top of page

Mindennapi szemezgetésünk (15:40) 2022.09.04.
Prágában hatalmas kormányellenes tüntetések kezdődtek az elhibázott energiapolitika és az Ukrajnának nyújtott katonai támogatás miatt A tüntetők a kormány lemondását követelik az emelkedő energiaárak, az infláció és az Ukrajnának nyújtott katonai támogatás miatt. Ahogy a tegnapi AlternativHirek-cikkben előre jelezték szakértők: "A legrosszabb még hátravan": A társadalmi-gazdasági nyomás növekedésével világszerte polgári zavargások fognak kirobbanni -- áll a jelentésben. Talán Csehországban fog elkezdődni az, ami hamarosan végigsöpör majd egész Németországon, Franciaországon, Olaszországon és Nyugat-Európán? A társadalom egyre szélesebb és eddig látszólagos jóléltben és boldog tudatlanságban élő rétegei fognak felébredni és fellázadni a teljesen elhibázott, öngyilkos európai uniós energiapolitika és demagóg ukrán-barát támogatás miatt! Az Európai Unió évtizedek óta az Egyesült Államokat és Nagy-Britanniát a magán-pénzrendszeren és titkos hálózatokban mozgatott bábokon keresztül kézben tartó szervezett pénzhatalmi világelit gyarmataként működik. Ennek következményei viszont most már a lakosságra nézve végzetesek lesznek!


Ki áll Ursula von der Leyen mögött? Eljött az ideje annak, hogy a valóban az életünket, az ország és a nemzet életét legnagyobb mértékben befolyásoló és veszélyeztető folyamatokról, továbbá az azokat irányító személyekről beszéljünk végre. Túlságosan is közel van 2030 ahhoz, hogy ezt ne tegyük meg, és ne értsünk semmit abból, ami körülöttünk és nemsokára velünk is történni fog vagy történhet, főleg, ha nem teszünk semmit ellenük. Úgy gondoltam, először fókuszáljunk egy kicsit az általunk olyannyira kedvelt Európai Unió Bizottságának elnökére, nevezett Ursula von der Leyenre, aki 2019 őszétől vezeti a szervezetet, s döntéseivel befolyásolja a mi életünket is. Ki ő? A 64 éves, hétgyermekes családanya először családügyi miniszter volt Németországban, majd 2019-ig védelmi miniszter, s ebből a pozíciójából váratlanul az Európai Bizottság élére került. Mentora, támogatója, valójában korábbi irányítója nem volt más, mint a globalista elithez kötődő Angela Merkel kancellár.

Uniós parlamenti képviselők Ursula von der Leyen bizottsági elnök távozását követelik, mert globalista erők céljainak a megvalósításán dolgozik.A lengyel miniszterelnök a V4-ről és a magyarokról beszélt Új, a nézetbeli eltéréseket is figyelembe vevő együttműködési módot lehetne kidolgozni a visegrádi csoportban (V4) és a lengyel-magyar kapcsolatokban ott, ahol az országainkat értékek és érdekek kötik össze - jelentette ki Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök. ASieci lengyel konzervatív hetilapban hétfőn megjelenő interjúnak vasárnap a wpolityce.pl hírportálon közzétett részletében Morawiecki beismerte: az ukrajnai háborúhoz való viszony valóban megosztó volt - írta az MTI. Idővel "az összes többi ügy, amelyben szolidaritással, megértéssel és kölcsönös támogatással voltunk egymás iránt, újból erőteljesen össze fog kötni minket". "Mindnyájan tudjuk, hogy a V4-en belüli együttműködés jelentősen megerősíti országainkat" - fogalmazott a lengyel kormányfő, aki szerint a V4 ezért megmaradt akkor is, ha a tagországoknak "különféle, egymástól néha nagyon eltérő kormányaik voltak".


Nógrádi György: Egyre több minden nem stimmel Ukrajnában A biztonságpolitikai szakértő szerint a frontokon állóháború, a diplomáciai csatatéren élet-halál harc zajlik. Nógrádi György biztonságpolitikai Király Tamás vendége volt az Ultrahang nevű Youtube-csatorna legújabb adásában. A műsorvezető többek között Zelenkszij titkos vagyonáról, Putyin és Zelenszkij megítéléséről, valamint az orosz-ukrán háború aktualitásairól kérdezte a szakembert. A biztonságpolitikai szakértő a beszélgetés elején kijelentette, hogy jelenleg állóháború zajlik a frontokon, ugyanakkor a diplomáciai csatatéren „élet-halál harc zajlik”. Egyelőre még kérdéses, hogy az orosz delegáció megkapja-e vízumot ahhoz, hogy elmehessen az ENSZ közgyűlésére. Ha nem kapnák meg, akkor „az komoly fordulatot jelente az orosz-amerikai kapcsolatokban” – mutatott rá Nógrádi. Majd kitért Zelenszkij állítólagos luxusvillájára, amelyet az ukrán elnök még akkor vásárolt egyes feltételezések szerint, amikor csúcson volt a színészi karrierje. Nógrádi szerint az ingatlan körül „valami sántít”, hiszen, ismerve a korábbi ukrán kereseti viszonyokat, Zelenszkijnek 200 évi fizetésébe került volna megvásárolni tengerparti nyaralóját. Nem engedték be az ukrán újságírókat az oroszok az atomerőműbe A szakember felidézte azt is, hogy a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) csütörtökön tett látogatást a zaporizzsjai nukleáris létesítményben. Mint ismert, az ukrán elnök megpróbálta elküldeni a helyi újságírókat, akiket az oroszok nem engedtek be az erőmű területére, „mivel tartottak attól, hogy hírszerzők lehetnek”. Ezután megjegyezte, hogy Zelenszkij tett egy nyilatkozatot arról, hogy három szervezet képviselőit hazugnak tartja. „Ez az ENSZ, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség és a Nemzetközi Vöröskereszt” – ismertette Nógrádi. „Ha valóban így gondolja, akkor miért fogadta a NAÜ delegációját?”– tette fel a biztonságpolitikai szakértő a kérdést. „Ez is azt mutatja, hogy egyre több minden nem stimmel Ukrajnában, de zárójelben megjegyzem, hogy Oroszországban sincs minden rendben” – szögezte le Nógrádi György.
834 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page