top of page

Mindennapi szemezgetésünk – frissítve (17:38) 2022.08.03.


Mint kiderült, az autókba beszerelt éberségfigyelő rendszer félreértelmezte a sofőrfigyelő (DMS) kamera adatait: az ázsiai arcok aránylag apró szemei miatt azt hiszi, hogy a sofőr nem figyel vagy épp álmos. Most épp a XPeng autókban bukkant fel ez a specifikus probléma, ami azért is különösen érdekes, mert egy kínai márkáról van szó. Egy egyszerű figyelmeztetés legfeljebb idegesítő lenne, ám a Navigation Guided Pilot rendszer az autóvezetőtől von le pontokat, előbbi tulajdonképpen úgy működik, mint egy digitális jogosítvány: az autó regisztrációjakor 100 pontot (Smart Driving Point) kap minden sofőr, amelyből szabálytalanság – ez esetben figyelmetlen vezetés – miatt automatikusan levonnak.


A volt német kancellár szerint be kellene indítani az Északi Áramlat 2 vezetéket.


Befejeződött az Északi Áramlat-1 földgázvezetékhez szükséges turbina karbantartása.


Tajvan körül hadicirkálók és bombázó repülőgépek tartanak éles hadgyakorlatot, leállítva minden civil vagy diplomáciai légi vagy vízi közlekedést a szigetország körül.


Lavrov: Az USA azt üzeni a világnak, hogy azt csinál, amit akar Az orosz külügyminiszter Nancy Pelosi amerikai házelnök tajvani látogatásával kapcsolatban fejtette ki véleményét.

Avagy így tesz Kína keresztbe a világ chipfogyasztásának.


Orbán Viktor kiemelten fontos külpolitikai és kulturális üzeneteket tartalmazó tusnádfürdői beszéde idén is a nyár fő politikai attrakciója volt, bel- és külföldön egyaránt. És ennek örülnünk kell, a kritikákkal együtt.


„Nagyszerű időt töltöttünk együtt barátommal, Orbán Viktorral, Magyarország miniszterelnökével. Több érdekes témát is megvitattunk azok közül, amik manapság a világot foglalkoztatják. Megünnepeltük az ő nagy áprilisi győzelmét is” – írja Donald Trump, a republikánusok volt elnöke.


A találkozó a volt elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán valósult meg.


Donald Trump veje új könyvében beszél zsidóságáról, Ivanka betéréséről és Netanjahuval való viszonyáról is.


Ebben a negyedévben a Pfizer gyógyszergyártó cég összbevétele 27,7 milliárd dollár volt, ami 46,5%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakában elért 18,9 milliárd dollárhoz képest. A nettó bevétel 78%-kal 9,9 milliárd dollárra nőtt ebben a negyedévben a 2021 második negyedévi 5,5 milliárd dollárról. Míg sok amerikai küzd azért, hogy ételt tegyen az asztalra, a Pfizer adófizetők által biztosított nyeresége egyik évről a másikra megduplázódott.


Jelentettem a sárgalapos rendszernek, de nem jeleztek vissza.Szégyen ez az ember, az immunrendszere nulla és megbetegszik újra és újra és ennek ellenére maszkviselést és újabb oltakozást követel. Sokat fizetnek neki érte ? "Négy oltáson már túl vagyok, így csupán enyhe tünetek jelentkeztek, leginkább csak az orrom folyt. Lecsurgattam magamnak egy antitest-terápiát..." Mondja Zacher Gábor. A "passzív immunizálás lényege, hogy a már meggyógyultak szervezetéből a betegség alatt immunválaszként termelődött ellenanyagot nyerik ki és használják fel". (A véréből szedik ki, a plazmájából).

Tehát az egyik "apostolnak" 4, azaz NÉGY oltás után egy másik, a kovidon átesett, és abból kigyógyult ember antitestjeire (vérére) volt szüksége ahhoz, hogy meggyógyuljon. (Forrás: Angelika Mihalik)


Ez volt az első alkalom, hogy az egyik egy amerikai államban népszavazást tartottak a kérdésben, amióta az amerikai legfelsőbb bíróság érvénytelenítette a Roe kontra Wade döntést, vagyis szövetségi szinten hatályon kívül helyezte az abortuszhoz való jog alkotmányos védelmét. A keddi szavazás nyomán Kansas republikánus többségű törvényhozása nem korlátozhatja az abortuszjogot az államban.


Múlt hónapban lépett hatályba Georgiában az a törvény, amely tiltja a hatodik hét utáni terhességmegszakítást. Ennek értelmében azok az adófizető kismamák, akik a 6. hétben járnak, július 20-tól akár 3 ezer dollár adójóváírást is kaphatnak.


„Már nem tudjuk visszafordítani ezeket a folyamatokat, a civilizációnk néhány évtizeden belül összeomlik” A folyamatban lévő fenntartható technológiaváltás valójában nem fenntartható, mert nincs meg a nyersanyag-fedezete. Így ahelyett, hogy segítene, gyorsítja a rendszer összeomlását. Az elektromos autó, a nap- és szélerőmű zsákutca, akár a bioetanol. Ráadásul végképp kifogynak az élelmiszerkészleteink, miközben a klímaváltozás már nem megállítható. Gelencsér András vegyész-légkörkutató, a Pannon Egyetem rektora szerint még mindig mítoszokkal és politikai lózungokkal áltatjuk magunkat, miközben a valóság az, hogy elkéstünk: a civilizációnk a túlfogyasztás miatt elkerülhetetlenül összeomlik néhány évtizeden belül. „Sok minden rossz lesz, sok mindent elpusztítunk, mégsem következik be a civilizációs összeomlás”

Gelencsér Andrásnak a megújuló energiaforrásokat degradáló, általánosító megállapításait tévesnek, a cikk végkicsengését pedig kommunikációs szempontból kifejezetten károsnak tartom. Amikor valaki ilyen határozottan mond valamit arról, hogy mikor fog összeomlani az általunk felépített társadalom, az szerintem eleve nem tudományos állítás, hanem magánvélemény. Ugyanis egy olyan komplex rendszerben, mint az emberi civilizáció, rengeteg a bizonytalanság.

A pesszimista hangvétel korántsem alaptalan, azonban a végkicsengés, a szükségszerű és elkerülhetetlen civilizációs összeomlás hangoztatása jelen sorok szerzői (lásd a cikk végén) szerint korai és veszélyes, néhány technológia értékelése pedig egyoldalú. Mivel tudjuk, hogy egy interjúban sokszor csak rövid megállapításokra van hely, ezen írás célja, hogy az egyes megoldások további vetületeit is bemutassa.

„Otthon is folyton muzsikálunk. Egyszerűen, mert a zene, az ének örömmel tölt el minket.” Első ízben rendezik meg a cigány dal napját augusztus 8-án. A három helyszínen – Budapest, Nagyecsed, Vaja – megtartott rendezvény ötletgazdáját, a Romengo együttes alapítóját, Rostás Mihály „Mazsit” kérdeztük!938 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page