsok és korrupció egyértelművé teszi, hogy alapvetően új, független igazságszolgáltatásra van szükség. Különösen a globális Covid-19 bűncselekményekkel, a példátlan méretű népirtással kapcsolatban van szükség a második világháborút követő nürnbergi perekhez hasonló különleges bíróságra.”


Minden voltam: bolond, konteos, buta, gonosz


A műsor leállították, a kollégák a segítségére siettek...


Mind a republikánusok, mind a demokraták többsége szerint tehetség és jellem alapján kell felvenni a cégekhez az embereket, nem faji és genderkvóták alapján.


Vannak köztetek olyan nagydumások, akik jól tudnak mesélni, és mindig meg tudják nevettetni a baráti kört, a kollégákat? Lapulnak el nem mondott sztorik az íróasztalfiókban, virtuális mappába rejtve vagy felhőbe mentve? Akadnak olyan arcok köztetek, akik szívesen kiállnának, és megdolgoztatnák kicsit az LMBTQ+ közösség rekeszizmait? Talán szívesen standupoltatok volna már közönség előtt, de nem volt rá alkalmas terep? Vagy pont, hogy hétről hétre előálltok valami poénnal, ami betalál egy rögtönzött közönségnél? Ugye ti is jobb LMBTQ+ poénokat tudtok, mint amik aktuálisan keringenek a média áramlataiban? Mi szívesen teremtünk teret, hogy egyedi humorotok és tehetségetek értő és érdeklődő fülekre találjon – írta a Labrisz Leszbikus Egyesület a közösségi oldalán.


"Nemcsak arra kényszerítettek minket, hogy egy férfi ellen versenyezzünk, hanem arra is, hogy vele együtt öltözzünk át az öltözőben" – tiltakozik az úszónő.


Nem zárják be a kolostort a kijevi Pecserszki Lavra templom- és kolostorkomplexumban, de az istentisztelet nyelve ezentúl nem orosz, hanem ószláv és ukrán lesz – jelentette be Ukrajna hivatalos ortodox egyházának vezetője hétvégi üzenetében.


Jogerősen bűnösnek nyilvánították a balliberális oldal egyik megmondó emberét, dr. Lattman Tamás jogászt, akinek a 2018-as választások előtt még miniszterelnök-jelölti ambíciói is voltak. A Fővárosi Törvényszék nemrég kézbesített, 2023. február 14-én kihirdetett jogerős ítéletében a Nemzeti Jogvédő Szolgálat és dr. Gaudi-Nagy Tamás sérelmére elkövetett két rendbeli rágalmazás vétsége miatt bűnösnek találta és intézkedésként egy évre próbára bocsátotta dr. Lattmann Tamást, valamint a bűnügyi költségek (68.400,- Ft) megfizetésére kötelezte.


Az izraeli kormánykoalíció pészachig befejezi a bíróválasztó bizottság átalakításának megszavazását az izraeli parlamentben, de az igazságszolgáltatási rendszer megváltoztatásának többi törvényét a parlament következő ülésszakára halasztják a tiltakozások miatt.


Megkérdezték a mesterséges intelligenciát, hogy hogyan nézett ki a zsidó nép egyiptomi Exodusa. Az eredmény megdöbbentő.


1 018 megtekintés

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page