top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.01.25.A génszerkesztés engedélyezését a klímaváltozás tette sürgőssé. Mint a nyílt levélben írják, a megváltozott klímához új növényfajtákat kell kinemesíteni, különben a mezőgazdaság hamarosan képtelen lesz élelemmel ellátni az emberiséget (hiszen a jelenlegi kultúrnövények nem fognak olyan jól teremni a forróságban). Csakhogy a hagyományos növéníynemesítő technológiák szörnyen lassúak. „Az éghajlati vészhelyzet korában erre már nincs időnk” – írják. A nyílt levélnek az ad aktualitást, hogy az Európai Parlament mezőgazdasági bizottságában szerdán szavaznak az Európai Bizottság azon indítványáról, ami kivonná a génszerkesztéssel előállított élelmiszereket a szokványos génmódosítással létrehozott terményekre vonatkozó rendkívül szigorú (a kritikusok szerint teljesíthetetlen, és a gyakorlatban a betiltással egyenértékű) biztonsági szabályok alól. (nu, újabb "sürgető", kísérleti, ki nem próbált, nem ellenőrzött technológia rászabadítása az emberiségre; s ilyen szép, tudós arcokkal adják el...)A Szkíta Magyarország tagjai kilátásba helyezték a magyar katonák lefegyverzését, és a kormány letartóztatását is. (nu, fájdalmasan büdös az egész; a 150 terrorelhárító fogása egy 53 éves murakeresztúri idős, egy 68 éves veszprémi öreg és egy 88 éves váci vén ember; ennyi erővel egy idősotthonban vagy a bolondokházában is próbálkozhattak volna)


"A Covid-19 világjárvány [a politikai intézkedések] pusztítást okoztak az embereknek és a gazdaságnak. A helyreállítás lehetőséget jelent életmódunk újraindítására [#BigReset]".  Értsd: Teremtsünk egy problémát, majd mi megadjuk a mi megoldásainkat.
Németországban mintegy 65 millióan kaptak legalább egy koronavírus-oltást, közülük 11 827-en kérték az oltás által okozott károk elismerését.Új világjárvány előtt? Mire készül a WHO?


Január 27-én, szombaton 11.00-12.00 óra között Budapesten a Honterus Antikvárium és Aukciós Házban dedikálja A Covid rulett című nagy sikerű könyvét Thierry Baudet. A holland parlamenti képviselő kötete múlt év augusztus végén jelent meg és szinte pillanatok alatt elkapkodták, mára pedig a második kiadás is a végét járja. (idevágó csikós cikkünk: A COVID-rulett – Egy remek kiadvány korunk őrületéről – Varga Domokos György könyvismertetője)
Október 7. a Hamász szemével (I. rész) így indokolják a támadást Szükséges lépésnek és a palesztin nép elleni izraeli összeesküvésekre adott normális válasznak nevezte az október 7-i támadást a Hamász az eseményekkel kapcsolatos első nyilvános állásfoglalásában. Mindössze egy hónappal az Al-Aksza Áradás hadművelet előtt az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanjahu bemutatott egy térképet az ún. "Új Közel-Keletről", úgy ábrázolva "Izraelt", mint ami a Jordán folyótól egészen a Földközi-tengerig nyúlik és magában foglalja Gázát és Ciszjordániát is. Ekkor az egész világ néma maradt ezen beszédére, amely telve volt arroganciával és nemtörődömséggel a palesztin nép irányába.
Az Európai Unió és Egyiptom szerint az izraeli-palesztin konfliktus igazságos, tartós és átfogó megoldásához vezető egyetlen út a kétállami megoldás, amely véget vet a megszállásnak, és életképes palesztin állam létrehozásához vezet - jelentette ki az uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő Brüsszelben kedden. Josep Borrell, az EU-Egyiptom Társulási Tanács 10. ülését követően újságíróknak nyilatkozva közölte: EU célja egy olyan nemzetközi koalíció létrehozása, amely támogatja a kétállami megoldás, Izrael mellett egy palesztin állam létrehozása politikai perspektíváinak újraindítását, és ebben Egyiptomnak kulcsfontosságú partnernek kell lennie.


Nehéz ésszerű magyarázatot találni a világhírű egyetemen zajló történésekre. /nu, egy épp idevágó cikkünk: Üdvözöljük a Birodalomban (Caitlin Johnstone jegyzete/


Az AfD-től jobbra álló Haza (Heimat) kispárt állami finanszírozásának beszüntetéséről döntött a német alkotmánybíróság – sokan az AfD-ről várnak hasonló ítéletet.


A német védelmi minisztérium szerint eddig hatmilliárd euróért (2300 milliárd forint) szállítottak fegyvert Ukrajnának.


Christian Lindner szerint Ukrajna készen áll az EU-tagságra, rendszere összhangban is van az európai értékekkel, bár még reformokra van szükség, hogy beindulhassanak a beruházások a magánszektorban.


... jelentette az amerikai lap több olyan férfival készített interjúkra hivatkozva, akik elkerülték a mozgósítást.


A NATO nem lát fenyegetést Oroszország részéről egyetlen területe felé sem – közölte Jens Stoltenberg, az Egyesült Államok vezette szövetség főtitkára kedden Brüsszelben tartott sajtótájékoztatóján. Mindezt akkor mondta, amikor a szövetség több tagja, köztük Németország és a balti államok aggodalmukat fejezték ki egy esetleges jövőbeli orosz támadással kapcsolatban.


A török Nagy Nemzetgyűlés (parlament) megszavazta Svédország NATO-tagságának ratifikálását – jelentette a TRT Haber tévécsatorna.


Mariusz Kaminski miután elhagyta a börtönt, kijelentette: „kész vagyok a további küzdelemre, Holownia úr, Tusk úr, rövidesen találkozunk”. Donald Tusk miniszterelnök az X-felületen azt írta: „az elnök – ezúttal szabályosan – a bűnözők iránti kegyelmi jogával élt”. „Ennyi az egész” – tette hozzá.


Most már szinte kétség sem férhet hozzá: Donald Trump lesz a republikánusok elnökjelöltje, de Nikki Haley egyelőre nem adja fel a harcot. Trump győzelme nagy csapás Haley kampánya számára, mivel sok időt és erőforrást fektetett az államba, sőt, még a republikánus Chris Sununu kormányzó támogatását is megszerezte. A közvélemény-kutatások egy ponton azt mutatták, hogy Haley csak 1 számjegyű lemaradásban van Trump mögött – írja a Hill elemzése.  Az eredmény alapján Ron DeSantis részvétele egy még szorosabb eredményt hozhatott volna, ezért kilépése döntő lehetett. 


„Az aktuálisan ellenzékben lévő erők döntő része úgy tekint az Európai Unióra, mint valami feljebbviteli fórumra”. Mondván, hogy „igaz, hogy mi nem vagyunk képesek a saját polgáraink kellő többségét meggyőzni a saját igazunkról, de majd az Európai Unió jön és rendet tesz” – fogalmazott Schiffer András a műsorban.


Bolgár György időnként üzen, hogy a rádióműsorában szívesen vitatkozna velem, hívtak az ATV-be is, de köszönöm, nem. Semmiféle gyűlöletet nem érzek, egyszerűen nem tudok velük miről beszélgetni. Nincsenek közös témáink. A liberális valójában nem hisz, mert nem hihet Istenben, vagyis a teremtett világ neki csak véletlenek sorozata, a magyar nemzet leginkább lakosság, a család pedig tökéletesen egylényegű a meleg párok együttélésével. Felmondjuk egymásnak a nézeteinket, de sehonnan nem indulunk ki, sehova nem haladunk, így – nyilvánvalóan – semmis lesz a végeredmény is. Ebben inkább nem veszek részt. Évek óta azért nem vitatkozom liberálisokkal, sem a nyilvánosságban, sem a magánéletben, mert tökéletesen ismerem az érvelésüket. Azt is tudom, hogy képtelenség őket visszahódítani a tények és a tapasztalatok birodalmába. Hosszú-hosszú évekkel ezelőtt végleg elröppentettem életemből a liberálisokat, és milyen remekül tettem. Ők azonban nem így gondolkodnak rólunk, a magyar emberekről, közös szülőföldünkről. Bármilyen eszközzel – beleértve ebbe a zsarolást, fenyegetést, kényszerítést – érvényt akarnak szerezni téves nézeteiknek.


Sok százmillió forintot fordít Brüsszel egy erősen aktuálpolitikai jellegű, liberális kutatásra. A projektet a több százmillió forinttal megtámogatott Soros-egyetem vezeti, mindeközben a magyaroknak járó uniós források jórészét továbbra is visszatartják.


Az Emberi Jogok Európai Bírósága szerint Magyarország megsértette egy 16 éves iraki kurd menedékkérő jogait, amikor visszatoloncolta Szerbiába.


Olaszország második legnagyobb régiójában a gyerekek felügyeletét kizárólag egy nő és egy férfi vállalhatja el – a (ballib) jogvédő szervezetek azonnal akcióba lendültek.


Az Erste Bank nemrégiben megdöbbentő bejelentést tett: összefogva a Háttér Társaság nevű LMBTQ-szervezettel egy új „szolgáltatást” kínál. Eszerint az ügyfelek mostantól olyan bankkártyát igényelhetnek, amin nem a saját nevük szerepel, hanem egy választott név. Ez az új szolgáltatás ismét megkísérli elfogadtatni azt, ami természetellenes, veszélyeztetve ezzel az értékeinket. Csatlakozzon tiltakozásunkhoz az alábbi petíció aláírásával!  Kérjük, írja alá petíciónkat, amelyben arra kérjük az Erste Bankot, hogy hagyjon fel az LMBTQ-ideológia promotálásával, különben elveszít minket az ügyfelei közül! 

1 060 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page