top of page

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat is feljelentést tett a "szivárványosok" ellen nemzeti jelkép m

Jóérzésű magyarok tömegeinek hatalmas felháborodását váltotta ki Szivárvány Misszió Alapítvány nemrég közzétett botrányos képmontázsa, amely a magyar Szent Koronát a szexuális devianciákat egyre erőszakosabban terjesztő nemzetközi mozgalmat jelképező szivárvánnyal ábrázolja annak kapcsán, hogy az államalapítás idei ünnepének idejére időzített, a társadalom többségi, normális részének emberi méltóságát, jogait és szabadságát, a közrendet sértő és súlyosan szeméremsértő „Pride” nevű akcióikat meghirdették.

Emiatt a Nemzeti Jogvédő Szolgálat, mint hazafias elkötelezettségű, nemzeti értékeink védelmére hangsúlyt helyező jogvédő szervezet – a Szent Korona Rádió egyik munkatársa mellett - feljelentést tett a Szent Koronát, mint kiemelt nemzeti jelképünket meggyalázó, a Btk. 334. §-ába ütköző, nemzeti jelkép megsértésének vétsége miatt, amely bűncselekmény elkövetője egy évig terjedő szabadságvesztéssel sújtandó. A feljelentést 2020. június 20-án dr. Polt Péter legfőbb ügyészhez nyújtottunk be.

Mivel az Alaptörvény R. cikkének (4) bekezdése Magyarország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelmét kiemelt állami feladattá tette, ezért részletesen indokolt feljelentésünkben kértük az eljárás legfőbb ügyészségi hatáskörbe vonását, a nyomozás mielőbbi elrendelését, soron kívül hathatós nyomozati cselekmények megtételét (többek között a bűncselekményt megvalósító képmontázs világhálóról való eltávolíttatása iránt) és elkövető(k) mielőbbi beazonosítását és felelősségre vonatását.

A feljelentésben kiemeltük: a bűncselekményt megvalósító ábrát tartalmazó felhívásban szerepel az is, hogy „nem maradunk tehát LMBTQ programok és felvonulás nélkül az augusztus 20-ai hétvégén sem, hiszen augusztus 20-a minden magyar ember ünnepe, amikor a magyar LMBTQ közösséget is ünnepeljük.”

A felhívás és az abban szereplő fenti fordulat nyilvánvalóan provokatív és megtévesztő, mert az Alaptörvény J) cikk (2) bekezdése szerint augusztus 20-a nemzeti, egyben hivatalos állami ünnep, az államalapítás és első királyunk, az államalapító Szent István király emlékére. Ezzel szemben a magyar LMBTQ közösségnek ezen a napon nincs „ünnepe”.

Ezen a valótlan csúsztatáson túlmenően azonban a felhívásban a magyar Szent Koronának a szexuális devianciák mozgalmi törekvéseit jelképező szivárvánnyal együtt történt ábrázolása provokatívan, sértő és lealacsonyító módon meggyalázza a Szent Koronát, mint a legrégebbi, kiemelt tiszteletnek és ezáltal kiemelt büntetőjogi védelmet élvező nemzeti jelképünket.

(...)

A fentiekből következően minden olyan, a Szent Koronával kapcsolatos képi ábrázolás, amely az Alaptörvény I) cikkének megfelelő hivatalos ábrázolásától, a Szent Korona által fémjelzett értékektől a Szent Korona kiemelt nemzeti jelképi lényegét sértő, lealacsonyító módon eltér és/vagy a Szent Koronához annak lényegével ellentétes, azt sértő, lealacsonyító más jelentéstartalmat kapcsol, különösen olyat, amely tagadja és támadja az Alaptörvény által alkotmányos jogrendünk fundamentumát képező, férfiak és nők szintén védett házasságának intézményével, valamint a keresztény hit és kultúra alapjaival a Szent Koronát, mint nemzeti jelképet egyértelműen sértő és lealacsonyító módon meggyalázza. A törvényi tényállásból egyértelműen kitűnik, hogy a Szent Korona jelképi jellegű védelme nem csak magára a Szent Koronára, hanem annak ábrázolására is vonatkozik.

 

13 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page