top of page

87 éves papot hallgatott ki az olasz rendőrség, mert a tiltás ellenére szentmisét mutatott be

Rendőrségi kihallgatás és vizsgálat lett a következménye annak, hogy egy lombardiai faluban nyilvános szentmisét mutatott be egy 87 éves pap – akinek fogalma nem volt a korlátozásokról.

Kihallgatta az olasz rendőrség azt a 87 éves papot, aki a hatósági tiltások ellenére is szentmisét mutatott be egy észak-olaszországi településen. Castello d’Agogna Lombardia régiójában található, az olaszországi koronavírus gócpontjához közel – ezért a hatóságok megtiltották, hogy tömegrendezvényeket, kulturális és egyházi programokat szervezzenek.

A szentmisén nyolc ember vett részt, a rendőrség azonban így is megtudta az esetetet – egyes sajtóhírek szerint a falu harangja “buktatta” le Antonio Lunghi atyát. Csakhogy az idős pap nem szándékosan vétett a szabályok ellen, egyszerűen nem tudta, hogy ilyen intézkedéseket vezetett be a hatóság, mivel ő csak helyettesíteni érkezett a településre. Hiába küldött az egyházmegye emailt az összes papnak, Antonio atya nem használ számítógépet – így esélye sem volt megtudnia hogy nem szabad szentmisét bemutatnia.

A rendőrség szerint habár Castello d’Agogna település lakói tudták, hogy elmaradnak az egyházi szertartások, de a harangszó miatt azt gondolták, hogy véget értek az intézkedések, ezért mentek el a szentmisére – nyolcan.

(...)

 

9 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page