top of page

Mindennapi szemezgetésünk – merénylet Fico ellen (08:00) 2024.05.16.
Az ellenzék és az ellenzéki progresszív sajtó gyűlöletkeltő politikáját már korábban is veszélyesnek tartotta a szlovák kormányfő. A Štandard szlovák konzervatív hírportál mutatott rá, hogy Robert Fico kormányfő néhány héttel ezelőtt megjósolta, hogy az ellenzék és az ellenzéki progresszív sajtó gyűlöletkeltő politikája előbb-utóbb egy kormánypárti politikus elleni merénylethez vezethet. Fico a videóban arról beszélt, hogy a progresszív sajtó miatt akár le is lőhetik. – írja a Körkép.sk.
A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.


A tárcavezető szerint a miniszterelnök állapota „nagyon komplikált”.


Beszélgetés és elemzés Pomichal Krisztiánnal, az MCC Felvidék igazgatójával.
„Nem értek egyet a kormány politikájával” – mondta a merénylő. A merénylő nyolc évvel ezelőtt még egy politikai pártot is akart alakítani, amiről több Youtube-videóban is beszélt. A világ tele van erőszakkal és fegyverekkel. Úgy tűnik megőrültek az emberek” – mondta egy klipben nyolc éve. „Sok migráns érkezik Európába, és sok a gyűlöletet és a szélsőségesség mindenhol. De a legrosszabb, hogy az európai kormányoknak nincs alternatívájuk erre a káoszra” – mondta Cintula. Ekkor úgy döntött „erőszakellenes” mozgalmat alapít, mert mint mondta: Minden normális ember elutasítja az erőszakot.”


Nem tudták sehogy eltávolítani őt a kormányból, annak ellenére, hogy valóságos hadjáratot indítottak ellene – fogalmazott a politikus.


Putyinnak ez az első külföldi útja, mióta e hónap elején beiktatták az ötödik elnöki ciklusára.

A vezetők kezet fogtak a Nép Nagy Csarnoka előtt a Tienanmen téren, és meghallgatták, ahogy egy katonai zenekar előadja a két ország nemzeti himnuszát. Később fényképezkedtek, majd a delegációk találkozójára indultak. Putyint több miniszter is elkísérte, akik részt vesznek a kétoldalú kapcsolatok elmélyítését célzó közös projektekről szóló tárgyalásokon.
„Az egyetemi szabadság része, hogy kit hívnak meg előadni. Az egyetemnek az a feladata, hogy minden olyan országgal kapcsolatokat alakítson ki, amellyel Magyarország diplomáciai kapcsolatban áll. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy egyet kell érteni a meghívottak által képviselt nézetekkel.” Arra a kérdésre, hogy a Miniszterelnökség megkérdezte-e a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorát, Deli Gergelyt, hogy mi volt a céljuk Mahmúd Ahmadinezsád meghívásával, Orbán Balázs azt válaszolta, hogy „Az egyetem rektora úgy járt el, ahogy ebben a helyzetben el kellett járnia”. Végül a lap munkatársa arra volt kíváncsi, hogy a miniszterelnök politikai igazgatója mit üzen a volt iráni elnök látogatásával kapcsolatban tiltakozó magyarországi zsidó szervezeteknek és az izraeli nagykövetségnek, melyre Orbán Balázs határozott választ adott: „Azt, hogy egyetértünk velük, csak annyit kérünk, hogy 'lássanak is'. Magyarországon van a leginkább Izrael-barát politikát folytató kormány Európában”. (nu, a neokohn most sem bizonyult teljesen egyenesnek; Orbán Balázs válaszai köszönő viszonyban sincsenek a címmel: az NKE a meghívással igenis eltért a kormány kinyilvánított támogató álláspontjától, és valójában a kormány nem kinyilvánítható véleményét fejezte ki azzal, hogy teret engedett a másik oldal szempontjainak is)n


A Nyílt Sisak legutóbbi adásában Fiala János riporter, Schiffer András ügyvéd, Tóth Máté ügyvéd, energiajogász, Szakács Árpád könyvkiadó, publicista vitatták meg az elmúlt időszak legfontosabb kérdéseit.

Biden a Kongresszus előtt tett ígéretet egy szabad szemmel is jól látható összeg átutalására a zsidó állam terrorizmus elleni küzdelméhez. (nu, vége a színjátéknak, függöny le)


Björn Höcke, aki az Alternatíva Németországért párt egyik legismertebb alakja, pénzbüntetést kapott, mert egy beszédében "náci jelszót" használt – számolt be az EuroNews nyomán a Mandiner. A keddi ítéletet a perében hónapokkal a keleti Türingia tartományban tartandó regionális választás előtt hozták meg, amelyen indulni kíván a kormányzói posztért. Korábban megírtuk, hogy Björn Höcke, aki az AfD türingiai vezetője, azért áll bíróság elé, mert egy 2021-es gyűlésen a "Mindent Németországért!" szavakat használta. Ez azért bűnös dolog manapság, mert az SA rohamosztagosok is használták (ahogy például kést és villát is használtak a szerk.).


Kapkodás és bizarr helyi ötletek bizonyítják, hogy az Európai Bizottság 2021 februárjában közzétett, az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásra vonatkozó stratégiája megbukott.


Ennek az az ára, hogy nem ő lesz a kormányfő.


Az okokat nem jelölték meg.


A TASZSZ arról ír, hogy Andrej Derkacs ukrán származású politikus egy Youtube-interjúban bejelentette: azonosították az Északi Áramlat elleni szabotázsakcióban részt vevő ukrán csapat minden tagját: Roman Cservinszkijt a támadás kitervelőjeként nevezte meg, az 50 éves Marina Szitalót végrehajtóként említette, akit egyben Ukrajna egyik legjobb búvárának nevezett. Hozzátette:  a Cservinszkij vezette, román útlevéllel rendelkező csoport tagjai az Egyesült Államok ukrajnai nagykövetségének CIA-ügynöke, Christopher Smith „utasításai alapján jártak el”.  A támadást Derkacs átgondoltnak minősítette, és hangsúlyozta, hogy a robbantás eltussolásában nemcsak az amerikai CIA vett részt, hanem a brit MI6 is, akik tapasztaltak a hasonló műveletek végrehajtásában.


Ukrajna korlátlan hozzáférést akar a nyugati fegyverekhez, még több segélyt és az összes befagyasztott orosz pénzt – jelentette ki kedden Volodimir Zelenszkij elnök kabinetfőnöke, Andrij Jermak.


Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik – hangoztatta Giorgia Meloni olasz kormányfő egy milánói sajtórendezvényen kedden. Giorgia Meloni kijelentette, nincsen tudomása arról, hogy Franciaország vagy Németország „olyan sok embert átvett volna Olaszországtól”. Giorgia Meloni elmondta, amikor 2022 októberében elkezdte a kormányzást, Európában kizárólag a migránsok szétosztásáról folyt a vita. Magyarország ellenáll a szétosztásnak, de magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanúgy ellenállnak” – fejtette ki.


Petr Fiala közölte, hogy Csehország több más uniós tagállammal együtt határozottabban kíván fellépni az illegális migráció ellen. A cél, hogy a migrációs probléma megoldását az Európai Unió határain kívülre szorítsuk ki, mégpedig az embercsempészet elleni szervezett harccal, nemzeti visszaküldési központok kialakításával, illetve stratégiai partnerségek megkötésével azokkal az országokkal, ahonnan a migránsok Európába érkeznek” – írja Petr Fiala közleményében, amelyet a cseh hírügynökség ismertetett. A cseh kormányfő megjegyezte, hogy a kezdeményezésről hétfői római látogatása alkalmával Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel is tárgyalt.


Az Egyesült Államok egyik kormányzati ügynöksége elítélte az Egyesült Királyságot, amiért „célba vette a vallási (jellegű) véleménynyilvánítás(i szabadságo)t” azzal, hogy letartóztatták Isabel Vaughan-Spruce életpárti keresztény aktivistát, akinek a bűne mindössze annyi volt, hogy magában imádkozott egy abortuszklinika közelében.
Belgiumban egészen elképesztő új, általuk progresszívnek tartott törvényt fogadtak el, amely alapján a kormány akár meg is büntetheti azon szexmunkát végző nőket, akik nem hajlandók a munkavégzésre. Andrea Heinz korábbi prostituált, jelenleg a nők szexuális kizsákmányolása ellen küzdő aktivista megjegyezte, hogy a törvény valójában nem a nőknek kedvez. A szexmunka legalizálása és dekriminalizálása által a stricik “menedzserekké” válnak az állam támogatásával, hogy tovább erősítsék és fenntartsák a hatalmukat.

842 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page