top of page

Német uniós elnökség: migráció

Miért erőltetik a németek ennyire a migrációt? — kérdezik sokan és csóválják a fejüket, amikor újabb “európai megoldásról”, vagyis kvótáról hallanak. A választ olyan tanulmányokban találjuk, amelyeket nem reklámoznak, mert az őslakos európaiak még jobban fel lennének háborodva és még többen szavaznának a bevándorlásellenes pártokra. “Németország jól tette, hogy 2015-ben barátságos arcát mutatta” — nyugtatja Merkel kancellár a németek lelkiismeretét és ugyanazzal a lélegzettel azt is hozzáteszi, hogy “2015 nem ismétlődhet meg!”. Ez a két mondat jellemzi a német migrációs politika hivatalos részét. A nem hivatalos részt a tanulmányokból ismerhetjük meg.

Német probléma.

Az ENSZ becslése szerint 2050-re Európa lakossága legalább 26 millióval csökken és 714 milliós lesz. Az őslakosok egyre kevesebb gyermeket vállalnak és Kelet-Közép-Európából sem érkezik már elég vendégmunkás. Sőt, az utóbbi években már többen költöznek vissza, mint ahányan útra keltek.

A tanulmányok ezért az unión kívüli bevándorlásban látnak megoldást nemcsak a német, hanem a többi uniós ország demográfiai problémájára. Évi félmillió migránst kéne beengedni, akkor nem csökkenne a lélekszám. Igaz, az már egy teljesen más “Európa” lenne.

Amikor a betelepítést ellenzők felvetik, hogy a nem-európaiak termelékenysége messze elmarad az őslakosokétól, azzal válaszolnak, hogy a migránsok itt született 2. és 3 .generációja majd alapjövedelmen és segélyen élés helyett nagyobb arányban fog dolgozni és “munkájával fizeti vissza azt a pénzt, amit most az adófizetők integrációjukra megelőlegeztek nekik”. Hiszi a piszi! — tesszük hozzá.

Németország jóléte felerészben az exporttól függ, ám ez az arány alig tartható fenn. Marad a migránsokkal feltöltött Európa, mint a német ipar házi piaca. Így lesz a migráció német problémából “európai probléma”, amit a one size fits all képlettel akarnak megoldani. A 2015-ös helyzet ismétlődik: Előszőr “önkéntes” kvótákról beszéltek, majd azokból többségi szavazással kötelező kvótákat csináltak, amelyeket az EU Bírósága utólag szentesített. Most is erre készülnek.

(...)

 

8 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page