top of page

Szöllősi Ildikó – Látszat és valóság (videó)Szöllősi Ildikó: Látszat és valóság


„Ha az emberben van egy olyan igény, hogy megismerje a valóságot, az igazságot, akkor ez nagyon tiszteletreméltó és olyan szándék, amit nem lehet elnyomni. És bennünk, magyarokban épp ez az, ami túlteng!

A nyelvünk olyan szerkezetű, hogy mi valahogy a hazugságot a zsigereinkben megérezzük!

Tehát nekünk nem lehet igazán hazudni, mert mindig lesz köztünk, aki azt mondja, hogy hát itt valami nem stimmel!

Azért akartam ezt előre bocsájtani, mert én is olyan témákat hoztam, amit mi régebben nem nagyon kutattunk. Tehát, ugye, fölnőttünk egy olyan országban, ahol sejtettük, hogy azért MINDEN HAZUGSÁG, amit nekünk mondanak, meg a tanításban is ott van a hazugság jócskán, de valahogy semmi sem indított arra, nem is mertünk afelé elindulni, hogy hát akkor MEGKERESEM AZ IGAZSÁGOT! Mert akadályozták! Mert az veszélyes volt! Most is veszélyes, DE AKKOR SEM LEHET BENNÜNK EZT ELNYOMNI! És ez az, amit én nem látok más népeknél ilyen mértékben!

Viszont az is igaz, hogy éppen a magyarság az, amelyik célkeresztbe került pontosan ezekre az időkre, és hogy a magyarságot el tudják hallgattatni, ezért most ELKEZDTÉK RONTANI A NYELVÜNKET!

Tehát most már, ha megfigyelik, a szavaknak nem ugyanaz a tartalma, mint ami régen volt! És hát kezdenek kinevelni bennünket abból, hogy mi megkeressük a magyar szavak valódi tartalmát, ami egy rendkívül logikus és a világ egészére ablakot nyitó nyelv! Én mindig azon csodálkozom, hogy hogy nem jöttem én előbb rá arra, hogy például, ha elővesszük a bibliai szövegeket, és ha igazán odafigyelünk és elkezdjük fejtegetni, hogy mit is jelentenek ezek a szavak, akkor magyarul másképp tudjuk megfejteni a Biblia tartalmát, mint más nyelveken.

Tehát ott van pl. Mózes első könyvében a világ teremtése. A Teremtő Isten azt mondta, hogy legyen világosság. És akkor más nyelveken ez semmit nem mond. Legyen világosság! Jó, jó. No de magyarul: a világossággal megteremtette a világmindenséget. Azt, ahol fény van, ahol világosság van. Ez más nyelveken egyszerűen nem ezt jelenti... "


Szöllősi Ildikó ebben a szellemben taglalja napjaink égető kérdéseit.


 

291 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page