top of page

Mindennapi szemezgetésünk – frissítve (21:35) 2022.08.11.

A kannibalizmust az új zöldmozgalom tolja, méghozzá igen keményen. A szegény „nem emberek”, akik minket, illetve gyermekeinket eszik és isszák, nem akarnak mást, mint pusztán beilleszkedni társadalmunkba, s nyíltan élni a normáik szerint? A távoli jövőben hogyan képzeljem el ezt az egészet? Sétálnak az utcán, megkívánnak valakit, odamennek, és felfalják? Arra számítanak, hogy majd odaadjuk a gyerekeinket, hogy felzabálják? Vagy parkokban kóstoljuk meg egymást bulikázások közben? Hogyan szándékoznak a kannibalizmust normalizálni? Jó étvágyat kívánok!


Nincs kevesebb Maybach, minden van a boltokban, úgy tűnt, sokkal több az orosz gyártmányú termék, ugyanakkor a külföldi termékek nem mentek sehova és a hazai termelés növekedése inkább látványos plusz, a bevásárlóközpontok nem üresedtek ki a távozó márkától. Mindeközben továbbra is használják az áramot és senki nem spórol a légkondicionáláson, a városban nem kapcsolják le a villanyt, és az emberek az egész testüket megmossák, nem csak a fontos helyeket, Putyin elmozdításának érdekében. Egyszóval eddig nem vettem észre semmilyen változást a felszínen. A MasterCardot és a VISA-t itt nem fogadják el, ez az EU-ból érkezve kényelmetlen. Csináltatok magamnak egy MIR-t (ez az orosz kártyakibocsájtó), amit már nem csak az Orosz Föderációban fogadnak el, hanem egy csomó országban és ez a lista bővül, így nem csak a moszkvai kirándulásokhoz fog jól jönni, hanem például Törökországban vagy Vietnámban is.


A hónapok óta tartó csapadékszegény, gyakran rendkívül meleg időjárás mostanra a hazánkat borító növénytakarón is rajta hagyta kézjegyét.


Az USA és legfőbb szövetségesei lerombolták a bizalmat a második világháború hamvaiból létrehozott nemzetközi szervezetek iránt. Glenn Diesen, a Délkelet-Norvégiai Egyetem professzora és a Russia in Global Affairs folyóirat szerkesztője. A teljes cikket lefordítottam számotokra.


A német kormányfő nyári nemzetközi sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy számos kelet-európai uniós tag “nagyon-nagyon erősen” függ az orosz földgázszállításoktól, és Németország is részben – a norvég és holland import mellett – az orosz forrásra építi az ellátást.


A fakitermelésre vonatkozó rendkívüli szabályok akkor lépnek életbe, ha az energiakrízis eljut arra a szintre, amikor a lakossági és közületi tűzifaigényt már nem tudjuk a korábban tervezett fakitermeléssel biztosítani – mondta a Magyar Nemzetnek egyebek mellett a napokban életbe lépett, fakitermelésre vonatkozó intézkedéssel kapcsolatban Zámbó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára.

– Rendkívüli intézkedések léptek életbe a napokban a fakitermelés területén. Miért volt szükség a sokak nemtetszését kiváltó könnyítések bevezetésére?

– Az elhúzódó orosz–ukrán háború és a brüsszeli szankciók miatt energiaválság alakult ki Európában. Brüsszel is elismerte, hogy nincs elég gáz, a gázfogyasztás csökkentésére kéri a tagállamokat. Egész Európa próbál a gáz helyett más tüzelési módokat találni. Magyarországon is energia-vészhelyzet van érvényben, és rendkívüli intézkedések szükségesek a magyar családok biztonságos energiaellátása érdekében. Ezért meg kell teremteni azt a lehetőséget is, hogy ahol lehet, gáz helyett fával fűtsenek a családok. Az erdőgazdálkodás fontos része az energia-vészhelyzet megoldásának, ezért a kormány a tűzifa biztosítására enyhítette a fakitermelés szabályait.

Azt azonban le kell szögezni, hogy az említett kormányrendelet kizárólag vészhelyzet esetére készült. A fakitermelésre vonatkozó rendkívüli szabályok akkor lépnek életbe, ha az energiakrízis eljut arra a szintre, amikor a lakossági és közületi tűzifaigényt már nem tudjuk a korábban tervezett fakitermeléssel biztosítani. Amennyiben ilyen vészhelyzet nem következik be, a hazai erdőgazdálkodás – benne a fakitermelés – az eredeti 2022-es tervek szerint zajlik.

– A természetvédelmi szervezetek által leginkább támadott pontja a rendeletnek az, hogy csökken a fakitermelésre vonatkozó tilalmi időszak. Mi indokolta ezt a lépést?

– Azzal, hogy az aszály miatti kemény talajon már augusztusban megkezdődhet a faanyag szállítása, egy-két hetet nyerhetünk. Az intézkedés emellett lehetőséget nyújt arra is, hogy az enyhe telek miatt puha, nem terhelhető talajt az eredetileg előirányzott időszakban jobban kíméljék a gazdálkodók.

További engedményeket is tettünk az erdőgazdálkodóknak. Megteremtettük a lehetőségét annak, hogy az akácosok esetében a védett területeken elhalasszák a területek mesterséges felújítását. Ezáltal a társaságok könnyebben hozzá tudnak jutni az akác tűzifához. Ez azt jelenti, hogy az akácosok természetes módon ­megújíthatók, ezeken a területeken átmenetileg újra akácerdők növekednek. Ugyancsak az ültetvényszerű akácosok kitermelését segíti, hogy csökkenthető a vágásérettségi kor, vagyis például negyven helyett harminc év után már termelhető az akác.


A Pew Research Center kutatásában azt vizsgálta, hogy a tinédzserek közösségi oldalakkal kapcsolatos preferenciái hogyan változnak. A különböző platformok népszerűsége évről évre változik, de a legnagyobb bukást kétségkívül a Facebook szenvedte el az elmúlt nyolc évben. Yoram Hazony: Orbán Viktor nem antiszemita! Yoram Hazony világhírű izraeli filozófus számos alkalommal járt már hazánkban, és személyesen is találkozott a Karmelita Kolostorban a magyar miniszterelnökkel. „Azóta felszólalásaiban rendszeresen pozitív példaként említi Orbán Viktort” – hívta fel a figyelmet a gondolkodóra és a magyar kormányfőről alkotott véleményére Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója. Orbán Balázs rámutatott, hogy Yoram Hazony közösségi oldalán ismét kiállt a magyar miniszterelnök mellett, és az általa „groteszknek” nevezett vádakra reagálva leszögezte: „Orbán Viktor nem antiszemita!”

"Isten óvja a magyarokat" - magyarul rádiózva zavarják össze az ukránok az oroszokat AZ UKRÁN HADERŐ SZÁMÁRA MOST KÜLÖNÖSEN HASZNOSNAK BIZONYUL A MAGYAR NYELVTUDÁS. Az ukrán haderő katonái magyar nyelven kommunikálnak egymással a csapatmozgásokról, mert tudják, hogy kicsi annak a valószínűsége, hogy az oroszok ezt azonnal megértik. “Balaton! Balaton! Itt Záhony. Vétel” - hangzik el a videóban, melyben egy ukrán katona tört magyarsággal arról rádiózik, hogy mi történt az előző órában a fronton.


TAJVAN SZEREPE NAPJAINKIG Az európai embereket valószínűleg nem hozza azonnal lázba a “Tajvan” szó. Messze fekszik tőlünk és sokan nem tekintik jelentős államnak a kis szigetet. Előfordulhat azonban, hogy az orosz-ukrán háború árnyékából, 2022 másik nagy kérdése éppen Tajvan függetlensége lesz. Mindenképpen érdemes figyelni és jobban megvizsgálni az ezekben a pillanatokban játszódó hatalmi harcokat Tajvan térségében. Elsőre nem is gondolnánk, de Tajvan őslakosai nem kínai törzsek. Tulajdonképpen a malájokkal rokon nép a honos e gyönyörű szigeten, ők az ausztronézek. Valójában a jelenlegi, kiélezett hangulat nem mindig volt jellemző a térségre, ugyanis a feltehetőleg több-tízezer éve Tajvanon megjelent civilizáció sokáig zavartalanul végezte hétköznapi teendőit. Jóllehet először éppen a kínaiakkal került komolyabb érintkezésbe az 1400-as években, ez azonban nem jelentette azt, hogy a Ming-dinasztia beolvasztotta volna a szigetet: Az első alkalommal érkező kínaiak csak apróbb gazdasági, kereskedelmi ügyekkel látogattak a kikötőkbe, tartósabb kolóniát vagy tributárius államot nem tudtak létrehozni. Kadirov: A drogfüggő Zelenszkij politikájában csalódott emberek száma napról napra nő! (videó) A csecsen hadvezér szerint az ukránok már kezdenek rájönni, hogy az országuk csupán tárgyalóeszköz a Nyugat számára.
A “csótányirtó” effektus: Az mRNS védőoltásnak hazudott COVID szérum nemcsak az oltottakat veszélyezteti, hanem az oltottakkal közeli kapcsolatba kerülő nem oltottakat is – Dr. Ana Maria Mihalcea kutatóorvos klinikai jelentése – 2.rész.

575 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page