top of page

Isten az asszonyra bízta a férfit és az emberiséget

(...) A globalizáció egyenruhájába öltöztetett modern asszonyok nincsenek mindig tudatában annak, hogy választhatnak, hanem gondolkodás nélkül, engedelmesen behódolnak a fogyasztói társadalom által rafináltan rájuk erőltetett szépségmodelleknek. Nem vitás, hogy Moszkvától Rómáig nők milliói ugyanolyan fehérneműk közül választhatnak, ugyanazon kozmetikai cég termékeivel cicomázzák magukat, ugyanolyan ékszereket viselnek, sőt gyakran ugyanolyan frizurát is hordanak.

Hová tűnt az az egyedülálló, személyre szabott báj, amelyet napjaink nőnemzedéke elfeledett, és amelyet a vezető divatcégektől és egyéb, vonzerőt rebegtető világmárkáktól remél szolgalelkűen visszaszerezni? Korunk nőnemzedéke leginkább a fogyasztói piac törvényeinek engedi át magát. Testük és lelkük vonalkóddal ellátott árucikké silányult. Műszempillák, szilikonmellek, bérbe vett anyaméhek, fogamzásgátló készítmények, hormonok lopják meg nap mint nap a nők valódi szépségét, méltóságát. Ki tudná megmondani, mekkora hasznot vágnak zsebre azok a lobbik, amelyek aljasul fosztogatják a nők igazi értékeit, és a kiábrándultság zsákutcáiba hajszolják őket. Nap­jaink asszonyai sopánkodva állandó harcban állnak a világgal. Felöltik a szivárványszínekben és ideoló­giáktól átitatott harci páncélt, hogy megszerezzék sértett jogaikat. Kétségbeesve követelőznek, hogy jobbat és többet érdemelnének ebben a modern világban.

Az 1968-os feminista forradalomtól kezdődően a nyugat-európai országokban élő nőket új ideológiával mérgezték. Kifinomult és okos taktikával felkínálták nekik, hogy harcoljanak a szabadságukért, nagyságukért, függetlenségükért. Azt a hazugságot hitették el velük, hogy fáradhatatlanul harcolniuk kell, hogy egyre jobban hasonlíthassanak a férfiakhoz. Nem a saját talentu­maik kiteljesedésén fáradoztak, hanem hogy a legtökéletesebb férfiak legyenek a munkában, az üzleti világban. Naivan abban reménykedtek, hogy ez a tökéletesség majd szabaddá és boldoggá teszi őket. Ez volt azonban a legnagyobb vereségük, hiszen elveszítették a nőiségben rejlő igazi kincset, amelyet az emberiség megmentéséért kaptak a Teremtőtől.

(...)

 

4 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page