top of page

Család vagy karrier. És ha a család a karrier?


Manapság elsöprő erejű elvárás a fiatalok felé a továbbtanulás, az érvényesülés, a nyelvek ismerete, a széles látókör és a jól fizető munkahely megszerzése. És nincs is ezzel semmi baj. Minél több a kiművelt emberfő, akik magabiztosan veszik az élet akadályait, annál nagyobb hasznára vannak önmaguknak és szűkebb és tágabb hazájuknak is.

A közbeszéd és a média felől érkező üzenetek legtöbbször a szép és sikeres fiatal képét igyekeznek elénk vetíteni, aki önálló, aki nem szorul másra, aki utazik, aki külön él, nyelveket beszél és még ha van is párkapcsolata, akkor is egy indivídum, akinek nem lehet beleszólni az életébe.

Sem abba, hogy alapít-e családot.

Hazai és Nyugat-Európai viszonylatban is sztereotípia a nők általában vett elnyomása, és az ez ellen végzett harc fontossága. Az Európai Unió Nőjogi Bizottságában szinte kizárólag ennek szellemében születnek dokumentumok és ajánlások. Hiszen meg kell szüntetni a nemek közti különbséget, lehetőleg abszolút értékben is, fizikailag, (tehát, hogy például egy férfi is lehessen hétfőről keddre nő, ha ahhoz szottyan kedve) és képletesen is.

Ugyancsak elharapózik a gondolat, még a nemzeti, konzervatív körökben is, hogy a megoldás a népesség gyarapodására nem lehet más, mint hogy a férfiak nagyobb számban menjenek az anya helyett GYES-re, míg a nő adott esetben átveheti a családfenntartás gondjait, pelenkázzanak, vállaljanak át sokkal több házimunkát, és egyáltalában véve csereberéljék fel a szerintük már egyébként sem létező nemi szerepeket.

Hamarosan Nemzeti Konzultáción kérdezik a magyar lakosságot a népesedési folyamatok, és az azokat befolyásoló intézkedések mibenlétéről. Az egyik kiemelt kérdéskör az anyák munkavállalásának ügye lesz. Gyanítom, sőt, tartok tőle, hogy itt is a szülés után még könnyebben, még hamarabb való munkába állás lesz az üdvös jövőkép, a még több bölcsődébe adott gyerekkel, amely majd sokak szerint meghozza a várva várt népszaporulatot.

Tehát: nőket a felső vezetésbe, a közéletbe, a gyárakba, a cégvezetők közé! Mert ki gondolná, hogy még ma is, felvilágosult korunkban, az önmegvalósító nő, aki nem arra született, hogy a konyhában álljon és a férjét és gyermekeit kiszolgálja, el van nyomva és meg van alázva! Ezzel szemben a valóság véleményem szerint a következő...

 

 

14 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page