top of page

Ledöntötték Washington szobrát, amerikai zászlóba csavarták, majd felgyújtották

A főváros nevét adó első amerikai elnök sem úszta meg a szobordöntögető hullámot. George Washington portlandi (Orgeon állam) szobrát ledöntötték, majd becsavarták egy amerikai zászlóba, végül felgyújtották – számol be róla a Breitbart.

Csütörtökön tiltakoztak Portlandben a 21. napja George Floyd halála kapcsán, amikor is sor került a szobor ledöntésére. A két tüntető csoport: a Rose City Justice és a Lavender Caucus kezdetben egyszerű ülősztrájkot tartott a Jefferson Középiskola előtt, ahol megosztották egymással tapasztalataikat a USA-n belüli rasszizmusról.

A békés tüntetéssel párhuzamosan egy különálló, 20 fős csoport gyűlt össze a Sandy Boulevard és a 57th Avenue sarkán este 10-kor, ahonnan a városban található nagy George Washington bronzszobor irányába indultak.

Néhányan ekkor ledöntötték a szobrot, becsavarták égő amerikai zászlóba, végül pedig összegraffitizték. A feliratok között megtalálható volt a „murder”, a „Big Floyd”, az „1619”, a „F*ck Cops” és a Black Lives Matter mozgalomra utaló „BLM” felirat is. A portlandi rendőrség nem sokkal később a helyszínre ért, addigra azonban a csoport szertefoszlott.

 

12 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page