VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Kovács Zoltán: Komolyan aggódom a német sajtószabadságért!

Bombaként robbant csütörtökön az Európai Parlament balos alelnökének nyilatkozata, aki a Deutschlandfunk német közszolgálati rádiónak adott interjúban kijelentette: pénzügyileg akarja kiéheztetni Magyarországot. Péntekre azonban módosította szavait, és állítása szerint „csak” Orbán Viktorral szemben használta a „pénzügyi kiéheztetés” kifejezést. A német médium tehát hazudott, amit el is ismertek, de a politikus nem kér bocsánatot.

(…)

Nagy port kavart tegnap Katarina Barley, az Európai Parlament balos alelnökének nyilatkozata, melyben azt mondta, ki kell éheztetni pénzügyileg az olyan tagállamokat, mint Lengyelország és Magyarország – ismertette Kovács Zoltán, majd felidézte, hogy ehhez képest ma reggel a 24.hu-nak már azt mondta, rossz idézetet közöltek tőle, és ő valójában azt nyilatkozta, hogy Orbán Viktort kell pénzügyileg kiéheztetni.

Semmi bocsánatkérés, inkább megváltoztatták az interjú szövegét. Hát ez zseniális! Komolyan aggódom a német sajtószabadságért! – közölte a politikus. Barley egyébként az interjúban azt is felvetette, hogy Orbán Viktor „egyáltalán nem akar kompromisszumokat kötni, éppen ellenkezőleg, meg akarja vezetni az EU-t, ezért lenne olyan fontos, hogy ezen a ponton kemények maradjunk, és azt mondjuk, hogy te sem kaphatsz pénzt, ha átépíted az országodat illiberális demokráciává, ahogyan ő nevezi, beteg demokráciává, ahogyan Věra Jourová (az Európai Bizottságnak az EU-s értékek és az átláthatóság ügyében illetékes alelnöke) mondja”. Véleménye szerint ezért kell Orbán Viktort pénzügyileg kiéheztetni, hiszen „neki is szüksége van a pénzre”, és „ha azt mondjuk, hogy te sem kapsz pénzt, akkor szerintem végül engednie kell” néhány kérdésben – próbálta meg korrigálni az általa elmondottakat, miszerint Magyarországot kellene kiéheztetni pénzügyileg. A politikus egyébként nem kért bocsánatot; a lap elismerte, hogy hibáztak.

Tovább a cikkhez

MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek