top of page

Elismerésünk Orbán Viktor terveihez + néhány építő javaslat

Minden elismerésünk Orbán Viktor miniszterelnök évnyitó kormányinfójához, nemzetközi sajtótájékoztatójához, szenzációs volt. A tavalyinál százszor jobb volt. A vájtfülűek azt is hallhatták, hogy kimondta a "HÁTTÉRHATALOM" szót – legnagyobb örömünkre, ugyanis korábban ezt csak Drábik Jánostól lehetett hallani! Orbán volt az egyetlen európai politikus, aki ezt néhány éve először ki merte mondani, most is ő az egyetlen ilyen, és hála Istennek, hogy mai napig megteszi. Így tovább, éljenek a lázadók! Jó lenne, ha félévente, évszakonként, kéthavonta vagy havonta lenne egy ilyen országkapcsolódás, miniszterelnöki kormányinfó.

Amit mi a legnagyobb tanulságnak tartunk számára: részletesen, "hülyebiztosan"/ballibbiztosan elmagyarázott számos dolgot azok mélységeiben, amiket korábban nem (pl. klíma, energetika, választások): az emberekben nagyobb empátia van a személye felé, ha MEGÉRTIK, hogy a kormányzat milyen megfontolások, korlátok, adottságok és külső hatalmi tényezők mentén kell meghozza a döntéseit. Ezt fontos lenne a kormányszóvivő asszonynak is a jövőben megfontolnia.

Elismerésünk az emberi őszinteségének, a személyi fonákság és a szervezeti hibázás beismerésének, ez nagyon érett személyiségre vall (személyi vezetői felelősség vállalása a félig bukott őszi választásoknál, Soros-fixáltság).

Vágott az esze (azonnal eszébe jutott, ami pillanatnyilag kiment a fejéből), nem lehetett zavarba hozni: a csőre töltött kérdésfegyverekre is méltón és érdemben, rafinált nyugalommal válaszolt. Olyan kemény és részletes kérdésekre válaszolt, mint korábban még sosem, politikusi blabla félrebeszélést (beszélni anélkül, hogy mondanál valamit) csak egyetlen témában alkalmazott (Fidesz-stratégiai és kulcsszemélyi kérdések, jellege miatt éppen még érthető is).

Látszik, hogy meghallotta az építő kritikákat, ezért köszönetünk minden, beleértve balliberális, médiamunkásnak és főleg Neki és Támogatóinak. Bármelyik nép összetenné a kezét egy ilyet strapabíró, éles elméjű országszakiért.

Rendkívül elismerendőnek tartjuk az újabb nemzeti konzultációk tervét, kettőét is; amit jobban hangsúlyozni kellene, hogy Európában Magyarország az egyetlen ilyeneket végző, a népét megkérdező ország (már hat nemzeti konzultáció volt eddig), és hogy a ballibek soha nem fognak ilyeneket csinálni.

Az oktatás-egészségügy a balliberális megapártnak egy jó téma: Svájc teljes GDP-je sem lenne elég, hogy egy elégedettséget adó oktatási és egészségügyi rendszert kiépítsünk - még akkor sem, ha ez tegnapra sikerülne. Itt mindig lehet gyepálni a kormányt. Ezért kellett most a klímát kitalálniuk, mert az még költségesebb, még lassabban igazodható / javítható folyamat.

Pontosan ezért nagyon reklámozandó a kormány új klíma- és energiastratégiája, hogy eljusson a társadalom mély rétegeibe is a tettek üzenete - sajnos a balliberális maffiaszerű NGO-médiahálózat nagyon erős. Például Tarlós tízezredik faültetése alig jutott el a társadalomba, mert egy frappáns médiahackeléssel Tordai úr elvitte az egészről a figyelmet: még a jobboldali média sem számolt jól és tartósan a hírről, a fővárosi Fidesz pozitív klímatetteiről. Buktak is.

Nagyon-nagyon dicséretesnek tartjuk, hogy Orbán felismerte: a nép azt látja, amit lát: hiába az új műtőberendezések, az nem számít: az emberek az alapján ítélik meg a magyar egészségügyet, hogy a várótermekben és folyosókon omlik-e a vakolat, piszkos-e a fal. Mert ugyebár amíg nem tökéletes minden, addig diktatúra és korrupció van. Hiába a nullszaldós költségvetés, az nem számít. A felszín, az számít, mert azt látják, mert azt értik. Sajnos ez a szint: az ország lakosságának kb. kétharmadának középfokú a maximum legmagasabb iskolai végzettsége (ez tény), ennek megfelelő lényeglátást kell várni.

Egyúttal köszönet az újságíróknak, mert bár joggal kritizálják őket jobboldalról, mégis 1 kivételével a felszólalók nem voltak ellenségesen támadóak és lejáratóak, viszonylag normálisan viselkedtek (maradjon így), sokkal normálisabb elméjűek, mint az ostoba és borderline-zavaros politikai megbízóik.

(...)

 

26 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page