top of page

Betegségek, amelyek sokkal valósabb veszélyt jelentenek, mint a koronavírus

Pánik helyett érdemesebb a tudatosságot választani.

Hetek óta egyre mélyül a koronavírus miatti pánik, hiába a nyugalomra intés, a félelem nagy biznisz. Egyes médiumok pedig képtelenek nem visszaélni befolyásukkal, és még egy ilyen helyzetben is, amikor elengedhetetlen lenne a pontos tájékoztatás, csak a politikai érdekeiket követik és szítják az embereket a kormány ellen. A koronavírust komolyan kell venni, de a pánikra tényleg nincs semmi ok. Egy olyan, lázzal és légúti tünetekkel járó betegségről van szó, amelynek a halálozási aránya alig magasabb az influenzáénál: utóbbi járványa viszont éppen a csúcson van hazánkban, de a helyzet az, hogy volt is ellene védőoltás.

Ha pár év múlva a koronavírus ugyanolyan évi rendszerességgel okoz itthon is járványt, mint az influenza, és lesz ellene oltás, kérni fogják majd azt az emberek?

Vagy akkor is ugyanúgy félvállról veszik, mint más egyéb, szintén megelőzhető betegségeket?

A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk olyan, sokkal súlyosabb tünetekkel járó és magasabb halálozási aránnyal bíró betegségeket, amelyek már évtizedek óta jelen vannak hazánkban, elkerülhetőek lennének, mégsem fordul rájuk akkora figyelem, mint a koronavírusra.

Legionárius betegség

(...)

A gyengült immunrendszerű betegek esetében, ha nem kapnak időben orvosságot a halálozási arány 40-80%-os, ha viszont időben kapnak kezelést, ez az arány akkor is elérheti a 30%-ot. Egyéb, időben felismert és kezelt esetekben is 5-10%-os halálozási aránya van a betegségnek a WHO adatai szerint. A korai felismerés tehát fontos, már csak azért is, mert a legionárius megbetegedést nehéz elkülöníteni egyéb tüdőgyulladástól.

Nem árt, ha a szülők gondolnak erre, amikor játszani hagyják a közterek szökőkútjainál gyerekeiket.

Humán Papilloma Vírus

A HPV az utóbbi években egyre több figyelmet kap, de még mindig nem eleget. A kutatások alapján HPV okozta megbetegedések okozzák vezető arányban az egyre gyakrabban előforduló méhnyakrákot, de a férfiak sem dőlhetnek hátra: (...)

HIV vírus

(...)

Senki nem mondhatja ki biztonsággal, hogy „én úgysem vagyok HIV-es”, csak ha teszteltette magát.

(...)

Kanyaró

Hiába az évtizedek óta elérhető védőoltás, a végtelenül káros és veszélyes oltásellenes mozgalmak miatt több szomszédos országban, de az Egyesült Államokban is jelentettek kanyarójárványt. A kanyaró vírusa cseppfertőzéssel terjed (ezért lenne fontos nem csak úgy beleköhögni a nagyvilágba például tömegközlekedésen), a fertőzött beteg tünetei hirtelen jelentkeznek, magas lázzal, köhögéssel és sokszor kötőhártya gyulladással. A beteg ilyenkor már fertőz,

(...)

Fontos tudni, hogy a vírus nem tűnt el a Föld felszínéről, hanem az oltásoknak köszönhetően a védettség alakult ki az emberekben. Aki tehát divatból (és ostobaságból) nem oltatná be gyerekét kanyaró ellen, az kiteszi ennek a veszélynek.

Férfinátha

A számtalan ismert, rendkívül fertőző és nagy arányban halált okozó fertőzések mellett létezik egy rejtélyes, kizárólagosan férfiakat érintő megbetegedés: a férfinátha a felszínen sokszor csak hőemelkedéssel jár, a beteg testében viszont (...)

 

9 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page