top of page

Mindennapi szemezgetésünk (14:12) 2022.08.22.

Az Ohio Állami Egyetem tudósai a "Proceedings of the National Academy of Sciences" folyóiratban 2022. július 27-én publikálták a témával kapcsolatos kutatások eredményeit.


A PEI a Biontechnek lehetővé tette, hogy nyilatkozzon, milyen információk kiadásához nem járul hozzá. A Paul-Ehrlich-Intézet 2022. július 27-i határozatában a 14 dokumentum közül 11 esetében elutasította a hozzáférés iránti kérelmet. Az indoklásban két okot neveznek meg: 8 dokumentum esetében a PEI-nek nincsen jogosultsága kiadni azokat, csak az EMA (Európai Gyógyszerügynökség) adhatja ki őket. A maradék háromnál pedig, ahogy az várható volt, a Biontech nem adta beleegyezését...


De egy orosz offenzíva folyamatban van!


A háború okozta válság máris érezteti a hatását.


A nemzetközi sajtó fasizmussal vádolja Melonit, aki hamarosan Olaszország miniszterelnöke lehet, és aki így nyilatkozott: "Ha fasiszta lennék, megmondanám."


Orwell Angliába, nyugatra képzelte 1984-es utópiáját. Azt hittük, tévedett, mert a Szovjetunió valósította meg mindezt, de kiderült, hogy az csak elrontott kísérlet volt és – ha némi késéssel is – de Orwellnek igaza lesz.


Egy keresztény attól keresztény, hogy azt gondolja, az ember önmagában menthetetlen. Az emberi lényegben van valami állandóság, amelynek az a tartalma, hogy sohasem bír felnőni ahhoz az erkölcsi rendeltetéshez, amelyről egyébként tud. Ez az alapja a megváltás keresztény koncepciójának. A megváltó, a megváltás képzete csak akkor értelmes, ha az a belátás előzi meg, hogy az ember javíthatatlan. Ha ugyanis önmagától meg tudná haladni erkölcsi elégtelenségét, akkor ugyan mi szükség lenne megváltóra? A keresztény konzervativizmus alapja az a tapasztalat, hogy az emberi természet állandó. Legyen bármilyen bámulatos is az úgynevezett fejlődés, az ember marad ugyanaz.


Van egy régi vicc, amely még mindig visszhangra talál. Egy gyerek megkérdezi a szüleitől: "Miért vannak piramisok Egyiptomban?" A szülő válasza: "Mert túl nagyok voltak ahhoz, hogy elvigyék őket Nagy-Britanniába". Persze sok igaz szó hangzik el viccből. Valóban, létezik egy apokrif történet, miszerint annak idején, amikor Vlagyimir Lenin Londonban élt száműzetésben, szívesen vitte el barátait a British Museumba és elmagyarázta nekik, hogyan és milyen távoli országokból lopták el az ottani régiségeket.


A koszovói szerb kisebbség felfüggeszti a munkáját, amíg nem születik kompromisszumos megoldás Szerbia és Koszovó között, és a koszovói albánok nem hagynak fel a szerbek üldözésével.


Jair Lapid az első izraeli miniszterelnök, aki részt fog venni az országban rendezett Pride-felvonuláson. A kormányfő az izraeli homoszexuális fiatalokat képviselő szervezet alapításának 20. évfordulója alkalmából szervezett eseményen fog részt venni a héten.


Gazdasági okok vannak a háttérben, vagy sokaknak egyszerűen elege van abból, hogy a kikapcsolódásuk terhes férfiakba és más progresszív politikai üzenetekbe ütközik? (S egy hozzászólás: „Hú, ez valami rémes volt. Egyszer megnéztem valami agyament baromságot, amiben a szuperkommandó katonái föltámadnak, ha lelövik őket, hát basszus, ezek közül is kettő buzi volt, a főnök egy nő, annak a főnöke egy nigger, és a végén fölbukkant egy sárga is. Közben meg olyan szar volt az egész, hogy igazából meg kellett volna gyónnom, hogy időt szántam rá.”)


A 2010 utáni kormányoknak mindig is kitüntetett célja volt, hogy a nemzetstratégiai jelentőségű ágazatokban a magyar tulajdon arányát erőteljesen növeljék és lehetőség szerint többségi szintre emeljék. Ez a kormányzati cél a bank-, az energia- és a média szektorban már teljesült, most lehetőség mutatkozik arra, hogy a távközlési piacon is komoly szereplővé lépjen elő egy magyar, állami tulajdoni részesedést is maga mögött tudó vállalat...928 megtekintés

Komentarai


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page