top of page

Teljes átverés: így gyűjtik a kamualáírásokat Bagdy Emőke ellen

Mint arról számos sajtótermék beszámolt, pszichológusok indítottak hadjáratot az ország egyik legismertebb szakembere, Bagdy Emőke ellen. A professzor asszony egyetlen bűne az volt, hogy szakmai alapokon állva kimondta azt, ami a liberális narratívától teljesen eltér: nem szabad kisgyerekeket genderérzékenyítéssel támadni. Most kiderült: az aláírásoknak akár a többsége is hamis lehet – teljesen megkérdőjeleződött a „pszichológusok” állásfoglalásának hitelessége.

(...)

Ismert: a hétvége során pszichológusok adtak közre állásfoglalást, amelyben tudománytalan hozzáállással vádolták meg Bagdy Emőkét. A névsort többek között a hvg.hu közölte, amely folyamatosan frissíti az aláírók listáját.

Egy olvasónk azonban érdekes jelenségre hívta fel a figyelmünket: az aláírásokat egyszerű Google Formon gyűjtik, amit bárki aláírhat akár álnévvel is – azaz alapjaiban kérdőjeleződött meg a „pszichológusok” névsorának hitelessége.

Bár a kezdeményezők a felhívás végén kifejezetten kérik, hogy csak azok írják alá, akik pszichológusok, esetleg pszichiáterek, a név hitelességét senki nem ellenőrzi.

Két olvasónk is jelezte, hogy próbára tették a rendszert: Dr. Buga Jakab néven regisztrálták a nem létező Káli-medence Intézet fiktív munkatársát, aki hamarosan meg is jelent a névsorban, a támogató virtuális aláírás után pedig a rendszer azonnal felajánlotta, hogy ismételten, más névvel is csatlakozzanak az állásfoglaláshoz.

Megtették: Mikeas Apfelbaunn néven regisztráltak (ezúttal Izraelben elő, nyugdíjas klinikai szakpszichológusként), a rendszer pedig természetesen ismét feltüntette őket a Bagdy-ellenes hadjárat támogatóiként.

(...)

 

85 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page