top of page

A kormány támogatja a családokat, avagy a családok a kormányt? – vélemény a 7 pontról

A Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom üdvözli a kormány nemrég bejelentett 7 pontos családvédelmi akciótervét.

Meglátásaink a következők:

A pénzügyi támogatások óriási segítséget fognak jelenteni sok családnak, még akkor is, ha hitel formájában történik.

A lakástámogatás kibővítése használt ingatlanra és a 35 milliós értékhatár eltörlése szerencsés előrelépés.

A jelzáloghitelek csökkentése a gyermekek érkezésével párhuzamosan szintén komoly érv lehet majd sokaknak a gyermekvállalás mellett.

A négy vagy több gyermekes édesanyák SZJA mentessége az anyagi plusz mellett álláspontunk szerint főleg erkölcsi elismerést közvetít, egy gesztus, ami jelen esetben fontosabb talán az anyagiaknál.

Kevesen tudnak majd új 7 személyes autót venni.

Egy gyermek ezerszer jobb helyen van a nagymamája karjaiban, mint a bölcsődében. A nagyszülői GYED segíthet újra felfedezni a többgenerációs nagycsaládok előnyeit és pótolhatatlan értékeit. Mindazonáltal sajnálattal látjuk a bölcsőde program erőltetését, és hogy sok anya dolgozni kényszerül kisbabája mellett. Ez magas civilizációs fokot, de hanyatló kultúrát mutat. Baj van azzal a közösséggel, amely nem képes biztosítani az egészséges élet egyik alapját tagjai számára: a kisgyermek helye az édesanyjánál van.

Hiányoljuk továbbá a hivatásos szülői életpálya modell bevezetését. Az intézkedés elmaradása mögött a gazdasági élet szereplőinek nyomását sejtjük, akik a dolgozók hiánya miatt nem akarják kiengedni a családanyákat a munkaerő piacról ugyan úgy, ahogy a bölcsőde program mögött is részben ez lehet az érv. Kár, ugyanis a “hivatásos szülő” program kellő anyagi elismerés mellett rövid távon látványosan emelhetné a gyermekszületések számát, amely a gazdaságnak is hosszú távú érdeke.

Sajnálatos, hogy a magzati élet valódi védelme továbbra sem képezi az akcióterv részét, így Magyarországon minden negyedik kisbaba életveszélyben van az anyja méhében. Lehetséges azonban és reméljük, hogy sok magzatgyermek megmenekül majd a haláltól, ha szüleik a megemelt támogatások miatt inkább az élete mellett döntenek.

Azokhoz pedig, akik az anyaságban csupán a nők fakanálhoz való ragasztását látják, nincs mondanivalónk. Nekik elmagyarázni a gyermekszületés, az anyaság misztériumát és ajándékát, vagy nemzetünk fennmaradásának fontosságát olyan lenne, mintha egy sas próbálná elmondani a vermelő pontynak, milyen a végtelen hegyek fölött szállni, és arcunkon érezni a nap melegét.

Az acsarkodóknak, epét hányóknak, idegenszívű gyűlölködőknek és az őket követő farkasfalkának pedig üzenjük, hogy a magyarság márpedig él és élni fog, a mag népe nem vész el, a gyermekkacaj betölti majd a Kárpát-medencét, eljön a mi időnk és ez a bátor és szabad nép felemelkedik poraiból újra és szárnyalni fog mint a főnix madár!

És megnyugodhatnak: ahogy ez lenni szokott, őket is magunkkal fogjuk cipelni.

 

18 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page