VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Soros csápjai az Alkotmánybíróságig érnek

Miközben az ideiglenesen Magyarországon állomásozó ellenzék idestova tíz éve a „fékek-ellensúlyok” lebontása, illetőleg Soros György – állítólag nem létező – hálózatának üldöztetése miatt aggódik, addig a PestiSrácok.hu egy újabb gyöngyszemre bukkant. Nagyon úgy fest, hogy a magyar Alkotmánybíróságig érnek a jóságos filantróp csápjai. Sőt, ezek a csápok akár olyan döntésekben is szerepet játszhatnak, mely beadványok ne kerüljenek az alkotmánybírók elé…

A PestiSrácok.hu államigazgatási forrásból úgy értesült: immár az Alkotmánybíróság Főtitkárságán dolgozik Sepsi-Keyha Emese liberális adatvédelmi jogász, aki előzőleg a Soros-féle Magyar Helsinki Bizottság farvizén mozgott. 2016-ban és 2017-ben például társszerzője volt a Helsinki Bizottság kiadványainak, amelyek a hivatalos személyek által elkövetett bántalmazások európai összehasonlítását elemezték.

Sepsi-Keyha Emese a Gyurcsány-kormány időszakában több mint öt évig dolgozott az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumban, ahol jogszabályelőkészítéssel, ezen belül a jogszabálytervezetek alapjogi szempontú vizsgálatával foglalkozott, valamint rendszeresen részt vett a rendőrséget és a büntetés-végrehajtást érintő minisztériumi tervezetek előkészítésében. Ezután az Európai Unió Bíróságán is megfordult jogász-nyelvészként.

Sepsi-Keyha Emese családi vonalon is kapcsolódik a Soros-poliphoz. Férje, Sepsi Tibor Lajos ugyanis 2014 óta résztulajdonosa az Átlátszó.hu Közhasznú Nonprofit Kft.-nek, és cikkeket is ír a sorosista oldalra. Mint közismert, az Átlátszó a Soros-birodalom egyik bőkezűen támogatott ékköve. Bár elvileg sajtótermék, működése inkább egy magánnyomozóirodára emlékeztet, hiszen például drónokkal figyeltetik Orbán Viktort és Mészáros Lőrincet. A Tűzfalcsoport tavaly kiszúrta: Sepsi – Baranyi Krisztina oldalán – részt vett a Ferencvárosi Polgármesteri Hivatalban a hatalomátadáson, ami jól jelzi ellenzéki beágyazottságát. Sepsi egy másik cége korábban milliós politikai megbízást kapott az LMP-től.

(...)

Tovább a cikkhez

30 megtekintés
MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek